Wysany: 2007-11-29, 23:19 nie kosi na benie na gazolinie hula jak cza
sprawa stala sie jakis czas temu
od tamtej pory jezdze tylko na gazociagu a juz tak nie chce
troche glupia sytuacja ale opisze od poczatku :
pewnego pieknego dnia musialem z krakowa wrocic do tbg jakies 150 km - przycisnela mnie taka bieda ze zatankowalem gaz a w baku nie bylo NIC ... no i tak tez pojechalem z bolem i nadzieja ze nic sie nie stanie. dojechalem do domu rano odpalilem na benie i jeszcze kosilo ... zrobilem pare km i juz mialem jechac na stacje ale ... chce odpalic na benie i nic ... chcialem na gazie i ...strzal ... wywalilo przwod od silniczka krokowego ... nie chciala odpalic na benie ... ale odpalila na gazie - dojechalem do stacji nalalem pol baku, chce palic a tu dalej nic ... czy sadicie ze to pompa paliwa ? moglo podupczyc sie cos innego ? zawiesila sie ? zatarla ? prosze o pomoc
Najpierw sprawdź czy pompa pracuje a później jeśli pracuje odepnij kable od przeplywki - bez tego jeśli uszkodziło tylko przepływomierz to powinien pracować (na benzynie oczywiście)
JA to bym odrazu przepływke sprawdzil. Mopj kolega mial bardzo podobna sytuacje. Jego beemka jak myslala albo widziala wache to odmawiala wspolpracy a gazie chulała lepiej niz na benie. Co bylo wina?? Tez mial strzal na gazie i przepływka mu poszla. Otworzyl ja na maxa zablokowal i latala jak glupia na lpg
Ostatnio zmieniony przez konewka 2007-11-30, 18:19, w caoci zmieniany 1 raz
jak jechales zupelnie bez benzyny a nie masz odciecia pompy to mozesz szukac kolejnej pompy.. ale najpierw sprawdz czy pompa dziala (wg mnie to pompa bo jakby przeplywka padla to odpalic by odpalil)
Młody masz racje bo wtryski muszą byc tak jakby chłodzone benzyną gdy auto pracuje na gazie . Jak ktoś ma zrobione odcięcie pompy paliwa to niech zacznie szukac nowych wtrysków
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
hej,
chyba przesadzacie z tym chlodzeniem wtryskow benzyna...
jak wtryski nie chodza to ich dysze i tak nie sa chlodzone bo nie przeplywa przez nie benzyna wiec odciecie pompy jakby niewiele zmieni sytuacje...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
a ja powiem ze mam identyko sytuacje.
Wymienilem pompe paliwa, wtryski oraz przeplywomierz i dalej na benzynie nie chodzi, kable WN tez zostaly wymienione.
Ja juz pomyslow na to nie mam, moze wy jakies macie
Pomg: 1 raz Doczy: 06 Sty 2006 Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2007-12-05, 23:19
tomcat944 napisa/a:
hej,
chyba przesadzacie z tym chlodzeniem wtryskow benzyna...
jak wtryski nie chodza to ich dysze i tak nie sa chlodzone bo nie przeplywa przez nie benzyna wiec odciecie pompy jakby niewiele zmieni sytuacje...
to nawet nei tyle chodzi o chlodzenie bo wydaje mi sie ze bena raczej wlasciwosci oprowadzajacych cieplo nei ma, tylko tyle ze bena powinna caly czas walic przez przelewy a jaki jest tego konkretny powod to szczerze nei pameitam ale tlukl mi to do glowy pewien mechanik
Pomg: 2 razy Doczy: 26 Sie 2006 Skd: .: Jaworzno City :.
Wysany: 2008-01-01, 16:51
mlody nie sluchaj tego mechanika bo ci glupoty wciska do glowy. wtryskiwacze benzynowe na gazie nie pracuja wiec nie ma sensu zeby paliwo bylo przetaczane do przodu i spowrotem do baku.
do zalozyciela tematu, jak cie kiedys znow tak przycisnie ze w baku bedzie pusto to nie licz na szczescie tylko wyjmij bezpiecznik od pompy.
_________________ Serwis elektroniki i elektryki samochodowej.
Ostatnio zmieniony przez flash 2008-01-01, 17:01, w caoci zmieniany 1 raz