BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E34] Rozładowywujący sie akku...
Autor Wiadomo
Piotrek E-30 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sie 2005
Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2007-01-04, 13:30   [E34] Rozładowywujący sie akku...

Witam
problem jak auto stoi kilka dni, potem akku dead...
dzis pomierzyłem prąd na wyłączonym silniku i okazało sie ze "coś" bierze 0,32 A,po wyjęciu bezpiecznika nr.22 nastepuje spadek d0 0,19 A oraz "pyknięcie" w przekaźniku nr. N6....
Z tego co wyczytałem bezpiecznik i przekźnik ten odpowiadają za mycie reflektorów, a na wyp. mojego auta czegos takiego nie ma i jest zonk...nie wiem gdzie mam szukac...
Prosze o jakies porady.

Sklarz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Wrz 2006
Skd: gdańsk
Wysany: 2007-01-04, 15:12   

Widze masz ten sam problem co ja . U mnie sytuacja jest identyczna . auto bierze 0,33 po wyjeciu bezpiecznika 0,16 . po glebszych badaniach okazalo sie ze ustsje to po wyjeciu ..... jakby to nazwac jednej z tych ``kaset`` (ja to tak nazywam) . złodziejem produ jest u mnie ``kaseta pierwsza za fotelem kierowcy , czyli ta z scalakami w srodku a nie ta z przekaznikami . odpowiada to u mnie m. in. za el szyby i cental ( w szybach swiruje mi sekwencja pozatym zamek czasem odbija i trzeba 2gi raz zamknąć ) . podejrzewam ze wlasnie to mam do wymiany , choc szukam teraz kogos kto uzyczy mi ja na sprawdzenie . powodzenia i pozdrawiam .
P.S jak bys to wyeliminowal to napisz na priv

Piotrek E-30 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sie 2005
Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2007-01-04, 22:15   

Sklarz napisa/a:
Widze masz ten sam problem co ja . U mnie sytuacja jest identyczna . auto bierze 0,33 po wyjeciu bezpiecznika 0,16 . po glebszych badaniach okazalo sie ze ustsje to po wyjeciu ..... jakby to nazwac jednej z tych ``kaset`` (ja to tak nazywam) . złodziejem produ jest u mnie ``kaseta pierwsza za fotelem kierowcy , czyli ta z scalakami w srodku a nie ta z przekaznikami . odpowiada to u mnie m. in. za el szyby i cental ( w szybach swiruje mi sekwencja pozatym zamek czasem odbija i trzeba 2gi raz zamknąć ) . podejrzewam ze wlasnie to mam do wymiany , choc szukam teraz kogos kto uzyczy mi ja na sprawdzenie . powodzenia i pozdrawiam .
P.S jak bys to wyeliminowal to napisz na priv

Apropo centralnego to nie otwiera mi sie do konca hebelek kierowcy, ale to chyba sprawa bardziej mechaniczna niz elekt, a jak sie otwiera z kluczyka to faktycznie odbija, moze to tu tkwi problem, jutro sprawdze, dzieki w ielkie za podpowiedź,jak bede wiedział czy to to dam znac :wink:

[ Dodano: 2007-01-06, 14:10 ]
Po wyjęciu tej kasety, prąd spada o kilka setnych A,ale dalej coś ciągnie, nie wiem, wkurzyłem sie i narazie dalem sobie spokój...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: