Wysany: 2007-03-28, 22:48 Nie pali się rezerwa w e30
No MĘDRCY!!! Prawdziwy orzeszek do zgryzienia!!!
Nie pali się kontrolka rezerwy w e30.
Sprawdzone zostało:(no to lecimy..)
-żarówki-kilka sztuk
-2 zegary(na 100% (sprawne)
-wyjąłem pływak,zwarłem przewody które są podłączone do niego-nic
-sam pływak przewracałem góra dół -skazówka latała do 60l, potem w dół-brak 'lampki'
-sama wiązka ruszana,gnieciona itd aby sprawdzić czy któryś z kabelków się nie utarł-nic!
-próba (że tak powiem 'macania' przewodów od zegarów po drodze aż do wtyczek,gniazdek itd-nic!!!
-przy wykręceniu pływaka zajrzałem oczywiście ile jest paliwa i wyszło że lekka saharka więc odpowiedź w stylu pojeździj troche aż spalisz paliwo-ODPADA!!!
-wcześniej działało.Odstawiłem go na zime do garażu bo to Cabrio,w między czasie wymieniłem zegary na 'mniej zdezelowane' i problem się zaczął.Nie sądze abym coś urwał z kabelków po drodze tej przemiany bo na 'huzia juzia z młotkiem' do tego się nie zabierałem,więc w 'morde jeża' nie wiem o co chodzi.Co prawda autka wyprodukowane z napisami MADE IN WEST GERMANY czyli przed upadkiem muru same się naprawiają po średnio 2,3 dniach-hehehe ale gdyby jednak moje Cabrio obraziło się na troche dłużej to chętnie bym usłyszał od Was jak go naprawić co by się odgniewał!
Tradycyjnie dzięki serdeczne i pozdrowionka dla wszystkich właścicieli co mają w nazwie swojego autka 3 literki!!!
a ktory plywak sprawdzales, bo sa dwa. Jeden za fotelem kierowcy od wskazowki, a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy.
a ktory plywak sprawdzales, bo sa dwa. Jeden za fotelem kierowcy od wskazowki, a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy.
a widzisz.....????
a ja sprawdzałem tylko ten od kierowcy!
No dobra zakładając że tamten jest uszkodzony jak mogę dojść że coś go boli?
Jest jakiś osobny element który wystaje z pompy czy raczej jest tak samo zbudowany jak ten od kierowcy czyli metalowa rurka bez żadnych dodatkowych części?
nie wiem dokladnie jak on wyglada, ale mozesz sprawdzic czy jest uszkodzony odpinajac kostke i podajac mase na jeden z przewodow, dwa beda od pompy, a trzeci od rezerwy.
nie wiem dokladnie jak on wyglada, ale mozesz sprawdzic czy jest uszkodzony odpinajac kostke i podajac mase na jeden z przewodow, dwa beda od pompy, a trzeci od rezerwy.
a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy.
Mam ten sam problem .. świeciła się rezerwa zatankowałem i już się nie zapala.. mogę prosić jakieś wskazówki co rozkręcić itd. żeby dostać się do tego czujnika o którym pisze Sonny ?