Siemka
j/w czy da rade wsadzić do tylnej kanapy w touringu zagłowki z przednich foteli??
Kupiłem nowe fotele wiec ze starych mógł bym wyjąć zagłówki, a już dawno myślałem o zamontowaniu ich na tylniej kanapie. Robił ktoś coś takiego???
Czy da się to zrobić tak żeby się do czegoś nadawało, czy powinienem zacząc szukac kanapy z zagłówkami???
Same zagłówki będą pasowac, ale prowadnice do ich trzymania od przednich foteli raczej nie podejdą, tak że musisz coc takiego zdobyc, przykręcone na dwie śrubki z tyłu kanapy.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-02-06, 16:00
też mnie "męczy'', zeby sobie założyć te zagłówki z tyłu, w poprzedniej e30 miałem, ale były nieorginalne BMW, słabo to wyglądało i samo mocowanie było kiepskie, moja kanapa od tyłu wygląda tak:
jak ktoś ma zdjęcia jak wygląda wersja z zagłówkami to niech wrzuci foty...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
W poprzednim aucie sam montowałem zagłówki z tyłu ( też e30 turing ) . Z tego co pamiętam w moim były już gotowe prowadnice w kanapie, więc wystarczyło tylko zrobić otwory w tapicerce i założyć plasticzki (prowadnice do zagłówków) w rurki. Na otwory w tapicerce założyłem oryginalne maskownice ( takie jak w przednich) . Cała operacja jest łatwa . Wygląda to b.dobrze. Miłej zabawy.
Siemka
Zagłówki już są w autku. Wszystko pasuje z przednich foteli. Zaslepki tapicerki, plastikowe kołki rozporowe mocujące zagłówki i zagłowki odzyskałem z przednich foteli. Wszystko jest gotowe nawet nie trzeba oparcia rozbierać zeby to zamontować. Efekt super. Jutro pokaże foty.
Pozdro
Mówisz że wszystkie bebechy są zamontowane w kanapie, tylko że niedali zagłówków?Będę musiał sprawdzic u siebie.Pozdrawiam
To znaczy jest specjalna konstrukcja w otworami w które trzeba tylko wcisnąc takie plastikowe kołki rozporowe które wymontowałem z przednich foteli wyciąc dziury i po robiocie, przygotowałem małe fotostory z przebiegu tych prac ale zapomniałem dzis mp3 z domu jutro wieczorem bede w pracy to umieszcze na forum dokładnie z fotami jak to było krok po kroku.