BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie w sprawie koncowek ???
Autor Wiadomo
boss881123 

Doczy: 05 Wrz 2006
Skd: polska
Wysany: 2007-06-30, 19:49   Pytanie w sprawie koncowek ???

Czesc mam pytanie chcem powymieniac wszystkie koncowki stabilizatorow i drazka kierowniczego itp. jakiej firmy mi polecacie kupic zeby za rok znowu nie wymieniac :) ?? ?

Sonny 

Pomg: 4 razy
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: cze100chowa
Wysany: 2007-06-30, 19:58   

ja polecam lemforder
Ostatnio zmieniony przez Sonny 2007-06-30, 19:58, w caoci zmieniany 1 raz  

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2007-07-01, 01:40   

Jeśli chciesz wymienić swożnie i tuleje wahaczy to polecam Meyle. Nie wiem czy w Polsce ktoś tym handluje, ale na niemieckim ebay jest tego sporo. Praktycznie wszystkie elementy tej firmy które są do e36 są wzmocnione w stosunku do serii. Przykładowo swożnie nie mają "wkładki komfortowej" a są całe metalowe w środku.

Lemfordera również polecam, ewentualnie Febi Bilstein. :spoko:

kuzyn 

Pomg: 4 razy
Doczy: 05 Kwi 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-07-01, 11:59   

Febi Bilstein troche podupadło na jakości... niestety.
Polecam Lemfroder i Meyle.

PS: Zgłoś się do Lorda Łukasza w tej kwestii

jacekg.deviantART. com - galeria moich zdjęć

boss881123 

Doczy: 05 Wrz 2006
Skd: polska
Wysany: 2007-07-01, 13:49   

aha dzieki wam za info juz do niego pisze na pw :)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-07-02, 08:14   

Ja mam w sklepie zawieszeniówke Meyle, firma mało znana w Polsce ale w niemczech robią różnego typu testy i Meyle wypada dużo lepiej od części fabrycznych :shock: :shock: :shock: . Ja mam u siebie wzmocnione poduszki amortyzatora tylnego i na gwincie działają już pół roku a inne wynalazki typu Lemforder,febi, Trw rozpadały sie po 3mc

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Pinczer 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Maj 2007
Skd: Kraków
Wysany: 2007-07-04, 06:22   

Meyle mało znana?? Kupują to bo są tanie, jakość części tej marki pozostawiam bez komentarza. Powiem tylko: nigdy bym nie zamontował części tej marki do swojego auta.

MarcinPioneer 

Doczy: 09 Sty 2007
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2007-07-04, 08:21   

Mayle FOTA ma swojej ofercie no i te sklepy warsztaty co z FOTY kupują.
U nas w stacji montujemy MOOG lub DELPHI,
Ostatnio zmieniony przez MarcinPioneer 2007-07-04, 08:22, w caoci zmieniany 1 raz  

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-07-04, 08:26   

yo!
łaczniki stabilizatora firmy MEYLE wytrzymały mi ROK i dalej sie mają dobrze FEBI sie rozleciało po 3 miesiącach w rok zrobiłem 60 tys km mam małą glebe i troche twarde zawieszenie :twisted:

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-07-04, 08:32   

Cytat:
Meyle mało znana?? Kupują to bo są tanie, jakość części tej marki pozostawiam bez komentarza. Powiem tylko: nigdy bym nie zamontował części tej marki do swojego auta.

Zastanów sie 2 razy zanim napiszesz coś, na jakiej podstawie tak myślisz ? miałeś do czynienia z tą firmą ? wiesz o tym że coraz więcej części Meyle idzie na pierwszy montaż ? Ja mam cały zawias i układ kierowniczy na Meyle, handluje tym już ponad pół roku i ani jednej reklamacji nie miałem, coraz więcej klientów jak przyjeźdzają od mechaników po części pytają właśnie o Meyle

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Pinczer 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Maj 2007
Skd: Kraków
Wysany: 2007-07-05, 17:47   

Lord Lukasz napisa/a:
Cytat:

Zastanów sie 2 razy zanim napiszesz coś, na jakiej podstawie tak myślisz ? miałeś do czynienia z tą firmą ? wiesz o tym że coraz więcej części Meyle idzie na pierwszy montaż ? Ja mam cały zawias i układ kierowniczy na Meyle, handluje tym już ponad pół roku i ani jednej reklamacji nie miałem, coraz więcej klientów jak przyjeźdzają od mechaników po części pytają właśnie o Meyle

Meyle może i jest lepszy od typowego Tureckiego czy Brazylijskiego wyrobu, ale mi nie wmówisz, że jest lepszy od LEMFÖRDER czy MOOG. Przytoczę jeden przykład E38 740d drążek środkowy Meyle niespełna 1 tyś km i kosz, LEMFÖRDER 10 tyś. W Audi też miałem niektóre elementy Meyle po 10 tyś poszły do kosza do niczego się nie nadawały. Druga sprawa, kto Ci to będzie reklamował? Za tą cenę?? Chyba, że nie dawno przejęła ich jakaś duża firma robiąca części dobrej jakości to może się poprawili, w co wątpię.
Ostatnio zmieniony przez Pinczer 2007-07-05, 17:49, w caoci zmieniany 1 raz  

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2008-03-15, 15:48   

Właśnie sie zdziwiłem kupiłem w październiku łączniki stabilizatora MOOG i przejechałem zaledwie 7 tyś i są do wymiany , całe sie rozleciały :cry:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: