4d; kaschmirbeige metalic
motor M50B20 po kompletnym remoncie (35tys km przebiegu)
zawieszenie KONI SPORT KIT -40/-25 z reg. twardosci amorkow
hamulce przod EBC turbo groove (rotor kit) + klocki ebc greenstuff +plyn Dot 5.1
wydech przelot + ostatni tlumik REMUSa przelotowy 2x90mm
dolot K&N KIT + customowy dolot powietrza na stozek
Blos
abs
klima
fotele przod od M cabrio banan z grzaniem (tylna kanapa niebawem bedzie w takiej samej skorze)
zderzak przod mpakiet laminat, tyl dokladka mpakiet laminat, progi mpakiet laminat, lusterka mpakiet SUPERSPORT z ORI elektrycznym sterowaniem, kierunki przod odpustowe chrom, bok biale
kierownica Victor 32cm +naba simoni racing, jacky: galka zmiany biegow, nakladka recznego, nakladki pedalow
President Harry II + sirio ML 145
audio:
jednostka sterujaca SONY CDX-C5000R (niebawem do wymiany)
przod MB QUART QM 215.03 CX
tyl Ground ZERO GZRBT 12BT czyli 12" 500W RMSu i labiryntowa skrzynka
wzmacniacz 4ro kanalowka Ground Zero GZTA 4000TX
okablowanie Sound Quest
kolka:
zima:
Styling 22
M-Doppelspeiche
7.5x17 et 41
9.68kg
i oponki 225/50R17 Pirelli SottoZero
lato:
Styling 103
Doppelspeiche
8x17 et 47
i oponki 225/45R17 Marangoni Zeta linea i goodyear Eagle F1 gsd3
Ogolnie ladny i zadbany sedanik...ALE , wiec moze od poczatku:
+ m-pakiet(szkoda ze laminaty nie ori ale nie wyglada najgorzej 8) )
+ za kit EBC hamulcow przod (i tak z ciekawosci ile taki zestawik )
+ za kit KONI z regulacja twardosci amorkow (fajna sprawa)
+ za banan skorke, osobiscie wole czarna ale banan tez robi niemale wrazenie
Minusow w sumie niemam moze pozatymi dodatkami w srodku:kierownica galaka, nakladki pedalow, recznego jacky-poprostu nieprzepadam za takimi "dodatkami" no ale mi sie to nie musi podobac.. 8) A i te naklejki(reklama) strasznie ja szpeci ale rozumiem ze musi tam zostac wiec... No i do tego m-pakietu przydalby sie szerokie listwy i na tyl lampy od ///M. Kola tez srednie, te na zime sa idealne(bardzo wytrzymale) ale letnie sa jakies takie nijakie-nie sa zle ale czegos im brakuje. I kierunki przednie wogole nie pasuja do lamp, zaloz normalne biale. To tyle odemnie. Generalnie pozytywna sztuka. Pozdro
+ m-pakiet(szkoda ze laminaty nie ori ale nie wyglada najgorzej )
tez ubolewam..
siwy e-36 napisa/a:
+ za kit EBC hamulcow przod (i tak z ciekawosci ile taki zestawik )
zalezy gdzie przy znajomosciach mozna wyrwac od ok 900pln komplet do nawet 1200pln
siwy e-36 napisa/a:
Minusow w sumie niemam moze pozatymi dodatkami w srodku:kierownica galaka, nakladki pedalow, recznego jacky-poprostu nieprzepadam za takimi "dodatkami" no ale mi sie to nie musi podobac..
kierownica jest duzo lepsza od trojramiennej BMW z poducha (mialem taka i byla za duza i jakas taka nijaka), galka jest to malutka kuleczka alu wiec nie szpeci... reszte tez dopieralem tak aby nie szpecilo a bylo funkcjonalne...
siwy e-36 napisa/a:
A i te naklejki(reklama) strasznie ja szpeci ale rozumiem ze musi tam zostac wiec...
na zywca wyglada calkiem OK... mi sie podoba i nie przeszkadza...
siwy e-36 napisa/a:
No i do tego m-pakietu przydalby sie szerokie listwy i na tyl lampy od ///M
wszystko w swoim czasie
siwy e-36 napisa/a:
Kola tez srednie, te na zime sa idealne(bardzo wytrzymale) ale letnie sa jakies takie nijakie-nie sa zle ale czegos im brakuje
letniaki to Orginaly z mocniejszej Z4 udalo mi sie kupic je jako praktycznie nowki (mialy kilkanascie km przebiegu) zreszta mi pasuja i nadaja sie do normalnej jazdy
dzieX za opinie i czekam na kolejne
Ładna E36 to jest to Co prawda gdyby to bylo moje autko zaprowadziłbym parę zmian (dokladki bym na czarno maznął i przednie kierunki bym chyba wrzucił pomarańczowe - tak jak tylne). Z tych dwóch modeli felg też bym wybrał motorsporty - mają w sobie to "coś"
spoko.fajny kolor,wydech musi niezle ryczec motorsporty dal bym na lato..gadzety typu kiera gala i nakladki troche mi nie teges ale jak mowisz ze wygodne to ok..
po co ci max twardy jak stoi ci jak koza? ja mam nizel e30 i nie mam skreconej na max
niestety kompromis... sporo jezdze ( po roznych jakosciowo nawierzchniach)... a twardy jest max bo duzo lepiej sie jezdzi (bepieczniej )
casus maximus napisa/a:
ogolnie ladna betka ale minus za lusterka i kierunki
kierunki przod beda raczej biale dymione (jak w przyszlosci lampy bede zmienial)... a lusterka? to supersport (niemieckie) z ORI przelozonymi silniczkami bmw... a nie lakierowalem pod kolor bo czarne lepiej sie komponuja...
southOFheaven napisa/a:
a co majstrowales przy silniku? tzn remont?
tez chcialbym sie zabrac za swoje m50b20..
zawory wymienione (w sumie 16szt poszlo), prowadnice, panewki, pierscienie (wszystko nominal) tuleja na 6szt cylindrze zmieniona (bo kawalek uszkodzonej swiecy ja porysowal)... delikatna obrobka glowicy (planowanie itp)... oczywiscie uszczelki wszystkie a pozniej komputer i wszystkie czujniki niesprawne zmienione na nowe (komputer tez musial przekladac bo cos ze starym bylo nieteges).... ogolnie to byl doprowadzany do serii
Gasper napisa/a:
Co prawda gdyby to bylo moje autko zaprowadziłbym parę zmian (dokladki bym na czarno maznął i przednie kierunki bym chyba wrzucił pomarańczowe - tak jak tylne)
dokladki na czarno????? nie rozumiem... a co do kierunkow to w przyszlosci lampy tyl beda mpakiet i przod moze hellki z celisem te czarne...
Pisząc dokładki chodziło mi o te części zderzaków, które w ori m-pakiecie są z czarnego plastiku. Ten taki niby dyfuzor na dole tylnego zderzaka i listewka (u Ciebie zintegrowana) pod przednim zderzakiem.
Mlody napisał/a:
Ladna e36 Nie ma sie do czego przyczepic Ale bardziej podoba mi sie wersja zimowa
No mi szczerze tez, motosporty lepiej sie prezentuja od tych z Z4...
hehe... czyli trzeba szukac motorsporcikow na lato
ale ktore wg WAS sa ciekawsze te co mam (full MOTORSPORT) czy te takie jakby nowsze (tez 10 podwojnych ramion ale z mniejszym tym srodkowym dekielkiem i bardziej pozaokraglanymi ramionami)?
siwy e-36 napisa/a:
A i te dokladki zderzakow jak pisal Gasper lepiej jak sa czarne (niepolakierowane)...
