Witam mam do załozenia progi z m3 do e36 coupe. Progi w e36 mam pomalwoane pod kolor auta, z biegiem czu narobilo sie pare odprysków i chcialbym zedrzec caly lakier i je dobrze zabezpieczyc przed zalozeniem nakladek. Jakie srodki polecacie?? Jak wywierce otwory na spinki to czym tez to zabezpieczyc zeby sie ruda nie wzieła za to?? Co polecacie?
_________________ E36 Cabrio 10" Schnitzer
E36 Coupe 10" RH-XRad
Zedrzeć lakier, oczyścić dokładnie z rdzy najlepiej szczotką drucianą założoną na szlifierkę lub wiertarkę - potem warstwa lub dwie podkładu (najlepiej akrylowy) a na to "baranek" lub inny środek konserwujący - (byle nie bitex, bitgum) polecam NOVOL lub BOLL
Robię tak w każdym swoim aucie i po zimie nie ma prawa wyskoczyć ani gram rdzy
Co do otworów, wnęk itp.. jest fajny środek tylko nie poamiętam nazwy - jest żółtej barwy a dokładnie to brudny żółty, strasznie śmierdzi (po nałożeniu zapach znika) i jest bardzo gęsty.. nanosi się pędzlem
No oki ale co polecacie , Bo tak zaraz na blache chcialem dac cos w rodzaju cortaninu co wiąze rdze, na to jakis podklad - ale co dokladnie, a na to wszytsko jeszcze baranek.
_________________ E36 Cabrio 10" Schnitzer
E36 Coupe 10" RH-XRad
Ostatnio zmieniony przez Ratay 2008-01-22, 15:53, w caoci zmieniany 1 raz
Progi w e36 rdzewieja najczęściej od środka (zazwyczaj przez to, że pod spodem nie ma tych plastikowych kołków i woda spod kół leje się do środka ale i nie tylko). Z zewnątrz tak jak inni wyżej pisali jest duzo środków ale do wnetrza progów, póki są całe , polecam smar w sprayu. U siebie wpsikałem takowy smar przez otwory pod autem jak również przez otworki od góry, tam gdzie mocowane są listwy. Polecam ten zabieg, bo ogladałem kilka progów od wewnątrz w e36 i każde były podżarte.
_________________ E30 318i - było
E36 325 TDS - było
E36 318 żółte, na czterech gaźnikach - było
E34 520i Touring - jest