Wysany: 2007-09-15, 11:33 klekotanie z pod maski... temat rzeka (c.d)
Przez 2 miesiące od kupna auto chodziło cichutko, tak jak być powinno. Od tygodnia słysze takie klekotanie. Użyłem szukajki, może to być panewka, popychacze oraz dzwigienki. Co jeszcze dodać do listy ? Zaniepokoiło mnie to, tymbardziej że olałem system bo myślałem, że to nieszczelny układ wydechowy (stąd cykanie) ale po otwarciu maski słychać takie ładne "kle kle kle" na niskich, po podkręceniu obrotów ucisza się i czasem odzywa, na niskich klekot, cisza, klekot, cisza, na zmiane. Chciałbym wiedzieć w związku z tym czego mogę jeszcze się doszukiwać. Olej jest. Sprawdzałem.
Analogicznie próbuję doszukiwać się wszystkiego co z tym związane, być może przed sprzedażą dodali czegoś do oleju (Liqui Moly) Jadę dziś do kuzyna, ocenimy razem - oby tylko nie panewka.
Ułóżcie śliczną listę co może być przyczyną takich dzwięków.
Pomg: 1 raz Doczy: 28 Kwi 2007 Skd: Legnica/Stockholm
Wysany: 2007-09-15, 11:53
cześć ja bym sie zaopatrzył w stetoskop tylko musisz wyjąć z niego tą słuchawkę i zamiast niej włożyć w rurkę pręta tak 15cm. długości, no i dokładnie osłuchać silnik myślę że w ten sposób jesteś w stanie określić pochodzenie tego klekotu, powodzenia...
_________________ ukaszek
Ostatnio zmieniony przez ukaszek 2007-09-15, 11:56, w caoci zmieniany 1 raz
biorąc pod uwage ze masz m40 to najbardziej prawdopodobne jest klepanie hydrauliki rozrzadu niestety jezeli kwalifikuje sie do wymiany to koszty calkowite okolo 1200 zl
Pomg: 1 raz Doczy: 28 Kwi 2007 Skd: Legnica/Stockholm
Wysany: 2007-09-16, 12:51
ubott ty chyba nie doczytaleś mojego postu??? w rurke od słuchawek wkładasz pręcik i tym pręcikiem dotykasz kolektorów jak najbliżej głowicy i jak będzie w którymś zawór klapał to to usłyszysz, jest to naprawde bardzo dobra metoda...
Myślę że dźwięk popychaczy jest bardzo specyficzny. Każdy kto to kiedyś słyszał rozpozna. A w silniku jest sporo rzeczy co mogą stukać. Np sworznie tłokowe, choć to prędzej chyba w autach z turbo.
Ku Mojemu zdziwieniu wyciszyło się wobec tego mam pytanie... ? po ściągnięciu górnej pokrywy zaworów Mym oczom ukazała się plastikowa osłona przypominająca obudowę... Albo ta obudowa , wpada w jakichś rezonans albo poprostu gdzieś zatyka się olej (na listwie ?) i dobrze nie smaruje.
Ta osłona plastikowa w m40 to jakieś badziewie. Kto wie po co to jest może się wypowie. Natomiast wieść gminna niesie, że rurka smarująca wałek w m40 lubi się zapychać i warto ją zmienić na nową. Kto wie ile w tym prawdy? Popychacze mogą też dogorywać i bocianić tylko od niedzieli. Ale po 15tyś kilometrów w takim wypadku zaczną już klekotać częściej i przyjdzie czas na ich wymianę bo szkoda wałka i psycha siada .
zapchanej to jeszcze nie widzialem ale z tego co sie orientuje w m40 zle usytuowana jest magistrala i przy przechylach samochodu olej nie splywa na walek rozrzadu przez co ten sie wyciera
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155