Wysany: 2007-05-03, 22:13 Luz "W" maglownicy ze wspomaganiem.
wiem, że było już o tym (szukałem), ale nie było albo ja nie znalazłem na to konkretnej odpowiedzi...
problem dotyczy luzu w środku maglownicy, w miejcu gdzie "wchodzi" wał kierowniczy i przenosi "ruch" na przekłwdnie kierowniczą. generalnie można z tym jeździć bo jako takiego luzu na kołach nie ma ale mnie takie "pierdoły" denerwują.
słyszałem, że można zniwelować ten luz poprzez dokręcenie czy raczej skręcenie jakiejś śruby która znajduję się w środku przekładni...
czy jest to komuś wiadome jeżeli chodzi o magiel ze wspomą? jak to się robi? jakiś dokładny opis bym prosił.
z góry wielkie dzięki...
ps. zaznaczam, że wszystko zostało dokładnie sprawdzone, drążki (kompletne) wymienione, krzyżak na wale kierowniczym nie ma luzów, na 99 procent jest to to co opisałem...
a mi sie wydaje ze jest to luz na listwie
wytarly sie juz te teflonowe tuleje po ktorys sie ona przesuwa jest to oczywiscie do zregenerowania ale koszt wychodzi taki sam jak kupno drugiej (uzywanej oczywiscie)
dodam jeszcze ze raz regenerowalem juz magiel i pojezdzilem ok 15000 km a potem wrocil do stanu przed naprawa
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
można zniwelować ten luz poprzez dokręcenie czy raczej skręcenie jakiejś śruby która znajduję się w środku przekładni...
-mam przekładnie bez wspomagania i faktycznie dokręcenie śruby pomogło, po dokręceniu był praktycznie bez luzu, z tym że z czasem już znowu zaczyna być bardziej wyczuwalny.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
można zniwelować ten luz poprzez dokręcenie czy raczej skręcenie jakiejś śruby która znajduję się w środku przekładni...
-mam przekładnie bez wspomagania i faktycznie dokręcenie śruby pomogło, po dokręceniu był praktycznie bez luzu, z tym że z czasem już znowu zaczyna być bardziej wyczuwalny.
Ale o którą śrubę chodzi? w maglownicy ze wspomaganiem też takie cos jest?