ja mialem problem wyjac wogole kostke z drzwi, chcesz czyscic piny bo lusterka nie chodza czy szyby ? jedz do elektryka niech usunie kostke, a piny mozna wyjasc ale one sa wciskane na was taki ktory trzeba podwazyc i wyciagnac ale jak juz to zrobisz to i tak to nie bedzie tak jak powinno byc bo obluzujesz styk pomiedza pinem a kostka pozdrawiam
_________________ ( OO=[][]=OO ) + ( . Y . ) = To Co Lubimy
chodzi wszystko
mam całą wiązkę ele szybek z centralnym zamkiem, a zakładam tylko ele szybki, bo centralny już jest wiec chciałem przełożyć piny do kostek które już mam
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
ja to wyciagalem jednym mocnym szarpnieciem, przewody od szyb sa grube wiec nie powinny sie wyrwac. Podwazyc sie nie da za bardzo bo trzebaby cala kostke rozebrac .Sprobij z tym szarpanie na jakims niepotrzebnym przewodzie.
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-10-20, 18:43
Te piny mają w środku takie jakby zapadki, które są "rozwarte" na zewnątrz, zahaczają się o plastik i trzymają je w kostce. Trzeba wziąć coś cienkieogo (najlepiej igłę) i próbować je "złozyć". Jeśli się to uda to normalnie je wyciągasz z kostki.
Szarpanie to raczej marny plan-albo zniszczysz kostkę albo przewód.
Powiem ci że kiedyś się z tym męczyłem, chciałem zrobić jak w ori, ale dałem sobie spokój i po prostu przeciągnąłem kabel przez tą złączkę bezpośrednio do drzwi, 0 roboty i już o tym zapomniałem że jakiś drut tam jest ; ]