To jest X-Brace.Poprawia sztywnośc nadwozia i prowadzenie.Było montowane jako seria w niektóych(lub wszystkich, nie jestem pewny) E36 Cabrio, E36 M3 GT Limited oraz Z3.Zdecydowanie warto miec taki patent w swoim E36
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2006-12-07, 18:30
Rozpórka dolna, głównie używana w ośkach, w RWD rzadziej ze względu na fabryczną poprzeczną belkę pod wzdłużnie umieszczony silnik łączącą podłużnice, która spełnia to samo zadanie.
Pułkownik Zuber jeśli jesteś zainteresowany X-Brace i/lub takimi wzmocnieniami PM me.Mam w domu fabrycznie nowe(jeszcze nawet z naklejkami BMW z numerami seryjnymi).Miałem zakładac do E36, ale sprzedaję auto i nie będą mi potrzebne.Zastanawiałem się czy nie zaadoptowac X-Brace do E30, ale nie ma to sensu bo nadwozie E30 jest sztywniejsze niż E36, a pozatym przy obniżonym E30 takie wzmocnienie jest za blisko ziemi i mogłoby się uszkodzic.Gdyby E30 było używane tylko i wyłącznie na torze to może warto, w przeciwnym razie bez sensu.