Wysany: 2007-03-18, 16:53 Pytanie o automat w E30 ?
Chyba dobry dział wybrałem, ale jakby co to można przesunąć.
Chciałem zapytać tych co mają automatyczną skrzynie w e30. Jak to chodzi, jak sie sprawuje, szarpie... nie szarpie ? Obsługa itd.... nigdy nie miałem automatu i nie wiem czy sie w to pakować.
Konkretniej interesuje mnie automat w 325i
wypowiem się jako świeży współużytkownik takiego automatu....
Kupiliśmy superETE w automacie - dlaczego w automacie? bo auto jest w dobrym stanie kompletne oryginalne , silnik w stanie rewelacyjnym!!
Pomyśleliśmy ze zmienimy na manual bo wszystko mamy..... jakoś nikt się do wymieniania nie kwapi...!!!
Autem miło się jeździ, w spokojne trasy i na miasto wole automat, pali to mniej niż moje 325i...
Fakt nie jest to autko do szaleństw i kręcenia bączków
Jak z trwałością - powiem szczerze ze nie wiem i nie przejmuje się tym - jak sie popsuje to komplet do wymiany czeka....
Wnioski: jeśli stan idealny i dusza spokojna to brać!!
znowu kolega kupil E30 1,6 aftomat i co sie okazalo po przejechaniu 200 km skrzynia padla a gdy ja rozebralismy to tarczki byly az poprzypalane w niej a poprzedni wlasciciel zamiast zalac ja ATF-em to wlal chyba selektol.tragedia.
ogolnie skrzynia teraz jest dobra wlozona lafdnie przezuca itd ale samochod to mulek i pali znacznie wiecej niz manual.
powiem tak jesli to ma byc samochod dla kobiety to spoko natomiast uwazam ze na poczatku bedzie ci sie podobalo ale pozniej mozesz troszke zalowac ze to nie manual
automaty sa swietne
moja matka ma 316iA jest mega zadowolona, czesto i ja nia smigam mocy to moze brakuje zuzycie sporo wieksze ale komfort podrozowania jest super
jesli to 325i jest na szerokiej lampie to zapewne ze sterowaniem??
tzn 2 tryby skrzyni jesli to ma to w trybie "S" i przy tej mocy bedzie super
automaty sa swietne
moja matka ma 316iA jest mega zadowolona, czesto i ja nia smigam mocy to moze brakuje zuzycie sporo wieksze ale komfort podrozowania jest super
jesli to 325i jest na szerokiej lampie to zapewne ze sterowaniem??
tzn 2 tryby skrzyni jesli to ma to w trybie "S" i przy tej mocy bedzie super
BARABUS w moim odczuciu po 40k km przejechanych 2,5iA to po prostu bajeczka
grunt to nie wpaść w bagno z jakimś automatem po przejściach, a w 2,5 to pewnie trzeba mieć nielada szczęście żeby nie był przykatowany.
jazda spokojna, płynna, dostojna,
w razie tira na trasie jest Kick Down i wystawiasz pazurki
4hp22 sterowana elektronicznie ma dodatkowo selekcje trybu pracy: Sportowy/Ekonomiczny/Zimowy
Wymiana oliwy co ~60k km, i jak nic nie ubywa to skrzynka jest Bezobsługowa - jak współczesne akumulatory
nie wiem jak w BMW ale ogólnie z automatem jeździ się rewelacyjnie.
zwłaszcza w mieście i do lansu. miałem już dwa auta z taką skrzynią. oba amerykańskie.
hej,
no Barabus, to zes grubo poszedl z brakiem wiedzy na temat Artura C. hihihihih
pogadaj z Nerwowym46, on od jakiegos czasu jezdzi automatem z m20b25....
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
hej,
no Barabus, to zes grubo poszedl z brakiem wiedzy na temat Artura C. hihihihih
pogadaj z Nerwowym46, on od jakiegos czasu jezdzi automatem z m20b25....
hehehe, wczoraj dzwoniłem do Artura C.... heheeee, wszystko już wiem