BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jakiego diesla wybrać?
Autor Wiadomo
Joanna 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomoga: 4 razy
Doczya: 15 Wrz 2007
Skd: South Lanarkshire
Wysany: 2007-11-29, 21:25   Jakiego diesla wybrać?

Poszukuję jakiegoś diesla, jako drugiego samochodu - drugiego, czyli takiego do czarnej roboty, taniego poruszania się po mieście. nie musi być ani ładny ani szybki, ani duży. ma to byc tyklo tani pojazd do miasta.

Z góry zaznaczam że nie szukam BMW bo na nowe diesle mnie nie stać a stare maja problem z ekonomicznym spalaniem. Ponadto autem tym poruszałoby sie kilku kierowców i nie byłoby zbytnio sznowane - a BMW należy się godne użytkowanie. Zresztą BMW wolę w benzynie. Po prostu chcę mieć oszczędne auto na miasto by zaoszczędzone w ten sposób pieniądze na ropie przelać jako palliwo do baku mojej BMW.

Znajomi polecali mi Corse ale wolę jeszcze zaczerpnąć porad tutaj, nim zdecyduje sie na auto.
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2007-11-30, 08:03, w caoci zmieniany 2 razy  

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-11-29, 21:30   

smart 800 CDI
jesli wystarczy na 2 osoby auto to lepszego nie znajdziesz...
ok 3.5-4l ropy i parkowanie w zasadzie wszedzie...

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2007-11-29, 21:32   

Może astra , corsa , clio ? jak duże ma być to auto? Ma być duży bagażnik? daj więcej szczegółów

CyRyL 

Pomg: 4 razy
Doczy: 22 Pa 2005
Skd: Kutno
Wysany: 2007-11-29, 21:41   

jaka kwota wchodzi w gre :roll: :?:
z tym smartem to jest niezly pomysl
eko na maxa :mg:
pozdrawiam

Tomek3er 

Doczy: 06 Sty 2006
Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2007-11-29, 22:17   

lepszego od smarta mzoe nei ale lupo . . . 3L napewno nei jest gorsze

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2007-11-29, 22:36   

ale czesci drogie :)

ja polecam Golfa II 16 Diesel :D

morgoth 
BMW zawsze w sercu

Doczy: 12 Sty 2007
Skd: Bełchatów / Wrocław
Wysany: 2007-11-29, 23:00   

To może i ja się podłączę do tematu. Niedługo będę kupował samochód. Najchętniej dieselka. Rocznik 2002-2004 do 30tys. zł. Koniecznie sedan, mało awaryjny, z silnikiem co najmniej 100KM, żeby był dobry do jazdy po trasie, jak i do miasta.

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-11-30, 00:08   

Zarówno morgothowi jak i Joannie polecam golfa mk4 kumpel ma (jego mama ma :mg: ) SDi co prawda i lepeij wydac kaske na TDI ale wam powiem ze przy katingu to tak filtr pow swiczczy ze wydaje sie jakby mial turbine :lol:
Generalnie 1,9 tdi są nie do zdarcia i spalanie też malutkie od 4 ( eunuch ) a przy normalnej jezdzie to moze 7,5 (kumpla SDI po jezdzi torowej miejskiej okolo 8 )
PS: sdi sie wyrzekajcie bo od 140 wzwyz to juz nie przyspiesza :maruda:

Sobek 
german style

Pomg: 6 razy
Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: PZL, Wernhout
Wysany: 2007-11-30, 00:29   

morgoth napisa/a:
To może i ja się podłączę do tematu. Niedługo będę kupował samochód. Najchętniej dieselka. Rocznik 2002-2004 do 30tys. zł. Koniecznie sedan, mało awaryjny, z silnikiem co najmniej 100KM, żeby był dobry do jazdy po trasie, jak i do miasta.

Polecam passata b5 do 30 tys napewno dostaniesz moze nie 2002 ale Passat to bardzo dobre auto, no i silniczek tdi np 110KM jest poprostu rewelka... jak sie jezdzi spokojnie po miescie to malo spali jak sie chce na trasie szybko pobujac to daje rade ladnie...
kumpel ma passata b5 98 albo 99r w kombi z silniczkiem 1.9tdi 110KM i wymiata niesamowicie... Auto godne przemyslenia... jesli chcesz miec pozadne autko wygodne komfortowe i przestronne...

Pozdrawiam

np. http://moto.allegro.pl/it...el_w_kombi.html
albo
cos takiego
http://moto.allegro.pl/it...y_polecam_.html
Ostatnio zmieniony przez Sobek 2007-11-30, 00:35, w caoci zmieniany 2 razy  

frantic 

Pomg: 8 razy
Doczy: 11 Gru 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2007-11-30, 00:30   

smart jest super, komfort nie jest taki zły jak takie malutkie auto, klima, grzane fotele, automat z ręczną zmianą biegów(swoją drogą skrzynia jest taka wolna że sie odechciewa machać drążkiem) siedzie się wysoko więc jest dobra widoczność, trochę się najeździłem takim autem i niegłupie jest

jedyne wady dla mnie to idiotyczna kontrola trakcji i wolna skrzynia biegów ale jak sie zapoda tryb automatycznym to jeździ się przyjemnie

Sobek 
german style

Wysany: 2007-11-30, 00:37   

Smart moze i jest dobry ale napewno nie jest bezpieczny...
widzialem wypadek... ze smarta zrobila sie jeszcze mniejsza puszka niz jest...
nie wiem jak z kierowca ale pewnie nie skonczylo to sie dobrze...

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-11-30, 07:59   

znajomy miał w firmie pare Smartów, auta niesamowicie często ladowały w ASO Mercedesa, moze teraz już poprawili jakość, ale pare lat temu była tragedia :? lapiej coś innego...

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Pomg: 14 razy
Doczy: 10 Sty 2006
Skd: o/Poznań
Wysany: 2007-11-30, 08:01   

a ja polecę Renault Megane II 1.9dci albo 1.5dci

polecam tą pierwszą wersje bo ma ładnego kopa i zarazem ekonomiczna :)
na trasie można zejść spokojnie do 4.5 l/100, w trybie średnim 6 l/100, only miasto koło 7 l/100(dane z jazdy zimą)

1.5 dci srednio 5l/100 :wow:

... i wbrew opiniom innych na temat tego auta ja nie mogę powiedzieć nic złego :roll:

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------
Ostatnio zmieniony przez BARABUS 2007-11-30, 08:01, w caoci zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-11-30, 08:52   

sarna1 napisa/a:
ale czesci drogie :)

ja polecam Golfa II 16 Diesel :D

właśnie miałem to napisać - popieram - auto nie do zaje...chania.

Ewentualnie Skoda Felicia 1.9 diesel , Citroen Berlingo, Peugeot Partner 1.9 Diesel - moce w okolicach 64 KM :) ale 400 tys km bez problema :)

Jak większa lekko kasa to Polo 1.9 Sdi, Fabia 1.9 Sdi.

P.S Barabus - parafrazując tekst z "Psów" - Co Ty wiesz o Renault? :!: :lol:

Żadnych wynalazków typu Megane II i diesel :!: :!: Chyba, że jesteś taki cwaniak, że masz auto służbowe i wali Cię co z nim sie dzieje, jak się coś spie pszy.

morgoth - szukaj 1.9 tdi 90 KM w jakimkolwiek z aut koncernu VW - najwytrzymalszy silnik z 1.9 tdi. Można go też bez przeszkód na około 115 Km podciągnąć programem i też jest nie do odkochania :lol:

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-11-30, 09:05   

o nowych dieslach marki Renault, słyszałem wiele złego, nie zamierzam polemizować, bo mnie ta marka ani ziębi ani grzeje 8-)

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-11-30, 10:05   

GOLF II 1.6 DIESEL NA OPALOWCE EW. OLEJU Z BIEDRONKI :spoko: EKONOMIA NA MAXA 8-)

chyba ze jestem pani z klasa i wstydzisz sie jezdzic byle czym 8-)
Ostatnio zmieniony przez southOFheaven 2007-11-30, 10:07, w caoci zmieniany 1 raz  

valdi80 

Doczy: 09 Maj 2007
Skd: Topolany
Wysany: 2007-11-30, 10:09   

Jak ma być tanio - golf II, III, passat b3 - najlepiej turbo diesel 1,6 lub 1,9. Części leżą na śmietniku, auta nie do zabicia, dynamika rozsądna (zwłaszcza 1,6 td z intercoolerem).

