BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie z dziedziny prawa ???
Autor Wiadomo
boss881123 

Doczy: 05 Wrz 2006
Skd: polska
Wysany: 2007-10-19, 22:09   Pytanie z dziedziny prawa ???

Mam takie pytanie auto uleglo wypadkowi i oc konczy sie za 1 miesiac ale prawdopodobnie auto postoi okolo pol roku i zatem mam pytanie czy jest jakas mozliwosc zeby teraz nie placic tylko za jakies pol roku kiedy smochod bedzie skonczony zapalacic ?? ? ZA WSZELKIE ODPOWIEDZI DZIEKI

ubott 
niezatapialny

Pomg: 7 razy
Doczy: 24 Lip 2006
Skd: warszawa
Wysany: 2007-10-19, 22:19   

z tego co ja się orientuje to nie ważne czy auto jest rozbite czy zakopane 2 metry pod ziemią jeśli jest zarejestrowane to oc trzeba płacić

pozdro
mechanika bmw

www.ubottgarage.pl
tel 502928155

mareks 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2007-10-19, 23:48   

no to raczej prawda.
ciekawe jak sie wywynie jeden sasiad ktory trzyma w garazu fieste z 5 lat niejezdzona i nioplacana :P

GG: 6377445

sowin19 
sowa

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Sty 2007
Skd: Jelenia Góra
Wysany: 2007-10-20, 01:45   

Fakt jest faktem,że trzeba płacić czy auto jest sprawne,czy na kołkach stoi! Najważniejsze żebyś zgłosił (rozwiązał umowę) że nie z upływem ważności OC nie będziesz kontynuował umowy (no bo możesz przecież skorzystać z konkurencji), jak tego nie zrobisz to potem musisz ubezpieczyć w tej samej firmie, a jak sie spónis\ to jeszcze odsetki... Ja rozwiązałem umowę i już ok.7lat nie płacę za 125p którego wiatr rozdmuchał i zosta mi tylko dowód rej. Muszę go gdzieś sprzedać :mg:

Belisama 

Pomoga: 8 razy
Doczya: 28 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-10-20, 02:00   

sowin19 napisa/a:
Najważniejsze żebyś zgłosił (rozwiązał umowę) że nie z upływem ważności OC nie będziesz kontynuował umowy
To nie do końca tak, gdyż jest obowiązek ubezpieczenia zawsze póki auto jest niewyrejestrowane. Kara za przerwy w ubezpieczeniu wynosi o ile dobrze pamiętam 300 Euro za dzień a powyżej tygodnia płaci sie około 2 tyś złotych. Na dobrą sprawę, dopóki sie ma samochód to nikt braku w oc nie zauważy, ani ścigał nie będzie jeżeli jednak samochód zostaje sprzedany to jego dane z urzędu komunikacji trafiają do centralnego rejestru OC i wtedy nie ma przebacz. Nie płacic możesz o tyle że poprostu przesunąć sobie czas opłaty na później przez poł roku nikt nie zacznie cię ścigać a potem najwyżej dopłacisz jakieś marne odsetki, a samochód i tak przez ten czas będzie ubezpieczony :)

boss881123 

Doczy: 05 Wrz 2006
Skd: polska
Wysany: 2007-10-20, 15:16   

To doradzcie co mam zrobic bo wczoraj mialem mala stluczke :( i oc konczy mi sie za miesiac i auto idzie cale na rozbiorke i od podstaw bedzie robione :D i nie chcem teraz placic za oc bo kazdy grosz sie liczy auto moze i postac nawet wiecej niz pol roku bo mogwe wyjechac za granice WIEC CO ROBIC >??wyrejestrowac?? czy sa jakies inne sposoby

Belisama 

Pomoga: 8 razy
Doczya: 28 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-10-20, 17:10   

Jak już pisałam wyrejestrować się nie da, bo potem nie zarejestrujesz ponownie, jeżeli samochód nie będzie jeździł to możesz nie płacić za OC dopóki Ci nie przyślą jakiegos poganiacza czyli około pół roku zależy od firmy wtedy zapłacisz zaległą składkę i trochę odsetek

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2007-10-20, 17:18   

moj znajomy rozbil auto pojechal do ubezpieczalni powiedzial ze stoi a on jedzie za granice i wplacil tam jakies pieniazki i nie musi placic skladki jak chcesz moge dopytac co i jak jak by co to wal na gg

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: