Wysany: 2008-03-15, 13:43 problem z wskaźnikiem paliwa
Panowie i Panie mam taki problem ktory mnie strasznie wqr.....
wskążnik paliwa pokazuje mi miedzy 10 a 20 l paliwa (blizej 20) a tu wlacza sie i swieci na pomaranczowo rezerwa... mam rowniez wrazenie ze auto wiecej pali.. swiecila sie ta niby rezerwa zatankowalem za 100zl 98 przejechalem 110km i sie zaczela rezerwa palic znowu... Auto E30 320i 89r. Jaka moze byc tego przyczyna i czy samemu to mozna naprawic ( jak tak to prosze o wytlumaczenie jak laikowi ktory tylko umie zatankowac i nic sie nie zna z technicznych spraw) czy lepiej oddac to do mechanika..
he mialem dokladnie to samo co piszesz tez mi wskaznik wariował jezdzilem tak dlugi czas nie robiac z tym nic i przeszło mu teraz juz jest wszystko ok juz dlugi czas
mam rowniez wrazenie ze auto wiecej pali.. swiecila sie ta niby rezerwa zatankowalem za 100zl 98 przejechalem 110km i sie zaczela rezerwa palic znowu...
Wojtasgls napisa/a:
czy lepiej oddac to do mechanika..
Myślę, że najprostsze rozwiązanie to podpiąć się pod kompa, bo z tego co piszesz to Ci pali ok. 20l/100km, a przyczyn może być kilka: czujnik temperatury, sonda lambda, przepływka źle ustawiona... To nie wina wskaźnika, z reguły dobrze wskazuje
Ostatnio zmieniony przez sowin19 2008-03-16, 00:11, w caoci zmieniany 1 raz