Wysany: 2007-08-19, 12:31 Butla gazowa w Compakcie
Zastanawiam się nad założeniem instalacji gazowej w Compakcie jednak nie jest to takie proste i stąd pytanie. Czy ktoś ma jakiś pomysł na rozsądne umiejscowienie butli
Widziałem kiedyś compacta seryjnie napędzanego szambem i butla była za siedzeniami, samochód był dwuosobowy jednak podejrzewam, że takie rozwiązanie nie będzie Tobie odpowiadało
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
hmmm w compakcie pewnie i tak skończy sie na małej butli ustawionej wzdłuż bagaznika... ewentualnie mozna by ją ładnie obudować lub załozyc butle wkładaną w koło zapasowe... jak najwęższa, wtedy od góry tylko zabudowac... postaram sie przetstawić mój pomysł na fotkach moze bedzie jasniej...
PS. ma ktoś zdjecia bagaznika copmakta?
jesli nie to jutro zrobie u siostryi wrzuce zdjecia.
Ostatnio zmieniony przez Melis 2007-08-19, 22:43, w caoci zmieniany 1 raz
Kolego Melis, moze jutro w golubiu moj kumpel bedzie compactem to mozemy sie zgadac i zobaczysz jak on to ma zamontowane... Niedawno zalozyl sekwencje do 1.6 M43 ale jeszcze nie zdazylem zobaczyc jak ma to wszystko zamontowane w razie cos pisz na priv o kontakt ze mna...
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic
no prosze kogo tu moje oczy widzą... ziomek z G-D Ja ostatnio kulam sie compaktem e36 siostry bo byłem zmuszony sprzedać moją trumienkę. Jak dobrze pójdzie to na wiosne bedą trzy wąskie lampy latać sobie... Kuczkosiowi przewalimy wreszcie ten silnik, moja... i Twoja (Ździebosia sie nie liczy bo ją zabili spojlerami... ), ale do tematu.
Co do butli to sądze ze pewnie ma wzdłuż bagaznika z boku mała butle. Jak zobaczysz i bedzie cos ciekawego to pstryknij fotkę.
kompakt ma cienkie kolo dojazdowe podwieszone pod podloga a pod wykladzina bagaznika jest niewielkie zaglebienie na klucze czyli ani od góry ani od dolu butla sie nie zmiesci
walec w bagazniku tez nie pasuje bo starsznie zmniejszy jego pojemnosc
jedynym rozwiazaniem wydaje sie drobna modyfikacja nadwozia wyciecie kawalka podlogi z wneka na klucze wgrzanie dopasowanego kawalka blachy trapezowanej i montaz butli od spodu
Ta rozpatrywałam też przesyłanie bluetoothem z garażu
leżę buahhhhah 10/10
ale to z tą kanapą nie jest złe. kanapa dużo nie kosztuję, jedno miejsce będzie najwyżej troszkę mniej wygodne. Lepiej tak niż żeby Ci bagażnik zajmowała ta butla.
niestety nie mam za bardzo czasu i może mało profesjonalnie (całe 2 minuty w poincie...) ale chyba bedzie wiadomo o co chodzi...
Mogłabys zrobis sobie taką zabudowe butli, która by tworzyła "drugie dno bagażnika"
po lewej stronie mieściłaby sie butla a po prawdej mozna by zrobic schowek na narzęzia lub wmontowac poprostu subwoofer. Takie zdjecie nie odzwierciedla o co mi chodzi ale mogłoby to ciekawie wyklądac i byc bardzo praktyczne, pod warunkiem ze zostanie profesjonalnie zrobione... troche zdolnosci manualnych i zrobienie takiej zabudowy to nie problem a z obszyciem poradzic powinien sobie kazdy tapicer.... mógłby oszyć tą zabudowe tą wykładziną którą masz aktualnie i podszyc ja do boczków zeby niczym sie nie rózniło etc. Nad butlą mozesz zrobic małe okienko z pleksy zeby móc sprawdzic ilosc gazu... jednakze nie jest to konieczne bo teraz prawie wszystkie IG maja "wskaznik" na włączniku.
To co pokazał Melis na ostatniej fotce ma zrobione Walker tu z forum. No i wydaje mi się, że bagażnik jest jeszcze całkiem zdatny do użytku. Ale najlepiej niech się sam wypowie.
a jesli juz bedziesz cieła to i tak pewnie trzeba bedzie zrobic drugie dno jak wyzej. róznic sie bedzie tylko tym ze zyskasz wiecej miejsca dzieki temu... warto ruszać blache i tyle babraniny?...
Ostatnio zmieniony przez Melis 2007-08-20, 16:09, w caoci zmieniany 1 raz