Witam.
Poszukuje tłumika końcowego do E30 318iS, nie wiem gdzie dostane w innej cenie niż salonowa, jak dla mnie to może być nawet niewypalona używka, byle by był cichy!
Wie ktoś może gdzie mogę go kupić w rozsądnej cenie w moich okolicach?
Podejrzewam że w iS jest inny niż w zwyklym 318? jak to jest z szerokością rur? to samo czy większa?
A może ma ktoś "na stanie" taki tłumik?
_________________ BMW E21 315(i) `83
BMW E30 318is `90
ceny oryginalnych dedykowanych tlumikow do isa sa kosmicznie wielkie a uzywke trafic to .............. jest bardzo ciezko. Poszukaj sobie koncowego od starej 2 litrowki (tlumik z jednym wejsciem - Barabus taki wlasnie zamontowal w swoim isie - zapytaj go jak mu sie to sprawuje) ja osobiscie jezdze jeszcze na tlumiku od m40 ale nie jest to najlpsze rozwiazanie dla isa - mniejsza średnica wejcia i wogole dzwiek nie jest za ciekawy...
mam dla ciebie lepszy pomysl borykalem sie z tym problemem
bo jedyne firmy jakie produkuja oddzielnie wydech koncowy do is-a to walker i bosal no i oczywiscie super sprint
reszta firma proponuje wraz z katalizatorem
do czego zmierzam wszystkie te tlumiki zaczynaja sie od 1500zl sa dwa wyjscia z teg tematu
1. najtansze wstawienie orginalnego tlumika od duzego fiata (125) ale musi to byc rzemieslniczy cena okolo 35zl plusami tego rozwiazania jet poprawienie osiagow samochodu isik lapie duzo momentu
2 najlepsze rozwiazanie kupic koncowy tlumik od bmw e30 320 do wrzesnie 87 czyli popularna waska lampa tlumik ma bodaj 57mm przelotu i jest bardzo cich cena takich zaczyna sie od 140zl firmy asmet
sam prztrenowalem te rozwiazania 1 poniewaz nic innego nie kupilem w sobote po poludniu a drugie jak w koncu znalazlem idealna alternatywe dla is-a
Muszę zrobić wydech do isa, mam zamiar zamiast katalizatora wstawić tłumik przelotowy, a tłumik końcowy dać z 320i, tylko czy mogę zastosować rury o większej średnicy? Da to coś? czy zaszkodzi?
zmiejszysz cisnienie w ukladzie wydechowym w silniku N/A i jak na moj gust raczej zepsujesz niz poprawisz ... tam zachodza jakies efekty falowe cofania spalin wyciaganie ich z komor spalania itd ... wiec lepiej nie kombinuj. katalizatora bym tez nie wyrzucal (no chyba za przytkany jest).
_________________ BMW E21 315(i) `83
BMW E30 318is `90
zmiejszysz cisnienie w ukladzie wydechowym w silniku N/A i jak na moj gust raczej zepsujesz niz poprawisz ... tam zachodza jakies efekty falowe cofania spalin wyciaganie ich z komor spalania itd ... wiec lepiej nie kombinuj. katalizatora bym tez nie wyrzucal (no chyba za przytkany jest).
Muszę kombinować bo robię swapa z m40 na m42. Wobec tego zrobię średnice jaka była fabrycznie w m42
jakby cos to mam na sprzedanie tlumik od 320i-waska lampa firmy bosal
z tego co mi wiadomo to tłumik za dlugo sie nie najezdzilł w aucie bo zaraz po kupnie go wymienilem .poprzedni własciciel myslal ze bedzie dluzej jezdzil autem i zainwestowal cos koło 900zl w kompletny wydech bosala a ze auto bylo zbyt ciche to koncowy musialem zmienic i lezy juz rok w garazu ...
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Z tym 320 to radze ostroznie, jak nie macie mozliwosci wziasc tlumika do lapy przed kupnem i sprawdzenia co to rzeczywiscie jest. Ja mam cos co teoretycznie powinno pasowac - po nr katalogowych i danych technicznych wszystko sie zagadzalo, tlumik od 320 na waskiej i male zdziwienie - cienka rurka jak w 316.
wcale mi ten tłumik nie wygląda na nowy...
do e36 iS nowy (co prawda nie oryginał, ale wygląda na niezły) - kosztuje sporo mniej, moze mają też do e30:
http://moto.allegro.pl/it...s_1_8i_16v.html
Bruner ja też się tak ostatnio zrobiłem z tłumikiem, wszystko ok, tylko średnice nie te
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Z tym 320 to radze ostroznie, jak nie macie mozliwosci wziasc tlumika do lapy przed kupnem i sprawdzenia co to rzeczywiscie jest. Ja mam cos co teoretycznie powinno pasowac - po nr katalogowych i danych technicznych wszystko sie zagadzalo, tlumik od 320 na waskiej i male zdziwienie - cienka rurka jak w 316.
nie no moj na bank jest od 320i bo widzialem na paragonie . no i zreszta cała reszta wydechu wyglada normalnie ,czyli grubsze rury niz przy m40
tak wogule ile jest wart taki tlumik jak ten od 320i
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
nowy walker kosztuje ok 550 zł dedykowany do IS-a, ten tłumik od jendrysa bankowo nie jeździł w aucie od nowości bo widać łączenie między pierwszym a drugim tłumikiem na opaski a w oryginale tłumiki tworzą całość jak w linku robocopa, więc tłumik był kiedyś zmieniany i może być w miarę rześki jeszcze no ale z ceną to pojechał ostro
Z tłumikiem do is jest lipa! Kiedys pisałem do firmy która sprzedaje tłumiki (m.in. do e36 318is) ale nie mieli do e30 Mogą coś sprowadzić, ale cena pewnie nie będzie zbyt atrakcyjna...