Zakupiłem sobie śliczne czarne RH 7Jx15'' do swojej 325e i spotkał mnie problem.
Przy pasowaniu do przodu. Otóż po przykręceniu kołem nie można obrócić, gdyż felga haczy o zacisk hamulca. Rozumiem, ze muszę poszukać dystansów. Ale jakich? Na felgach mam oponki o profilu 60, więc przy założonym kole opona haczy również o springi. Interesuje mnie grubość dystansów jakie mam zakupić.
Przy pasowaniu do przodu. Otóż po przykręceniu kołem nie można obrócić, gdyż felga haczy o zacisk hamulca. Rozumiem, ze muszę poszukać dystansów. Ale jakich? Na felgach mam oponki o profilu 60, więc przy założonym kole opona haczy również o springi. Interesuje mnie grubość dystansów jakie mam zakupić.
no to interes zycia zrobiles.
kupujac te koleczka nie wiedziales ze istnieje cos takiego jak ET ?
teraz czeka cie kupno 4szt dystansow min 10-15mm to bedzie okolo 300zl
zakladajac grubszy dystans bedzie ci opona tarla o rant blotnika bo straszny balon z tej 60 !
nastepnie 16 dluzszych srub to nastepne 100zl
poszukaj dystasów z fiaciora lub poldolota (kupisz na kazdym szrocie lub zlomie) ja za 4 sztuki zaplacilem 10 zł maja coprawda 5 mm ale skoro opiera sie o zaciski powinno starczyc
nie bo piasta za szeroka, szukaj 57.1 a ta ma 60mm . ewentualnie mozna ja stoczyc u tokarza...
poza tym przod bedziesz mial za bardzo wystajacy a tyl schowany jak tam dystansow nie dasz.
szukaj 10mm
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-05-12, 14:00
tomcat, przeciez te z fiata maja wiekszy otwor na piaste i zostaje wolne pole czyli luz, jak dasz 2 dystanse na jedna strone to przykrecajac felge bedzie trzymac sie na samych 4 srubach wiec nie ma na czym sie kolo trzymac, pojda w krotkim czasie przednie lozyska.troche tez niebezpiecznie bo sruby moga sie pod ciezarem powyginac lub pourywac.dlatego dystans musi miec raczej kolnierz .
jak jeden taki dystans fiatowski zalozysz to tez oryginalnego kolnierza z piasty zostanie moze 2-3 mm ale felga nie bedzie sie na tym dobrze trzymac..
moze ja zawsze mialem za krotkie kolnierze w seryjnych piastach bmw i na fiatowskich dystansach zawsze bilo kierownica, zakladajac oryginalne z kolnierzem bicia juz nie bylo.
hej,
ja u siebie mam jeden fiatowski na strone a w felgach pierscienie centrujace i nie mam problemu z biciem felg....
ale zgodze sie z Toba, ze zakladanie dwoch dystansow fiatowskich to byloby nieporozumienie....
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
Ten sam problem mam
tzn miałęm, bo tokarz dystanse zrobił, ale nie może wejść na piaste, albo źle zmierzylem, albo on źle zrobił.
Grubośc dystansu z przodu 10mm, z tyłu może być 5mm, przynajmniej u mnie. A dystanse od poloneza to shit, koło w ogóle nie opiera się na piaście, strach szybciej jechać. Pierścienia centrującego też raczej nie dasz, bo nie ma o co go oprzeć...
Sprawę z przodem załatwiły dystanse 10 mm z kołnierzami HBM. Weszły idealnie na piastę i idealnie spasowały się z kołami. Na tył dystanse 5mm od poloneza i wsio
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW