BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
A jednak Polak potrafi.....
Autor Wiadomość
Domel 

Wysłany: 2004-10-27, 10:48   A jednak Polak potrafi.....

http://kiosk.onet.pl/art....1197194&KAT=241

pozdro

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2004-10-27, 11:32   

mnie z tego artykułu najbardziej podoba się to:
Cytat:
Po włamaniu do mojego auta postawnowiłem zainstalowac nietypowe zabezpieczenie. Zdyblowałem zwykły system alarmowy i umieściłem go w nietypowym i bardzo trudnodostępbyn miejscu auta (bez podnosnika nikt się nie dostanie) Nie to jets jednak najważniejsze, bo zamiast wyjącej syreny zastosowalem wynalazek własnej konstrukcji czyli: kawalek rurki aluminiowej ze starym elektromagnesem od Fiata 125p, w srodku rurki jest umieszczony gaz alkaloid (taki jak do obrony osobistej) wylot miotacza za pomocą rurki doprowadzony jest do nawiewu w aucie. Po włączeniu silnika (nieważne czy "autoryzowanym" czy nie) w ciągu 30s trzeba ukrytym przełącznikim (również nietyowym, ale to inna historia) wyłączyc ustrojstwo inaczej: centralka zdublowanego systemu włącza na max wentylator nawiewu, alektromagnez wciska miotacz gazu a cały samochud w jakies 3 do 5s wypełnia się gazem. Wierzcie mi że do autka nie da się wsiąść przez najbliższe 2 godziny. Pytanie tylko brzmi czy takie zabezpieczenie jest LEGALNE?? pozdrawiam, moze opiszecie swoje zabezpieczenia

kto nie zdąrzy w ciągu 30 sekund domyślić się, że coś jest nie tak... - sam chciałbym mieć coś takiego

Marcin e30 
obibok :)

Wysłany: 2004-10-27, 12:38   

Trzeba sie jakoś zabezpieczać a ten patent co piOTer_W zacytował to jest genialny, tylko bedzie źle jak coś sie popsuje przypadkiem podczas jazdy 8) Wycwanili sie i teraz ukraśc samochód to dla nich nie jest problem.

Domel 

Wysłany: 2004-10-27, 12:41   

Albo walniesz gdzies autkiem i nie dosyc ze zaryjesz gębą w kierownice to jeszcze gazem dostaniesz :twisted: Trzeba by to troche dopracować. Ale ogólnie pomysł jest OK

Anonymous
Gość
Wysłany: 2004-10-28, 15:09   

to ni cinnego jak domowej produkcji antynapad - bardzo skuteczna bron

Odpowiedz do tematu