Wysany: 2007-01-11, 21:57 m20b25 - stukanie - silnik nieobciazony
Witam wszystkich! Mam pewien problem, podczas jazdy, obojetnie na ktorym biegu, miedzy 3 a 4 tys obr z silnika dochodza dziwne stuki, dodam jeszcze ze dzieje sie to gdy silnik nie jest obciazony tzn droga prosta, predkosc jednostajna, gaz wcisniety do poziomu by utrzymac zadana predkosc. Podczas przyspieszania lub "hamowania silnikiem" stuki nie wystepuja. Bede wdzieczny za jakiekolwiek odpowiedzi. Z gory dziekuje i pozdrawiam
_________________ --------------------
pozdrawiam
--------------------
Oskar
na jalowym slychac zmeczone juz lozysko oporowe. na wcisnietym sprzegle przy wkreceniu do 3.5rpm jest cisza, silnik chwile przytrzymany na 3.5tys - cisza, wkrecany wyzej slychac stuki przez bardzo krotka chwile, ktos mniej wyczulony na tego typu odglosy nic by nie uslyszal. przy schodzeniu z obrotow cisza
_________________ --------------------
pozdrawiam
--------------------
Oskar
ja mam tak samo tylko mi stuka cały czas,tzn na wyzszych obrotach tego nie słychac ,przynajmniej nie aż tak bardzo -myslałem ,żę to zawory ,były regulowan ,troche ciszej ale po paru dniach głosniej i teraz chodzi jak stary diesel,szukam jakiegoś dobrego mechaniora, który bedzie sie znał na betce a nie uczył sie na mojej niuni, i nie zedrze ze mnie wszystkiego...