aa... to juz wiem
jak dawalem auto do lakierowania (te dodatki) to listwy te czarne z przodu tez chcialem w kolor ale jak zobaczylem auto (na szczescie tylko z przednim zderzakiem polakierowanym w kolor)to i ja i lakiernik stwierdzilismy ze listwy zderzaka musza byc czarne a co do tych "dyfuzorkow" to przy jasnym lakierze sa bardziej "wyeksponowane" poza tym to laminaty i jak moze kiedys bede mial ORI mpakiet to beda jak z fabryki
jaqub, a ja bardzo chcialbym wiedziec cos uczynil ze masz "motor M50B20 po kompletnym remoncie".. jak pisalem pare postow wyzej tez chcialbym potraktowac remontem moje b20
jaqub, a ja bardzo chcialbym wiedziec cos uczynil ze masz "motor M50B20 po kompletnym remoncie".. jak pisalem pare postow wyzej tez chcialbym potraktowac remontem moje b20
przeciez napisalem:
southOFheaven napisał/a:
zawory wymienione (w sumie 16szt poszlo), prowadnice, panewki, pierscienie (wszystko nominal) tuleja na 6szt cylindrze zmieniona (bo kawalek uszkodzonej swiecy ja porysowal)... delikatna obrobka glowicy (planowanie itp)... oczywiscie uszczelki wszystkie a pozniej komputer i wszystkie czujniki niesprawne zmienione na nowe (komputer tez musial przekladac bo cos ze starym bylo nieteges).... ogolnie to byl doprowadzany do serii
autko oddalem do firmy ktora zajmuje sie tylko BMW (wszystkie naprawy mechaniczne), robia bardzo duzo silnikow, skrzyn itp wszystko na ORI czesciach...
ale ktore wg WAS sa ciekawsze te co mam (full MOTORSPORT) czy te takie jakby nowsze (tez 10 podwojnych ramion ale z mniejszym tym srodkowym dekielkiem i bardziej pozaokraglanymi ramionami)?
na te nowsze to ja od dawna poluje ale niestety - tylko w cenach ok 2000
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
przeciez napisalem:
southOFheaven napisał/a:
autko oddalem do firmy ktora zajmuje sie tylko BMW (wszystkie naprawy mechaniczne), robia bardzo duzo silnikow, skrzyn itp wszystko na ORI czesciach...
sorry, nie zauwazylem
a masz moze namiary do tej firmy i koszt remontu jesli nie jest tajemnica
a masz moze namiary do tej firmy i koszt remontu jesli nie jest tajemnica
BRJ
ul. warszawska 150
tel 0-81 5337823
Lublin
cena... remont mechaniczny byl troche ponad 3.2tys. pln +przeplywka ok 500pln (uzywka), komp 600pln(uzywka), czujnik polozenia walka rozrzadu ok 500pln +jakies pierdolki (w sumie ponad 5tys pln poszlo...
[ Dodano: 2008-01-12, 18:12 ]
przy okazji mycia autka zrobilem troche fotek wnetrza... nie posprzatane w srodku wiec sie nie czepiajcie
poza tym czesc zdjec z lampa a czesc bez...
poza tym troszke sie pozmienialo...
radio>> alpine 9851R
tweetery>> jedwabne 25mm AXTON
wnetrze>>obszycie skora tylu, boczkow, slupkow przod, mieszkow
na montaz czeka:
przod zderzak ORI m3 z kratka, halogenami i hokejem
blaupunkt IVMR-7001 (7" LCD podsufitowy ze sluchawkami IR)
hartge 19"
lampy przod DEPO z ringami
HID 8000K
i jeszcze pewnie inne duperele
przednie siedzenia od coupe? mozna tak wstawic oprocz tylnej kanapy?
a skora tylnej kanapa to oryginal?
ogolnie wnetrze ladne tylko zmienilbym kierownice, mieszek i te boczki slupkow bo wyglada jak star trek
siedzenia sa ///Mki cabrio (sportsitze) pasuja do sedana i jest bajer bo sie "skladaja/lamia" co "zwieksza mozliwosci sedana"
skora na tylnej kanapie, boczkach, slupkach przod mieszkach jest "dobierana" i obszyta profi przez mega dobrego tapicera... chcialem zeby mi boczki obszyl z "jednego kawalka" bez szwow i pieknie ponaciagal...
Witam Jakub.Piękne zmiany.Widze że i ty nie spisz w zime.Bardzo ładnie.Widać że i ty chcesz w pazdzierniku wrócic z pucharem z Tarnowa.To dobrze.Damy ci z Kamilem z Lublina powalczyc:-))Pozdrawiam najlepszego ziomala.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW