A wiec jak w temacie. Co myslicie o swiecach DENSO Bo wlasnie mam zamiar u siebie wymienic swieczki a polecono mi wlasnie ta marke, oczywiscie sa one sprawdzone tzn kolega jezdzil na roznych swiecach(ngk, bosh itd) i twierdzi ze wlasnie DENSO najlepiej nadaja sie do lpg w bmw oczywiscie. A u mnie jak wiadomo jest m52b28 na sekwencji lpg. Czekam na wasze opinie. Pozdro
Chyba nie są złe skoro wszystkie "japończyki" wyjeżdżają na tych świecach z fabryki
Wlasnie o to chodzi ze sa to bardzo wytrzymale swiece i wlasnie idealnie nadaja sie do lpg, znajomy twierdzi ze np ngk sa dobre ale tylko na pb, na lpg wytrzymuja stosunkowo krutko.. I podobno Denso sa dobrej jakosci, z tego wzgledu ze jest to nowa marka na rynku i chca sie wybic. Co do ngk slyszalem opinie ze strasznie sie popsuly, te ktore jeszcze produkuja w japoni sa ok ale te z chin czy tajwanu sa do niczego. A co do ceny to sa w podobnej cenie co ngk, nawet ciut tansze-zaleznie od sklepu.. Wiec raczej je wyprubuje. Pozdro i dzieki za opinie.
jak chcesz remont to kup DENSO... na forum smarta byl ostatnio poruszany temat tych swiec... w smartach (benzyna turbo) jak silnik jest troche juz zuzyty i pierscienie przepuszczaja olej, jezdzi sie na pb98 i na 5tce z vmax (wysokie obroty) temperatura w silniku (komorze) drastycznie wzrasta i rozpada sie porcelanka (ew. elektroda odpada) i robia spustoszenie w silniku... wg mnie ten sam efekt osiagniesz jezdzac na lpg... spalanie lpg zachodzi z wyzsza temp. + lekki kat ew. bardzo szybka jazda i bedziesz mial to samo...
nic nie swiruj tylko kup orginalne NGKa... ja tez swirowalem i kupilem briski premium LGS po 8tys km jedna swieczka sie rozpadla i klopot gotowy...
jak niewierzysz to poczytaj inne tematy o swiecach i zobaczysz ze w sumie kazdy temat konczy sie tak samo: KUP NGK
jesli bedziesz zmienial swieczki co 20tys km bedzie OKa
Ok. Spoko skoro faktycznie byl problem z tymi swiecami to niema co ich brac.. Myslalem zeby je kupic bo znajomy mi je polecal, wiec sie zastanawialem... Ale jednak dam sobie z nimi spokoj 8) Dzieki jaqub za podpowiedz. Pozdro
Moim zdaniem jeżeli nawet są tańsze , to lepiej dołożyć i kupić NGK.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Moim zdaniem jeżeli nawet są tańsze , to lepiej dołożyć i kupić NGK.
Dokladnie z takiego zalozenia sam wychodze, a kiedy bralem pod uwage denso to nie dlatego ze sa tansze ale dlatego ze dobry znajomy(ktory z reszta juz nie pierwszym bmw jezdzi) mi je polecal, bo cytuje''sa bardziej wytrzymale od np ngk jesli chodza na lpg...'' i generalnie wlasnie o to mi chodzi zeby sie sprawdzily na lpg i zebym niemusial ich wymieniac co 10tys. A tak pozatym niekupilem bmw zeby oszczedzac na czesciach, tym bardziej na swiecach(ktore przeciez w sumie kosztuja grosze). Mam sporo znajomych ktorzy maja bmw i wiem ze pchanie do nich lipnych czesci(tanich zamiennikow) niczego dobrego nie wrozy. Jak to sie mowi jesli stac cie na bmw powinno stac cie na jego utrzymanie. Pozdro