Wysany: 2007-01-07, 02:54 Ciśnienie sprężania w m20
Mam takie pytanko, jaką kompresję miał nowy silnik m20b20. Sprawdzałem niedawno w swojej buni e30 90r. i wyszło po 13, tylko na 4 garze minimalni mniej jakieś 12,7. Pytam z ciekawości,to chyba dośc dobry wynik jak na 16 letnie auto.
Chyba troche więcej jak 11, tak mi się wydaje, bo inaczej mam zepsuty przyrząd. Może ktoś wie jak obliczyc cisnienie sprężania, majac stopień spreżania, bo to idzie poszukac w katalogu.
W Etzoldzie jest napisane, że minimalne ciśnienie sprężania w nagrzanym silniku benzynowym powinno być od 1,0 do 1,1 MPa. Różnica pomiędzy cylindrami nie może być wieksza niż 0,15 Mpa.
Super wynik, mierzyłeś motor zimny czy rozgrzany
Ja miałem około 12-13 (juz niepamietam) na zimnym.
Pomiar na ciepłym wydaje mi sie ze jest dosc mocno małowiarygodny Poniewaz zanim wykreci sie swiece i przeprowadzi badanie, to będą spore roznice w temperaturze motoru miedzy 1 a 6 cylindrem ... jak myslicie ...
PZDR!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Lukas, co Ty bredzisz? Pomiar cisnienia sprezania robi sie wlasnie na cieplym silniku. A swiece mozna sobie od razu wszystkie wykrecic i tylko przekladac przyzad.
Pomiar robiłem na ciepłym silniku, i miałem wszystkie świece wykręcone, a tak wracajac poszukałem gdzies ze mając st. sprężania, dla m20b20 z kat. jest 8,8 mnożymy przez pojemnośc czyli 1990 i mamy 17,5 . Teraz niech mnie ktoś potwierdzi lub poprawi, bo może głupoty pisze,
Mam ten sam silnik, produkcja 1987 r., przebieg (prawdopodobnie oryginalny) 184 tys. km. Niedawno też mierzyłem ciśnienie sprężania, wyszło mi od 1,08 do 1,1 MPa, czyli wg "Sam naprawiam..." - jak najbardziej w normie. A tak btw, widzę, że tu ktoś myli stopień sprężania z ciśnieniem sprężania .
Kolega Dunlop nie podał, w jakich jednostkach ten pomiar robił, więc niech może sobie przeliczy wg tabelki:
[URL=http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciśnienie]http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciśnienie[/URL]
Pozdrawiam!
Według ksiązki ciśnienie sprężania w silnikach benzynowych co najmniej 1,0 do 1,1 MPa w wysokoprężnych 2,0MPa, ważniejsza jest różnica ciśnienia w poszczególnych cylindrach która może wynosić moksymalnie 0,15MPa
Co do jednoski, na wykresówce jest 'Compresion in bar', dzięki za wypowiedzi, ale dalej niewiem ile mojemu m20 ubyło od nowości.
Kurcze, coś wysokie masz to ciśnienie... Nie jestem dobry z matmy, ale wychodzi mi 1,3 MPa (1 bar = 0,1 MPa, książka "Sam naprawiam..." podaje, jak już tu koledzy nadmienili, że prawidłowe ciśnienie powinno wynosić od 1,0 do 1,1 MPa, a różnica pomiędzy poszczególnymi cylindrami nie powinna być większa niż 0,15 MPa). Na pewno dobrze zmierzyłeś? Gaz w podłodze + osiem obrotów wału rozrusznikiem? Ciepły silnik? Może Manometr walnięty?
Serdeczne dzieki za wypowiedzi, jak będę miał okazję to sprawdzę jeszcze raz, innym manometrem, i napisze o wyniku. Pozdro dla wszyskich biorących udział w dyskusji.