BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
za dlugo nie mialem problemow...
Autor Wiadomo
sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2004-10-19, 19:28   za dlugo nie mialem problemow...

witam..
niestety chyba za dlugo jezdzilem spokojnie i nadszedl czas awarii dzisiaj najnormalniej w swiecie sobie jade a tu bach auto przerywa i gasnie po krotkim obejrzeniu wszystkiego z grubsza ponawiam proby rozruchu zapala na sekunde i odrazu gasnie stan akumulatora nie pozwala juz na uruchomienie rozrusznika(wszystkie inne elementy elektryczne dzialaja ok) w miedzy czasie obserwuje ze obrotomierz na wlaczanym zaplonie a nie uruchomionym silniku zaczyna skakac :!: raz zatrrzymuje sie na 2000obr raz sobie skacze miedzy 2tys a 5tys nastepnie ekonomizer zaczyna sobie tez cos wskazywac a nastepnie zaczyna podrygiwac wskazowka od temp.
no dobra podejrzenie moje pierwsze padlo na kompa wiec co wykonuje tescik kompa (metoda na zarowke) wynik testu 1444 czyli koniec wyswietlania bledow przejzalem wiazki tam gdzie sie dalo czy nie maja zwarcia bezpieczniki sprawdzone zegary juz tez rozebralem wszystko wyglada ok teraz laduje akumulator zeby sprawdzic czy da sie uruchomic silnik teraz moje pytanie czy ktos wie do ku*.* nedzy co to bo jak sie wnerwie to wsadze pod maske granat i bede mial problem z glowy plis help!

była E30 320i coupe

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-10-19, 19:37   

no gdzies masz zwarcie - miernik w reke i szukaj - a jak nie masz nerwow to elektryk tez czlowiek - daj mu zarobic

sebo 

Wysany: 2004-10-19, 20:26   

wlasnie bylem na probie uruchomienia silnika nic niestety znowu rozladowalem aku. wskazniki tancza jak glupie aha zapomnialem dopisac ze diody od oleju pala sie wszystkie razem z czerwona i gdy wskazowy zaczynaja szalec to diody gasna i na checku zapalil sie olej a powinno byc wszystko ok wskazowki zywo zareagowaly na wlaczenie dmuchawy na najwyzszy bieg obrotomierz skoczyl z 2 tys do 5 ale nie za kazdym razem reaguja te wskazowy na wlaczanie czegos byc moze to faktycznie jakies zwarcie jutro wezme miernik wypije cwiartke i moze jakos dam rade bez wyrwania polowy elektryki znalezc przyczyne jezeli ktos ma jeszcze jakies pomysly chetnie wyslucham

była E30 320i coupe

Adzik
[Usunity]

Wysany: 2004-10-19, 22:59   

moze to byc zwarcie na alternatorze tzn mogły się wytrzec bieżnie po których chodzą szczotki , bądż tez uszkodzenie regulatora napięcia, miałem taik przypadek tylko ze w mercedesie

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2004-10-20, 12:09   

odepnij kable od alternatora, prawdopodobnie gdzies wlasnie na nim msz zwarcie

sebo 

Wysany: 2004-10-20, 12:14   

tylko chcialem dodac ze wskazowki lataja tylko na wlaczonym zaplonie silnika dalej nie da sie uruchomic wlasnie jestem w trakcie dzialan nie wiem dlaczego ale wskazowki aktualnie nie maja checi skakania silnik krokowy po wlaczeniu zaplonu wydaje z siebie cichy brzek po czym gdy uplynie jakies 10-20s od wlaczenia zaplonu silnik krokowy zaczyna wydawac brzek o odpowiedniej glosnosci tak jakgdyby w pierwszych sekundach zalaczal sie w 50% mocy a dopiero pozniej dostal pelne napiecie dodam iz nie mialem problemow z ladowaniem ale sproboje powalczyc tez z alternatorem

była E30 320i coupe

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-10-20, 13:29   

a nie masz czasami jakiegos wymyslnego alarmu w beci ?? ?..

sebo 

Wysany: 2004-10-20, 16:04   

nie mam alarmu ale juz doszedlem wlasciwie to w 100% nie jestem pewien ale na pewno nie dochodzilo zasilanie do pompy paliwa wiec odnalazlem przekaznik i spjalem go na krotko zeby sprawdzic czy pompa wogole dziala no okazalo sie ze dziala wiec podlaczylem z powrotem przekaznik w swoje miejsce i odpalilem na chwile zapalil i zgasl po czym zamienilem miejscami te skrajne przekazniki w czarnej skrzyneczce i odpalilem i chodzi jak nalezy nie wiem tylko z kad wzielo sie to skakanie zegarow i w tej chwili gdy przekrecam kluczyk jest wszystko ok oprocz tego ze swieca sie wszystkie diody od oleju wszystkie zielone i czerwona co wydaje mi sie dziwne ale samochod jezdzi i to calkiem normalnie ale i tak podejrzewam ze cos jest jeszcze nie tak tylko nie wiem co byc moze naprawde z kompem cos jest nie tak

była E30 320i coupe

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: