BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E34 2.4td nie pali!!
Autor Wiadomo
bartje 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 01 Sty 2007
Skd: Opole
Wysany: 2008-05-09, 11:58   E34 2.4td nie pali!!

Mam problem z E34 2,4td. Wymienilem uszczelke pod glowica i pierscienie i nie chce zapalic. Przed wymiana palil normalnie. Znaki rozrzadu ustawilem prawidlowo. Slyszalem od znajomego ze pompa wtryskowa sie mogla przestawic. Co myslicie? Co ewentualnie musze sprawdzic?? Z gory dziekuje. POZDRAWIAM.
Ostatnio zmieniony przez bartje 2008-05-09, 12:06, w caoci zmieniany 1 raz  

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2008-05-09, 12:40   

Zapewne odpinales przewody paliwowe od wtryskiwaczy. Odpowietrzyles uklad paliwowy?? Jezeli nie to prawdopodobnie w tym tkwi przyczyna. Pompa z tego co pamietam posiaa otwor do blokowania w kolku jezeli nie sciagales kolka z pompy to nie powinno nic sie stac.
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639

bartje 

Wysany: 2008-05-09, 13:00   

Uklad paliwowy jest napewno odpowietrzony, ale problem w tym ze nie blokowalem pompy wtryskowej, a sama pompa byle demontowana. Podejrzewam ze sie cos w niej przestawilo. Tylko nie za bardzo wiem jak to ustawic, zeby bylo dobrze.

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-05-10, 09:56   

lepiej poszukaj kogos kto to chociaz raz robil i ma pojecie.z mojego doswiadczenie wiem ze pompe w dieslu mozna przekrecac i silnik co prawda bedzie chodzil ale nie tak jak powinien.u mnie auto odpalalo za kazdym razme nawet jesi pompa wtryskiwalo paliwo o 180 stopni za wczesnie.oczywiscie mi sie raz udalo ustawic po kilku godzinach walki i przestawianiu co zabek

ja do tego jak ustawic doszedlem tak ze ustawialem 1 cylinder tak zeby byl wtrysk;pozniej krecilem pompa tak zeby na odpowiedniej sekcji pojawialo sie paliwo .pozniej juz tylko regulowanie kilka zebow w lewo i prawo .oczywiscie bez blokowania pompy raczej nie da sie tego zrobic ...

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

bartje 

Wysany: 2008-05-10, 10:11   

A moze to nie pompa? Bo wogole nawet nie chce zalapac. Nawet na milisekunde. Wszystko jest podlaczone jak bylo wczesniej.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2008-05-10, 10:45   

a pompa podaje paliwo :?: jak nie to wez jakiegos samostarta co sie psika i na nim sprubuj odpalic

bartje 

Wysany: 2008-05-10, 14:05   

Samostart tez przerobilem i nie odpala. Swiece grzeja, paliwo niby jest. Po odkreceniu przewodow od wtryskow leci ropa. Nie wiem co sie stalo. Przed wymiana normalnie chodzil. Dodam ze jest to rok 1991 i automat.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2008-05-10, 18:39   

zawory sprawdzales czy wszystkie sie zamykaja itd. :?: albo sprawdz kompresje albo bierz go na hol i prubuj odpalac

bartje 

Wysany: 2008-05-11, 12:37   

Zawory OK, sprawdzalem przy wymianie uszczelki. Kompresji jeszcze nie sprawdzalem, ale raczej jest OK. Przed wymiana uszczelki i pierscieni jeszcze byla. Paliwo jest. Nie mam zielonego pojecia co wyzionelo ducha. POMOCY!!! A wlasnie, holowanie DIESLA powinno sie czyms roznic od holowania benzyniaka?? Czy po prostu, linka, dwojka, strzal ze sprzegla :D i heja banana???
Ostatnio zmieniony przez bartje 2008-05-11, 12:39, w caoci zmieniany 1 raz  

sesil 

Doczy: 29 Pa 2005
Skd: trzebinia
Wysany: 2008-05-12, 19:59   

strzal ze sprzegla, ale tylko na pol sekundy - jesli nie zalapie to po chwili jeszcze raz. nie wskazane przy starym pasku, jak strzeli to wiadomo...

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2008-05-12, 20:13   

ehhh ten mit ze strzelajacym paskiem przy tym jak sie auto na hol odpala :D ile znacie osób którym tak strzelił pasek :?: ja nie znam ani jednej :lol:

wujo ma passata i jak go kupowal 10 lat temu to sprzedawca mu powiedzial wymienic pasek bo ten juz jest stary ale z braku czasu nei zostal zmieniony do dzisiaj i cos czuje ze predzej cos innego pojdzie niz peknie pasek.ile razy ten samochód byl ciagany to nie wiem ale sporo i pasek do dzisiaj nie pekl :lol:

kmx.ind 

Doczy: 30 Sty 2008
Skd: Plock
Wysany: 2008-05-12, 21:28   

skoro to automat to holowanie odpada raczej. i strzal z nieistniejacego sprzegla tez :)

sprawdz kompresje. jezeli jest dobra to pozostaje ustawienie pompy i musi brykac

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-05-12, 22:41   

Przestawiona pompa czyli poczatek tłoczenia pompy wtryskowej, jak nie masz o tym pojęcia daj to komuś kto to potrafi, druga możliwość to brak zasilania na elektromagnetycznym zaworze odcinającym dopływa paliwa.

bartje 

Wysany: 2008-05-13, 00:51   

Pompa ustawiona. Paliwo podaje prawidlowo. Swiece grzeja. Rozrusznik juz mi pada. Wczoraj jak krecilem to sie zaczal dymic. A silnik dalej martwy. Powoli trace zmysly w tym temacie. Jak nie zagada do konca tygodnia to idze bladz plugawa na czesci.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2008-05-13, 07:03   

tak to własnie jest z dieslami ze jak nie chce odpalac to szlak trafia najpierw rozrusznik a pózniej własciciela :D mi tez tak kiedys spece załatwiły rozrusznik ze po rozebraniu szczotki rozpadły mi sie w palcach

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: