BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E30] Moje wąskie E30 Cabrio
Autor Wiadomo
sebsoniki 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 13 Sty 2009
Skd: Rzeszów
Wysany: 2011-03-23, 13:33   [E30] Moje wąskie E30 Cabrio

Witam Wszytskich,
Jako że jest to jeden z moich pierwszych postów napiszę conieco o sobie. Generalnie jestem fanem BMW i przez moje ręce przewinęło sie kilka Beemek mimo mojego krótkiego stażu kierowcy. Były ople, alfy romeo i bmw. Już od najmłodszych lat łapałem fascynacje i miłość do marki. Każde BMW ma cos w sobie jednak w moje serce pare lat temu wpadło E30 cabrio na wąskiej lampie. Kilka miesięcy temu udało się spełnić marzenie i kupić wymarzony samochód. Kupiłem go o godzinie 2 w nocy jednak następny ranek i światło dzienne nie przyniosło rozczarowania - tak więc połowa sukcesu za nami. Przez kilka tygodni użytkowania również stan autka nie pozostawił nic do życzenia.

Moje cabrio pochodzi z 1987 roku a kolor to bdajże Cirrussblau mettalic. Autko przyjechało na serjnym zawieszeniu i kołach 15" BBS bmw. To musiało ulec zmianie i tak się stało już tydzień po zakupie. W ciągu tego tygodnia przez moje ręce przewinęły się trzy komplety felg: RH ZW1 8x17", borbet RST 7,5 i 9x16" oraz Brock B1 9x16". Te ostatnie zagościły na autku, gdyż zdecydowanie najlepiej wyglądały, zresztą to koło zawsze przyspażało mnie o ciarki :) Wszytskie felgi mają ET15 i szerokość 9". Na przód naciągnąłem (po kilku godzinach) opony 195/45/16 a na tył 225/40/16. Przyszedł także czas na zawieszenie. A jak wiecie dobrze jest to ciężki temat w e30. Jestem zwolennikiem bardzo dużej gleby i tak też udało się uczynić w e30. Skróciłem lagę i efekt jest ok. Dodam że autko pracuje na tym zawieszeniu idealnie. Jest delikatnie twardsze ale ładnie wybiera dołki (ładnie wybiera też miską krawężniki :D ). W autku pracuje stara mała szóstka m20b20. Ale to oczywiście do czasu. Planuje zakup m54 lub m52 (wciąż myślę jeszcze o m30b35). Ale to jeszcze na tyle odległy temat, że nie analizowałem wszytskiego dokładnie. Zmiany kolejne które zamierzam dokonać to BH na przód i StarTec tył i ewentualnie MtechI ale nie mam do konca przekonania co do jego wyglądu na cabrio.

A teraz czas na fotki:
(kilka pierwszych dni - przeróbki itp itd.)

A tu już wersja PRAWIE obecna :)

Grucha Jr 

Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2011-03-23, 18:15   

No gleba konkret :shock: Jak Ty na tym jeździsz? Felga też pasuje, podoba mi się :spoko:

gtszudi 

Doczy: 07 Mar 2008
Skd: Pruszcz Gdański
Wysany: 2011-03-23, 19:33   

mega. podoba mi sie. jeszcze serducho i skorki do srodka i bedzie git.

zytko 

Doczy: 25 Mar 2008
Skd: Halinów
Wysany: 2011-03-24, 07:16   

mi tez sie podoba :D felgi pasuja do niej idealnie
Halinów

lolek0 

Doczy: 26 Pa 2009
Skd: Wlkp_Niepruszewo
Wysany: 2011-03-24, 17:39   

Grucha Jr napisa/a:
No gleba konkret :shock: Jak Ty na tym jeździsz? Felga też pasuje, podoba mi się :spoko:

też mnie interesuje jak ty na takiej glebie jezdzisz po polskich drogach??... Piękna wąska i to w cabrio :D

Stammek86 

Doczy: 21 Sty 2007
Skd: Poznań
Wysany: 2011-03-24, 19:00   

lolek0 napisa/a:
też mnie interesuje jak ty na takiej glebie jezdzisz po polskich drogach??

a co w tym trudnego,troche wprawy i mozna smigać.Moje cabrio na zimowkach też ma mniej wiecej taką glebę i 3 zimy przejezdzilem bez problemu :mg:

Po prostu widok auta lezacego na ziemi o poranku rekompensuje wszystkie niedogodnosci i sie o nich zapomina :P

A co do auta,to jest bezdasznik,jest waska,jest gleba,sa fajne rolki...podoba mi sie :spoko:

Mentoss 

Doczy: 20 Sie 2010
Skd: Chojnice
Wysany: 2011-03-25, 22:25   

tez jestem zwolenikiem konkretnej gleby:) niestety u mnie :cenzura: stoi jak koza przod ok:)Ale u ciebie wiedze tyl idealnie lezy i przod takze. Jest mega :) chetnie bym zamienil moje azev K 9x16 na takie brocki:) pozdro

[ Dodano: 2011-03-25, 22:28 ]
a jeszcze jedno ;p u mnie przod tez bardzo nisko i w dodatku mega beton i zima tez dalo rade jezdzic:)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: