Wysany: 2006-11-26, 21:33 [e30] jaki jest gwint uchwytu do holowania?
Szczęśliwi Posiadacze uchwytu do holowania w e30, czy może wiecie lub możecie sprawdzić i napisać jakie są tam parametry gwintu ?
- za pomoc z góry dziękuję!
/pozdrówka
Witam
To jest trochę dziwny gwint, ale po pomierzeniu i sprawdzeniu w odpowiedniej knidze wychodzi na to że prawdopodobnie jest to gwint;
okrągły o średnicy d=16mm
skok gwintu 8 cali = 3,172mm
a wszystko to według PN/M-02035 jeśli Ci to się przyda.
Kimbek dzięki serdeczne!
Wiem ze takie gwinty wykonuje się na skalę przemysłową poprzez walcowanie.
pomyślałem ze zatoczę kawałek pręta z wysokogatunkowej stali ale nie znajdę chyba noża do takich gwintów . Zobaczymy. Jeśli uda się zorganizować narzędzie to samo toczenie będzie banalne.
/pozdrówka
ps skok to oczywiście 1/8 cala ( w oznaczeniu podaje się ilość zwoi na cal )
-> Kimbek dzięki serdeczne!
Wiem ze takie gwinty wykonuje się na skalę przemysłową poprzez walcowanie.
pomyślałem ze zatoczę kawałek pręta z wysokogatunkowej stali ale nie znajdę chyba noża do takich gwintów . Zobaczymy. Jeśli uda się zorganizować narzędzie to samo toczenie będzie banalne.
/pozdrówka
ps skok to oczywiście 1/8 cala ( w oznaczeniu podaje się ilość zwoi na cal )
...Kolego a ostrzyć noże nie uczyli w szkole...lub na praktykach? pozatym przydało by się powierzchnie takiego uchwytu ulepszyć cieplnie by sie nie odkształcał i nie uszkadzał gwit podczas szarpnieć na holu jak masz dostęp do hartowni to czemu nie jeżeli nie to lepiej i taniej poszukac na allegro pozdro
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.