BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e36] BMW CoMPACT
Autor Wiadomo
driver 
marcinek

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Sie 2007
Skd: garwolin-wiazownaWOT
Wysany: 2007-10-28, 13:32   [e36] BMW CoMPACT

WIDZIALEM NA ALEGRO UNIWERSALNE MECHANIZMY PODNOSZENIA SZYB DO WSZYSTKICH AUT NIE TYLKO DO BMW .MAM PYTANIE CZY ZDA TO EGZAMIN JAK MYSLICIE MOZE KTOS MA TAKIE BADZ KUPIL I ZAMONTOWAL ?? ??????

sprzedam kanape tyl europa welur do e39
oraz fotel pasazera .
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2007-10-30, 10:33, w caoci zmieniany 1 raz  

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2007-10-28, 15:59   el.szyby

...Witam ! Owszem zda to egzamin, pod warunkiem ,że znajdziesz miejsce na przymocowanie zespołu napędowego.........Zdejmujesz korbke , na to miejsce zaklada sie za pomocą dołączonych "przejściówek" jedna strone napędu i montuje sie reszte układu czyli silnik z przekladnią.........Silnik z przekladnia stanowi całość , napęd z silnika do osi napędu szyb przekazywany jest cienkim paskiem zębatym.......Najwiekszy , moim zdaniem problem to fakt ,że niezbyt pasuje tu np. seryjna instalacja elektryczna do "szyb". Najlepiej gdyby jej nie było , bo całą instalację należy wykonac samodzielnie........Dla elektryka to nie jest problem z zadaptowaniem istniejącej instalacji do takiego "uniwersalnego" rozwiazania , lecz dla kogos nieobeznanego bliżej z "elektryką" może to byc pewnego rodzaju problemem............Montowałem ładne kilka lat temu takie urządzenie do mojego drugiego autka i do dzisiaj chodzi to prawie bezawaryjnie..........Problem moga stanowic przewody przechodzące z drzwi do auta.........Jakbys miał jakies pytania pisz na PW.....PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

driver 
marcinek

Wysany: 2007-10-28, 20:20   

JESZCZE NIEWIEM DOPIERO SZUKAM KOGOS KTO TO KUPIL JUZ I ZAMONTOWAL W AUCIE.WIADOMO ZE KASE WYDAC LATWO A JAK NIE WYPALI TO W BLOTO POJDZIE KASIORA.JA MAM BMW 316 E36 COMPACT 1995 r.TAK TROCHE MNIE NOSI Z TYMI SZYBAMI A CIEZKO DOSTAC ORGINAL TAKI JAK WKLADALI SERYJNIE .Z KABLAMI TO NIE PROBLEM CHYBA BO PUSCIC MOZNA KANALEM Z TYMI OD LUSTEREK.TROCHE SIE CYKAM BO TO MIZERNIE WYGLADA FABRYCZNE SA STABILNIEJSZE .

oraz fotel pasazera .

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-10-29, 10:33   

ja kupilem takie cos na allegro do mojej bylej e30stki z tym ze bylo to juz uzywane i myslalem ze jak u kogos to dzialalo to i u mnie bedzie . Koles wyciagnal to z e30 i mowil ze chodzilo bez zazutu wiec wziolem zalozylem i juz na 2 dzien wy.....lem do kosza!!! Moim zdaniem lepiej dolozyc i kupic orginal !! !! pozdrawiam

driver 
marcinek

Wysany: 2007-10-29, 21:23   szyby elektryczne

tak tylko orginal doo e36 caly komplet wiazki ,przelaczniki itp. to koszt ok 700 pln. a uniwersalne ok. 180 pln.Pytanie czy bedzie dzialalo ?

oraz fotel pasazera .

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Pomg: 4 razy
Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Lublin
Wysany: 2007-10-30, 10:39   

będzie działało ja w swojej pierwszej buni E36 318i sedan, zamontowałem taki zestaw na przednie szyby i śmigało nawet nieźle nie wiem jak długo ja z nimi jeździłem jakieś pół roku i sprzedałem auto nie wiem czy dalej działają.

podłączenie jest banalnie proste- najgorsze jest właśnie umocowanie tego całego napędu tak żeby boczek dobrze dolegał ale po paru próbach się udało chociaż cały dzień z kumplem to robiliśmy :mg:

W moim komplecie nie było automatu tak żetrzeba było trzumać do końca na przycisku żeby szyba się zamkneła. Przyciski idealnie pasowały w konsole środkową w te puste miejsca obok zapalniczki.
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3

driver 
marcinek

Wysany: 2007-11-04, 12:15   szyby elektryczne

TA UNIWERSALNA ELEKRYKE DO SZYB MONTUJE SIE NA KORBCE OD RECZNEGO PODNOSZENIA SZYBY BO Z TYCH RYSUNKOW CO SA TO CIEZKO DOJSC .BO NIEMOZNA WYMONTOWAC ORGINALNYCH PODNOSNIKOW .?

oraz fotel pasazera .

LUCAS_M3 
Miłośnik znaczka///M

Pomg: 4 razy
Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Lublin
Wysany: 2007-11-04, 13:10   

Tak jest to montowane na trygie od ręcznego podnoszenia szyb. Nie nie można ich wymontować to działa razem z tym
Moja była [/b] :arrow: http://forum.beemka-klub....p=245128#245128

I aktualna [/b] :arrow: http://beemka-klub.pl/for...hlight=lucas_m3

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: