Wysłany: 2006-11-10, 21:43 Kasa na rozkrecenie dzialalnosci gospodarczej
Pare razy na forum byly poruszane kwestie zwiazane z finansami, wiem ze jest tu troche ludzi obeznanych w temacie, wiec mam pytanko:
Chce rozkrecic maly interes, jednak jak to przewaznie bywa, brakuje kasy. Normalny kredyt to narazie ostatecznosc, wiem ze kiedys byly roznego rodzaju dofinansowania/dotacje/pozyczki nieoprocentowane lub bezzwrotne (w calosci lub czesciowo) przeznaczone wlasnie na rozkrecenie dzialalnosci gospodarczej czy stworzenie miejsca pracy, kasa z jakichs funduszy unijnych, z urzedu pracy itp. Probowalem szukac cos na ten temat w necie, ale jest straszny smietnik. Jest tu ktos obeznany w temacie kto moglby mi cos doradzic? Czy to jeszcze jest aktualne, czy obecnie nie ma szans na cos takiego? Gdzie najlepiej udezac, jakie sa wymagania i jakie szanse na dostanie kasy i czy wogole jest sens? Jakie trzeba spelniac warunki?
Narazie zadna dzialalnosc nie jest jeszcze zarejestrowana, to ma byc spolka - 2 wlascicieli, obaj zatrudnieni na stale w innych firmach - przynajmniej na poczatku, puki sie na dobre nie rozkreci (pracujemy na zmiany wiec przez jakis czas powinno sie to dac pogodzic).
Moze ktos cos doradzic w tym temacie?
Wysłany: 2006-11-11, 08:45 kasa
dotacje z uni na wlasna firme sa caly czas tylko trzeba spelnic kilka warunkow, m in trezba byc osoba bezrobotna ,zrobic biznes plan zalatia sie wszystkie formalnosci i czeka za kasa jak dostaniesz kase to trzeba ciagu chyba tygodnia zalozyc dzialalnosc i jezeli utrzyma sie ona rok na rynku to kasy nie oddajesz, tylko ze ta kasa co dostajesz to ona jest praktycznie na wyposazenie dzialnosci by byly jakies faktury zakupu
sam caly czas mysle o otwarciu wlasnego biznesu i wzieciu tej dotacji
najlepszym roziazaniem jest sie przejsc do urzedu pracy i dowiedziec sie o dotacjach z uni
Zdecydowanie zacznij od szukania różnych dofinansowań. Sam jednak musisz to zrobić. Jest dużo ofert własnie dla rozwijających się firm, nie tylko od banków. Jako ktoś, kto nieraz korzystał z też różnych chwilówek i mniejszych kredytów od parabanków, to mogę też doradzić jedną firmę - Kredyt1000, od których może otrzymałbyś też jakieś wspomaganie. Kredyt można spłacać do 4 miesięcy, także jakby Ci też zaczęło brakować środków to takie rozwiązanie nie jest aż takie złe. No i ogólnie to powodzenia, mam nadzieję że uda Ci się rozkręcić swój biznes.
Wysłany: 2018-08-01, 05:19
W każdym powiecie powinienieś znaleźć Inkubator Przedsiębiorczości, tam powinni doradzić , udzielić wskazówek i pomóc wystartować z biznesem, lub biznesikiem.
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
PUP - można w ten sposób uzyskac nawet 20k zł na start. Jest cała masa zawodów oraz prac które można wykonywać, a za które można pobierać całkiem fajne pieniądze.
Aby nie być gołosłownym powiem np o tapicerowaniu - coraz więcej osób szuka starszych mebli, które można wytapicerować, odnowić, przywrócić dawny blask.
Zwłaszcza, że dostęp do wysokiej jakości akcesoriów, materiałów, narzędzi jest stosunkowo duży.
Proponuję tutaj jeszcze sprawdzić: https://tapicerski.pl/
Witryna na której znajdziesz trochę więcej info na temat specyfikacji.
Ostatnio zmieniony przez kartacz 2019-06-21, 07:35, w całości zmieniany 2 razy