BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Tłumik 1.8iS
Autor Wiadomo
LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-12-04, 17:08   Tłumik 1.8iS

Witam możę ktoś mi pomorze...mój ostatni tłumik dożywa końca...Mam seryjny wydech tylko zamiast katalizatora mam sturumienice.Przy okazji że tłumik powoli się rozpada chciał bym kupić coś niezbyd drogiego a zarazem żeby była ładna barwa przy tych 4 garchach;) może ktoś może coś polecić??z góry wielkie dzięki

CRC 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2006-12-04, 19:11   

Polecam jakiegos Ultera, sam kupiłem z poł roku temu, coprawda do 1,6 ale to tez 4 cylindry. Gra całkiem przyjemnie, nie za głosno, przyjemny basowy dzwiek nie przeszkadzający w jeżdzie, stojąc z tył nie poznasz ze to 4 cylindry ;-)

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2006-12-04, 20:02   

hej,
Ulter moze byc ale zamow tlumik z wieksza puszka...
na standardowych ulterach auto chodzi jak gwizdek...
ewentualnie dedykowany sebring do is'a - 2100zl nowka....

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-12-04, 21:06   

Powiem szczerze zamienniki typu polmoostrów czy inne made in poland do ISa nie istnieją, tak jak znaleźć na allegro używany w dobryum stanie jak trafić szóstke w totka
pozatym końcowy jest razem ze środkowym na jednej rurze wieć jeżeli masz serię pozostaje wybór:
a) Superspritna za ok.1300pln tak przynajmniej gość gadał i wydawało by się sensowne bo założenie to dwieśrubki i dwa wieszaki gumowe na obejmach skala trudności 1,5
b) Bosal za 1100pln
c) Walker za ok 750pln to ostatnie jest najsensowniejsze tak myślę
d) przeróbka z m40 czyli palnik rurka jakąś końcówka ozdobna i Pan mieciu za 250pln zrobi wydech ale mam mieszane uczucia do takich przróbek ponieważ IS jest wrażliwy na na zbytnie przeciągi w układzie wydechowym co objawia utratą kopyta i kulawą praca na wolnych obrotach
A co do ULtera to faktycznie IS+ulter równa się gwizdek niech potwierdzą koledzy z forum będący w Borsku

LuKaSzQ18

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Tłuchowo
Wysany: 2006-12-04, 21:11   

niestać mnie takie drogie tłumiki...miłem na myśłi jakis sporotwy niezadrogi..może ktoś może polecic jakiś konkretny model?

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2006-12-04, 21:25   

to były w łaśnie... niedrogie sportowe tłumiki...do IS'a

kicha 

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Gru 2004
Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2006-12-04, 22:45   

moj tez juz odmowil posluszenstwa i odpadla mu nawet jedna koncowka :) teraz to mega kozak wyglada od tylu jedna koncowka a obok dziura :mrgreen: :mrgreen: heehe ale za to gwarancje mam ze przejezdzajac przez miasto nie ma osoby co by nie obejzala sie za moja bunia :) . Oryginalny 3 tlumik (czyli sama pucha) kosztuje 995 zl cos kolo tego.

(oo=[][]=oo)
GG: 2905288

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: