Wysany: 2007-06-15, 13:33 Poczta Polska - a jadnak można z nimi dojść do ładu :)
Witam.
Chciałem się pochwalić moim "zwycięstwem" nad Pocztą Polską, ponieważ przeprowadzam dużo transakcji przez Allegro, a co za tym idzie dużo przesyłek, to do białej gorączki doprowadzała mnie niekompetentność Poczty Polskiej (jej pracowników).
Po1. paczki priorytetowe szły 3-4 dni - a co się dowiedziałem ze paczka priorytetowa mieści się w normie jeśli nadamy paczkę np. w poniedziałek a dojdzie w środę ale nie w piątek
Po2. ponieważ mieszkam w domu który ma adres ulica 2B często nadawcy pisali 2b co dostarczyciele odczytywali 26 a takiego numeru nie ma na tej ulicy i paczka wracała do nadawcy, co wiązało się ze straconym czasem, a wystarczyło pomyśleć ulica ma 100m a nazwisko na skrzynce wisi
I taki pisząc pisma, maile do kierownictwa rozdzielni paczek i placówki na ul. Radzymińskiej udało mi się dojść do takiego stanu, że pracownik rozwożący paczki jest u mnie jak trzeba nawet 2 razy (jak za pierwszym razem nikogo nie zastanie) a jak już nie udaje się druga próba to dzwoni do mnie i pyta kiedy może podjechać
Dodam, że wysyłam i odbieram około 10-12 paczek tyg.
Dlatego warto pisać skargi na urzędników państwowych
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2007-06-15, 13:41, w caoci zmieniany 1 raz
nawet mi nie mow o nich. dwa dni temu dostalem awizo z data 24.05.2007 ze paczka jest do odebrania ktora juz odebralem jakos pod koniec maja.
potraktowalem to jako dobry zart.
a ja nie maialem nigdy problemów jeszcze z nimi mam spoko pana rozwoziciela paczek to nawet skarg nie musiałem skladać , tylko sam zadzwonił zapytał się czy w pracy czy w domu jestem:D A co do czasu nadania priorytetu , to o ile nie kłamał ten , który oczekiwał na paczkę to było to chyba 13 dni. Ale niestety ciężko to stwierdzić na 100% bo miałem juz kilku zawodników ,którzy w taki sposób chceli zarobić parę złotych...
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
nawet mi nie mow o nich. dwa dni temu dostalem awizo z data 24.05.2007 ze paczka jest do odebrania ktora juz odebralem jakos pod koniec maja.
potraktowalem to jako dobry zart.
eee no trza bylo wbijac do nich i domagac sie wydania paczki ciekawe co by zrobili.moze jakies odszkodowanko by ci sie trafilo