BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
sekwencyjny wtrysk gazu>prawnik potrzebny
Autor Wiadomo
kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2007-01-08, 20:00   sekwencyjny wtrysk gazu>prawnik potrzebny

witam.
W dniu 18.10.2006 zamontowano mi instalacje wtrysku gazu firmy AGIS.Przy odbiorze auta kazano mi poprawić sobie maske silnika która przykrecono na odczepkę i zamontować plastikowe osłony cewek i wtrysków(silnik m50) oraz przyjechac na strojenie na drugi dzień ponieważ juz nie zdązyli.Po wyjechaniu autem z warsztatu zauważylem że sie przegrzewa i brakuje plynu w układzie chłodzenia.Nakreciłem spowrotem na warsztat i sam dolalem sobie płynu i odpowietrzyłem układ ponieważ chlopaki z warsztatu nie mieli pojecia jak odpowietrzyć m50 :cry: .Drugiego dnia zmapowano mi autko i niby wszystko ok.Pare dni puzniej hamując z jakiś 180km/h uslyszałem poteżny strzał w wydech>tel do warsztatu.Kazano mi wymienić czujnik płozenia przepystnicy(300zl w placy :evil: ),potem wymienic cewki(na szczeście pożyczylem tylko od kumpla)potem wgrywanie nowej mapy>nie pomoglo.W warsztacie jestem średnio co tydzień.Autko strzela jak strzelało tylko teraz juz nawet hamujac z 120km/h.Map wtrysku gazu wgrali juz z 20 ale nadal nie chcą wystroić mi auta na hamowni.Chłopaki co moment wymyslaja nowe teorje i graty do wymiany>>teraz niby zawory nie strzelne :lol: i dopuki ich nie zrobie nawet nie bedą ze mną rozmawiać .Dziś poprostu wyproszono mnie z warsztatu.Przez a instalkę straciłem już drugi wydech i wydalem majatek na ciagle jezdrzenie i dzwonienie do nich.
CO DALEJ?? Jest jakiś sposub na takich partaczy??
Moge się domagać przywrucenia auta do stanu z przed montażu instalacji i zwrotu pieniedzy?
Jak z nimi postępować? Gdie i jakie pisma składać?

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-01-08, 20:26   

Ja tam na prawie sie nieznam ale jeśli był to jakiś wiekszy warsztat bądź taki co na taki wyglada to proponuje napisać do auto świata. Co tydzien czytam i w 90% pismo w AS skutkuje :mrgreen:

mucha 

Doczy: 15 Mar 2005
Skd: kwidzyn
Wysany: 2007-01-08, 20:29   

mozesz sie dowiedziec wiecej z infolini praw konsumenta - porady prawnikow za free - tel. 800 800 008, sam korzystalem i polecam jedyny problem to trafic w wolna linie, ale warto

mucha

Cuba 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2006
Skd: Prudnik/Opolskie
Wysany: 2007-01-08, 21:12   

W każdym mieście, przynajmniej Powiatowym :grin: jest Rezcznik Praw Konsumenta, porady jak pisano powyżej za free, doradzi jak napisać pismo itd, itp........ jednak ze swojego doświadczenia wiem, że na tym kończy się jego rola (zawsze to coś) na końcu usłyszysz .... pozostaje Panu założenie sprawy cywilnej :shock: .
Masz farkurę :?: , jak nie to przydałby się świadek i wtedy gość ma na głowie Skarbówkę, a tego będzie chciał uniknąć za wszelką cenę :wink: .

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2007-01-08, 23:41   

tak jak pisze Cuba - udaj się po poradę do darmowego specjalisty - najlepiej przed kolejną wizytą w tym warsztacie

[ Dodano: 2007-01-08 ]
dziś, żeby wbić w dowód LPG trzeba mieć fakturkę

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-01-09, 00:17   

yo!
ja na m50 mam OMVL DREAM i tyle kaz im to wyciągnąc i zmien warsztat bo robia z ciebie jelenia i to wszystko kase maja oddac i spierd.....jak mozna nieodpowietrzone i niezestrojone auto odebrac :?: wziełes kota w worku?? bo czegos nie rozumiem :evil: czyzby nasza teoria sie sprawdziła :?: że polak ........ :evil:
pozdrawiam

Cuba 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2006
Skd: Prudnik/Opolskie
Wysany: 2007-01-09, 08:18   

PioterW napisa/a:

[ Dodano: 2007-01-08 ]
dziś, żeby wbić w dowód LPG trzeba mieć fakturkę

To fakt ....

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu