Paru z Was męczyłem o sprawdzenie tego czy tamtego auta z ogłoszeń, w końcu nic z tych moich poszukiwań nie wyszło i 3 dni przed wyjazdem na X Zlot BMW w Toruniu, kupiłem w sąsiednim mieście, zupełnie inny samochód niż chciałem
ale to podobno wciąż BMW
318iS M42 coupe, produkcja koniec 1993...
lakier 287 Mauritiusblau Metallic
w papierach znalazłem taki opis wyposażenia:
w momencie zakupu auto miało przednie lampy f-my SONAR (wiem, mocno kontrowersyjne ), na nich przymróżki f-my MATTIG, na przedniej szybie pasek z ciemnej folii z certyfikatami w 3 miejscach (Szwaby lubią wszystko metkować ),na tylniej szybie blenda KAMEI do tego żaluzja nieoryginalna, ale całkiem niezła...
przednie tarcze nawiercane, wentylowane... tłumik środkowy i końcowy włoskiej f-my IMA-SAF, z podwójnymi końcówkami a'la DTM f-my HP - mocno ryczący
audio - głośniki chyba standart (jeszcze tego nie rozgrzebałem) i odtwarzacz JVC (niestety w kolorze srebrnym):
http://www.caraudioexpert...d/jvc-kd-dv4201
auto świeżo po zakupie:
W aucie narazie założyłem wtrysk gazu STAG 300, zmieniłem kierownice na trójramienną,
kompletuje największy OBC (teraz jest ten mały 7-przyciskowy) i podłokietnik przedni(mam ale w wersji angielskiej- sporo z tym rzeźbienia), pod sufitem wylądowała lampka z halogenami (większość z tych teili mam od Krzyśka PUZA - wielkie dzięki kiedy ja Ci się odpłacę ), wkładka filtra powietrza K&N, dołożyłem kanały chłodzące tarcze hamulcowe (nie było!), czekam na dokładkę zderzaka też brakującą pod przednim zderzakiem, w kierunkowskazach przednich są już włożone żarówki OSRAM DIADEM (ale lampy dalej wyglądają niepokojąco ), na licznikach są już chromowane ringi, jeszcze szukam jakiejś ładnej ori gałki zmiany biegów, włożyłem najlepszą jaką znalazłem ale skóra jest na niej kiepska, gumowe dywaniki PATEX z Alllegro (całkiem niezłe)...
teraz stoi na alu Ac Schnitzer (nie mam ładnych fotek - nie ma kiedy porobić)...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ostatnio zmieniony przez center 2008-07-31, 16:09, w całości zmieniany 4 razy
Robo kupil kebaba
Tak serio to calkiem przyjemne autko.
A co z e30 Pod mlotek poszla czy w garaz
A te lampy z przodu... hmm dzielone by byly ladniejsze
Gitara jest.
Twoje autko pięknie się prezentowało w pełnym słońcu w Borsku Całe auto, a przede wszystkim ten kolor mi się podobają. No może poza tymi lampami, ale to już wiadoma sprawa.
Tutaj masz opis wyposażenia:
0240 Lederlenkrad - kierownica skórzana
0290 Leichtmetallrad Sternspeiche 44 - alufelgi sternspeiche 44
0401 Schiebe-Hebedach, elektrisch - el. szyberdach
0428 Warndreieck - trójkąt ostrzegawczy
0510 Leuchtweitenregulierung - regulacja wysokości świateł
0520 Nebelscheinwerfer - światła przeciwmgłowe
0556 Ausentemperaturanzeige - wskaźnik temp. zewnętrznej
0650 CD-Lauferk - napęd CD
0704 M Sportfahrwerk - spoertowe zawieszenie m-pakietowe
0715 M Aerodynamipaket - m-plastik
0801 Deutschland-Ausfuhrung - wersja (wypust) niemiecka
0915 Aussenhautschutz Enfall - brak wosku na aucie. Normalnie świeżo po wyprodukowaniu BMW ma na sobie cieńką warstwę wosku. Tutaj ktoś chyba zamówił żeby jej nie było
0915 Aussenhautschutz Enfall - brak wosku na aucie. Normalnie świeżo po wyprodukowaniu BMW ma na sobie cieńką warstwę wosku. Tutaj ktoś chyba zamówił żeby jej nie było
o jej jak to przeczytałem,to mało nie padłem special edition bez wosku - myslałem, że stare BMW już mnie nie zaskoczy...
niestety nie ma trójkąta (dziwne, że to opcja za dopłatą), radio CD też Niemiec wyciągnął...
Moje 325i e30 poszło w inne ręce, ale wciąż mam je pod kontrolą - zmiany idą w dobrym kierunku...
lampy narazie zostają - prawdę mówiąc już się do nich przyzwyczaiłem, dobrze świecą, są dobrze spasowane, nie parują, kierunkowskazy nie wypadają (nagminnna rzecz w e36), elektr. ustawienia działają - zobaczę jak będą wyglądały po zimie... koncentruję sie na innych rzeczach (dziś jadę po tłumik końcowy i 3 komplet liczników - ciągle walczę z tymi zegarami) - które tzeba zrobić....
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2007-10-11, 06:46, w całości zmieniany 1 raz
Ładny Kebabik wraszce znalazłeś cos porządnego ja bym t switała zostawił posują do niego i można bezproblemowo założyć xenona
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Tylko w silniku brakuje dwóch cylindrów ale domyślam się, że względy ekonomiczne wzięły górę
jaka ekonomia?? szukałem auta 2x droższego 2,5 albo 2,8 wogóle nie zwracałem uwagi na nic niższego,a kupiłem te wybrakowane 4-cylindry, żeby mieć czym jechać na wakacje...
nad glebą (a taka jest tragedia z tym?) zastanowie się na wiosnę, zawias jest niby M-Technic, więc tak potwornie wysoko nie stoi... zresztą, w końcu jeźdżę nie ocierając o nic i przed domem nie muszę wyrzucać pasażerów, jak to było do tej pory
jaka ekonomia?? szukałem auta 2x droższego 2,5 albo 2,8 wogóle nie zwracałem uwagi na nic niższego,a kupiłem te wybrakowane 4-cylindry, żeby mieć czym jechać na wakacje...
ech RoboCop, ty mi się kojarzysz z czarnym niskim i na bbs-ach, szkoda że sprzedałeś e30, za kare moja Sabina na kolejnym zlocie tak cię spije że będziesz chciał namiot w kebebie rozkładać a nie w domku jak w na rzemieniu
poza tym to wierze ze nawet e36 w twoich rękach będzie dobrze wyglądać i nie zrobisz z niego tandety, pilnuj czarnej żeby zmiany szły w dobrą stronę bo może powtórzy się historia jak z adamemwsb i jeszcze trafi spowrotem w twoje ręce
Jest kilka aut na jakie bym zmienil moje e30! W srod nich wlasnie e36 coupe! Ale zaznaczam odrazu ze zmienic w moim rozumieniu to odstawic e30 do garazu i wsiasc do innego dupowozu do codziennej jazdy! E36 coupe ma to cos w sobie! Ale ja nigdy nie pozbede sie mojej e30 wiec takie rozwiazanie u mnie moze polegac tylko na kupnie 2giego autka! Nie mniej poniekad rozumiem posuniecie Roberta i gratuluje znalezienia e36 w tak ladnym stanie (przynajmniej na fotkach jest super) mysle ze prawdziwy german sie jeszcze obudzi jak nie w tej to w nastepnej beemce! Zycze udanych prac nad tym autkiem i ewentualnego szczesliwego powrotu do e30 hehehe