frantic 

Pomg: 8 razy
Doczy: 11 Gru 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2007-11-30, 10:18   

z innej beczki polo 1.4 D 92 rok, warte ok 4 tyś zł, spalanie nie więcej niż 6 litrów przy ciągłym pałowaniu, praktycznie bezawaryjne, jeżdżę takim już pare miesięcy tam gdzie pracuje, jest orane orane przez każdego kierowce do granic wytrzymałości i poza wydechem który zgnił po 15 latach nic sie nie dzieje. Nie wiedziałem że zawieszenie w samochodzie może tyle wytrzymać ile przeszedł zawias tej polówki :)

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2007-11-30, 11:15   

RoboCop napisa/a:
o nowych dieslach marki Renault, słyszałem wiele złego, nie zamierzam polemizować, bo mnie ta marka ani ziębi ani grzeje 8-)

no właśnie.... słyszałeś, ludzie dużo mówią, ja nie powtarzam tego co inni mówią, ja mówię bo sam mam takie auto i złego słowa nie mogę powiedzieć :twisted:

powiem wam jedno... JAK SIE DBA TAK SIĘ MA !! nawet najbardziej bezawaryjne auto pod ręką niedorajdy będzie sie psuło, koniec kropka :)

Ostatnio zmieniony przez BARABUS 2007-11-30, 11:16, w caoci zmieniany 2 razy  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-11-30, 12:38   

dci to h ó jnia i Twoje wyjątkowe zdanie tego nie zmieni. :spoko:

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2007-11-30, 12:51   

Łukasz napisa/a:
dci to h ó jnia i Twoje wyjątkowe zdanie tego nie zmieni. :spoko:

buheheheeeee... powiedział co wiedział :lol:

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2007-11-30, 13:03   

BARABUS napisa/a:
bo sam mam takie auto i złego słowa nie mogę powiedzieć :twisted:

Od miesiąca zadużo sie jeszcze niemogło stać :lol:

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysany: 2007-11-30, 13:09   

Pietrek napisa/a:
BARABUS napisa/a:
bo sam mam takie auto i złego słowa nie mogę powiedzieć :twisted:

Od miesiąca zadużo sie jeszcze niemogło stać :lol:

nic, ja kończę te gdybania bo i tak nie mają sensu, czasem mam wrażenie jakbym się przepychał z dzieciakami w piaskownicy :lol: mam takie a nie inne zdanie na temat tych aut i koniec, mówcie sobie co chcecie :P

valdi80 

Doczy: 09 Maj 2007
Skd: Topolany
Wysany: 2007-11-30, 13:49   

Wujek przez 160000km wkładał do laguny dci 3 ( trzy) turbosprężarki. Ja miałem kangoo 1,5dci i szczerze nie polecam francuskich diesli. Szerszy wywód na prośbę forumowiczów może wygłosić kolega, który pracował siedem lat w ASO Renault. PZDR

Sobek 
german style

Wysany: 2007-11-30, 14:06   

frantic napisa/a:
z innej beczki polo 1.4 D 92 rok, warte ok 4 tyś zł, spalanie nie więcej niż 6 litrów przy ciągłym pałowaniu, praktycznie bezawaryjne, jeżdżę takim już pare miesięcy tam gdzie pracuje, jest orane orane przez każdego kierowce do granic wytrzymałości i poza wydechem który zgnił po 15 latach nic sie nie dzieje. Nie wiedziałem że zawieszenie w samochodzie może tyle wytrzymać ile przeszedł zawias tej polówki :)

Racja Frantic rowniez polecam polo 1.4 D naprawde godne autko... kumpel pare miesiecy temu kupil takie autko w budzie ala combi, nie coupe....
i bardzo sobie chwali nie chcial takiej malej puszki ale kupil bo do szkoly codziennie dojezdza... naprawde dobrze autko sie sprawuje mialo to autko juz pare osob przez dluzszy okres i nigdy nic sie nie psulo... a oszczedne napewno jest...

A co do Renault... jest to francuz nigdy w zyciu francuza i odradzam to kazdemu kto chce kupic jakiegos franca... poprostu sa to zlomy i najgorsze auta na swiecie...
juz mialem jednego francuza 1.4td auto chodzilo dobrze do czasu... stracilem na nim ok 10tys zl... i nigdy wiecej tych gownien nie kupie... a autko bylo normalnie uzytkowane spokojna jazda, nigdy nie katowalem ja czy tym bardziej ojciec... 100% ODRADZAM

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: