ktos moze probowal juz przyciemniac lampy soczewki w e36 takim sposobem jak hella w e30 , czyli krzyzem czarnym? Jak to wyglada moze jakies fotki i co o tym myslicie?
_________________ GERMAN OLD SCHOOL
www. felgen-man. pl
Wysłany: 2008-04-10, 22:26
ale te soczewkowe lampy np boscha same w sobie sa juz ciemne a na drogowe robisz krzyze tylko dodatkowo musisz miec wycięcie na postoje.
Kolega obklejał na lato folia do przyciemniania szyb na zime zrywał bo nic nie było widac
robil juz ktos krzyze w e36? ciekaw jestem jak to wyglada. Jakby na krzyze dac jeszcze ringi to calkiem ciekawie by to wyszlociemna lampa i 2 jasne ringi
www. felgen-man. pl
Wysłany: 2008-04-13, 22:51 morda germana robi sie coraz ciemniejsza
ja mam lampy zkw made in austria. soczewka ma 2 odblysniki jeden odbija swiatlo i jest za soczewka nie widac go , a drugi to zwykla obudowa ktora nie ma nic wspolnego z odbiciem strumienia swietlnego . Daje tylko efekt srebrnej lampy . Jak pomalowalem cala obudowe w czarny mat lampa jest zupelnie czarna i widac tylko soczewke. Mysle ze bedzie pieknie
[ Dodano: 2008-04-15, 20:24 ]
WIELKIE PODZIEKOWANIA DLA" arek328 "ZA POMOC W WYKONANIU KRZYZY DO LAMP - WIELKI RESPEKT GOSICU
Ringi CCFL bardzo solidnie wykonane oby tak samo swiecily
Ksenon 8000K głównie do lansu , mało jezdze autem w nocy
Jutro pojdzie ksenon i ringi do lamp i gotowe do zalozenia na auto.......cdn.
www. felgen-man. pl
Ostatnio zmieniony przez kamil328 2008-04-17, 14:15, w całości zmieniany 2 razy
zrobilem jeszcze jeden wazny patent. Zaslepilem lampe w kolo soczewki czarnym plastikiem i uszczelnilem silikonem . Nie widac tego , a swiatlo nie rozchodzi sie po calej lampie tylko siweci jednym niebieskim punkcikiem jak w e30. Wyglada to pieknie a swieci tak samo jak wczesniej. Ringi ccfl to mistrzostwo swiata . Polecam 150 zl a jakosc nie samowita
www. felgen-man. pl
Wysłany: 2008-04-19, 21:45
kamil328 napisał/a:
zrobilem jeszcze jeden wazny patent. Zaslepilem lampe w kolo soczewki czarnym plastikiem i uszczelnilem silikonem
musze Cie troszke zdolowac... mimo ze wlozyles zenon... to i tak dosc mocno sie on grzeje... a dodatkowe zwiekszanie temperatury raczej nie pomoze lampie... przetestu lampe (nie zakladajac do auta) jakis czas podlaczona pod aku (i prostownik) zeby jakis klopotow sobie nie zrobic...
zrobilem jeszcze jeden wazny patent. Zaslepilem lampe w kolo soczewki czarnym plastikiem i uszczelnilem silikonem
musze Cie troszke zdolowac... mimo ze wlozyles zenon... to i tak dosc mocno sie on grzeje... a dodatkowe zwiekszanie temperatury raczej nie pomoze lampie... przetestu lampe (nie zakladajac do auta) jakis czas podlaczona pod aku (i prostownik) zeby jakis klopotow sobie nie zrobic...
Ja jeździłem na xenonie bez żadnych przeróbek, żarnik prosto w ori lampe bez żadnych zmian lamp soczewek i tym podobnych i nic się nie działo.
Mój poprzednik jeżdził na nich przez rok ja jeździłem też przez rok i gość który odemnie ją kupił też nie narzeka, ja jak będę zakładał to też nie będę nic kombinował. Miałem tam 4300k a teraz założe 6000k i wiem że będzie git