Ostatnio zauważyłem ze zaczęła mi buczeć pompa wspomagania jak kręce kierownicą w miejscu, zaczęło się to dziać po wymianie paska klinowego ? Może za słabo go napiąłem ?
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Pomg: 1 raz Doczy: 28 Kwi 2007 Skd: Legnica/Stockholm
Wysany: 2007-09-05, 12:54
A kierownica lekko chodzi czy ciężko na postoju, bo jak zaczyna ciężej chodzić a pasek napięty dobrze i płyn jest to obawiam się że pompa pada, możesz jeszcze sprubować płyn zmienić na troche pomuc powinno, umnie pomogło na 2mies. a pózniej zaczeła jeszcze bardziej jęczeć i się ciężko kierownicą kręciło no i musiałem zmienić pompe...
Pasek ugina się jakiś nie cały centymetr, olej w zbiorniczku nie śmierdzi - czerwony i na równo z dolną kreską na bagnecie ale zauważyłem jeszcze że paski klinowe zarówno alternatora jak i pompy są pobrudzone olejem i to chyba właśnie czerwonym ? Obejżałem całą pompę z góry i jest suchutka nigdzie na osłonie pod silnikiem nie widać kropki oleju... co jest ? Skąd tam ten olej ?
a którędy go spuszczałeś... może cosik niedokreciłeś jak przed wymianą było sucho
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Nic z pompą nie robiłem oprócz tego że ją całą umyłem benzyną ekstrakcyjną i wymieniłem jej napinacz oraz pasek klinowy... jeżeli olej by wyrzucało kółko to na osłonie pod silnikiem powinien być jakiś ślad a nic niema jest czyściutka po myciu.
Houk!
jak buczy to raczej zaczyna padać pompa. można ją "zregenerować". ja zrobiłem to sam bo nie jest to zbyt skomplikowane i pomogło.
gdzieś miałem fotki, które robiłem w trakcie jak to zrobić krok po kroku. jak znajdę to wrzucę, a jak nie znajdę to opiszę.
pozdro
Houk!
jak buczy to raczej zaczyna padać pompa. można ją "zregenerować". ja zrobiłem to sam bo nie jest to zbyt skomplikowane i pomogło.
gdzieś miałem fotki, które robiłem w trakcie jak to zrobić krok po kroku. jak znajdę to wrzucę, a jak nie znajdę to opiszę.
pozdro
To dawaj bizon wrzucaj INO ROZ narazie chyba założę mocniejszą pompę z E32.
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2007-09-06, 11:37, w caoci zmieniany 1 raz
Witam nie bede zakładam nowego tematu
u mnie tez buczy pompa ale tylko jak sie nie kreci kiera jak sie kręci to cichnie i jak sie na maksa skreci to jestcze wiecej wspoma dobrze chodzi płyn jest ale jego kolor jest czarny czy da sie pompe naprawic co tak wogóle w niej buczy....łozysko??????
Witam nie bede zakładam nowego tematu
u mnie tez buczy pompa ale tylko jak sie nie kreci kiera jak sie kręci to cichnie i jak sie na maksa skreci to jestcze wiecej wspoma dobrze chodzi płyn jest ale jego kolor jest czarny czy da sie pompe naprawic co tak wogóle w niej buczy....łozysko??????
Zmień najpierw płyn może to pomoże.