max325td Poszukaj zanim napiszesz !!! bad toys 4 bad boys
Doczy: 25 Gru 2006 Skd: warszawa
Wysany: 2007-02-05, 19:13 Zamek centralny i alarm...pomocy
Mam problemik w e36 .Przestal odzywac mi sie alarm i nie dziala mi centralny zamek.Bol w tym ,ze nie moge dostac sie do wlewu paliwa.Czy znacie jakis awaryjny sposob otworzenia wlewu??Bagaznika tez nie moge otworzyc wkladka stoi jak zamurowana
_________________ CO MNIE NIE ZABIJE TO MNIE WZMOCNI
jak mozesz sie dostac do srodka to jestes "w domu" uratowany ... odkrec schowek za nim masz po prawej sterownik zamka odkrec go o rozbiez oslone podlacz wtyczke i osobny kawalek kabla gdzies do masy i od srodka podaj mase na piny (chba 25 lub 26) centralny zadziala ..... pozdrawiam.
ps ... jak nie dziala alarm i centralny z pilota to na 100% padl CI alarm i nie daje tez sygnalu na sterownik zamka
...albo wejdz do bagaznika przez zlozone oparcie kanapy,odchyl prawe obicie wbagazniku i zobaczysz silownik klapki,to samo zobaczysz jak zdejmiesz obicie klapy bagaznika
............przepraszam , że może głupio się zapytam , ale jaki stan baterii w pilocie ?????????????PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-02-06, 20:54
Dokładnie, sprawdź baterie w pilocie.
Jeśli są ok to wal do mnie na GG to ci powiem jak otworzyć żeby nic nie zepsuć.
Jeśli winą są baterie w pilocie, i po ich wymianie wszystko będzie działało ok, to polecam w inny ( prawidłowy) sposób podłączyć sterowanie zamkiem centralnym z alarmu , bo tak jak masz w tej chwili podłączone nie może być.
Chociaż w sądząc po ilości postów to niewiem czy powinienem ci to mówić
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat
nie wiem jak w innych e36 ale w kompakcie jest taki jakby guziczek po prawej stronie w tapicerce bagażnika z narysowanym dystrybutorem
trzeba za niego pociagnac a on za pomoca linki otwiera wlew
nie wiem jak w innych e36 ale w kompakcie jest taki jakby guziczek po prawej stronie w tapicerce bagażnika z narysowanym dystrybutorem
trzeba za niego pociagnac a on za pomoca linki otwiera wlew
Podlacze sie pod temat w e36 323ti 1998r. padl fabryczny alarm na poczatku walnczal sie sam bez przyczyny po czym padl zupelnie a razem z nim centralny zamek. Spotkal sie moze ktos z podobnym problemem ewentualnie moze ktos polecic jakis serwis co sie z tym u pora w Warszawie??
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
max325td Poszukaj zanim napiszesz !!! bad toys 4 bad boys
Doczy: 25 Gru 2006 Skd: warszawa
Wysany: 2007-09-01, 11:30
Odpowiedz na pytanie tkwila w wiazce znajdujacej sie pod nogami kierowcy . Przewody poprzecieraly sie i zwarly przez co sterowniki zamykaly tylko drzwi (nie otwieraly bagaznika ani wlewu paliwa) Co do postu kolegi Bartka_p uhm ... smierdzi bo koledze trza było pomóc. Jesli któremus z kolegów nie odpowiada ilość moich postow to trudno... zostałem z tego forum usuniety bo przez iles czasu nie zagladałem tu ... a dorobek moich postow z poprzedniego konta (gol) napewno przewyzsza ilosc postow kolegi znów Bartka_p
_________________ CO MNIE NIE ZABIJE TO MNIE WZMOCNI
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-09-02, 20:07
Może i przewyższa, ale podawanie na forum info o tym jak otworzyć auto bez kluczy jest trochę nie tego. I to jeszcze osobom których się nie zna i mają tyle postów ile mają.
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat