witam! przejechalem 140 km bez najmniejszego problemu a jak postal godzinke i znow chcialem zapalic to juz koniec:( krece krece i nic:( nei wiece co to mzoe byc? paliwo jest! moze pompka- jak myslicie i ile ona moze kosztowac? do e30 325i PODPOWIEDZCIE
to może być wszystrko.. nawet łupia sonda choć wtedy powinien odpalic..
jak śmierdzi benzyną to nie jest to pompka.. może przepływka... może cokolwiek innego..
ano właśnie... wiesz co zrób? spróbuj odpalić samochód na innym akumulatorze...
to mogłoby tłumaczyć.. jeśli się akumulator ciągle nie doładowywał to wtedy może kręcić silnikiem i wszystko inne się będzie świeciło, ba, nawet iskra będzie ale tak słaba że nie odpali... an ie poznasz po iskrze czy jest dobra czy słaba... spróbuj najpierw z akumulatorem... to najprostszy sposób na początek
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-05-18, 01:38
a kiedyś już o tym było i ja zostane przy swoim że akumulator jak jest slaby to iskre moze i da ale silnikime nie zakreci, albo inaczej, jak jest na wymarciu to cala moc idzie w rozruch i nie starcza mu na iskrę
Wysany: 2004-05-18, 05:46
Uściślając odpowiedź mojego przedmówcy (a może raczej przedpisatiela ? ) przy słabo naładowanym akumulatorze możesz mieć faktycznie taki duży spadek napięcia przy włączeniu rozrusznika że poprostu komputer sterujący silnikiem ma zbyt niskie napięcie aby poprawnie funkcjonować.
fakt u mnie zimny nie odpalal! cieply przy starym akumulatorze jakos zapalal!
_________________ www.bmw-e30.pl
Go
Wysany: 2004-05-18, 21:16
nie no bylo syper mowie przejhechalem 140 km bez problemow!! atu nagle od[palam ponownie po jakiejs godzinece i kaplica:( nie no zasilanie wszedzie niby jest! ale iskry nei ma:(
buhahah rozrzad przeciesz napisal ze zrobil 140 km i za godzine niemugl odpalic to chyba ze sasiad mu cos dlubal pod maska
a mi tak zdechła po 30 tys na pasku Goddyeara przejechalem 30 km i end jazdy zgasła sama i juz nie zapaliła pewnie na kopułce wytarły sie juz te pndolki i nie daje napięcia ale to tylko moje zdanie
to ja tu juz nic nie rozumiem korzuch on napisal ze przyjechal samochodem poczym normalnie zaparkowal i zostawil go na godzine i przychodzi a tu doopa to co a do tego rozrzad moze mi wyjasnisz chlopaku bo nie kumam tego
Go
Wysany: 2004-05-20, 19:24
rozrzad chloapaki to chyba nie! przeciez bylo wszystko oki a tu nagle kaplica! kopulke cewke wszystko oki! ostatnio poprawilem styki takie i odpalila ucieszylem sie! ale che odpalic kolejnegio dnia i juz nie! styki ju znic nie daly ssam nei wiem co to moze byc! dajcie znac co o tym myslicie! moze znacie jakiegos fachowac w tych sprawach blisko konina?!?!
toomasz27 Go
Wysany: 2004-05-21, 15:43
A jak Ci się ją udało odpalić ostatnio to normalnie chodziła? Wkręcała się na obroty czy może taka jakaś "przyduszona" była?
Go
Wysany: 2004-05-21, 19:00
raczej bylo normalnie! a powiedzcie czy to moze byc czujnik walu??
toomasz27 Go
Wysany: 2004-05-21, 20:51
Owszem...może przez to nie odpalać...bo w 2.5 i masz przecież wtrysk motronic i zapłon zintegrowany z wtryskiem. A co... masz jakieś podejrzenia dotyczące tego czujnika ? Najdziwniejsze to że jak napisałeś ostatnio auto odpaliło...no ale...zdarzają się różne dziwne przypadki...
Go
Wysany: 2004-05-21, 20:55
no mam niby podejrzenia bo jak goo wyciagnalem i przeczyscilem odpalil wyjechalem z garazu postal i znow koniec! wiec mysle wlasnie o tym...
Mam podobny problem, ale z tym aku to bez przesady... bywało że odpalał mi na padniętym akumulatorze bez problemu. Sprawdzę dzisiaj ten głupi przekaźnik od pompy paliwa. Czy jest możliwość zacinania się klapki w przepływce czy jest to w ogóle niespotykane?
Jak masz LPG to mozliwe że przepływka sie może zaciąć...po strzałach gazu najcześciej uszkadza się, wygina sie klapka np. Zdejmij ta platikową klapke z przeplywki i delikatnie ręką poruszaj tym sówaczkiem, zobacz czy nie ma oporów, czy sie nie zacina. Albo wyjmij oprzepływkę, może jest zabrudzona w miejscu gdzie klapk chodzi...Nie mówię że to to, bo pewnie nie...ale jak juz zapytałes to pizę