Wysany: 2008-05-07, 20:37 Pompa paliwa działa a nie odpala?
Pojawił mi się nowy problem nagle auto przestało jeździć na benzynie myślałem ze to wina pompy wymieniłem i nie odpala nadal mam w aucie lpg szukałem przyczyny w podłączeniu centralki do listwy wtryskowej bo mam wrażenie że właśnie listwa wtryskowa nie działa,miał ktoś taki problem u siebie ?
_________________ NA ULICY NIE MA PIERWSZYCH MIEJSC NIE MA CO KOZACZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdejmij przewód paliwowy zasilający listwę wtrysków wyjmij przekaźnik zmostkuj i zobacz czy paliwo dochodzi do wtryskiwaczy albo idąc dalej wyjmij jeden wtryskiwacz wiem nie łatwo ale będziesz wiedział czy wtryskiwacze dają czy nie może tylko padł regulator ciśnienia paliwa chociaz wtedy powinien przynajmniej pyrkac ale zaskakiwac chociaz na moment, a właśnie mi się przypomniało sprawdż te okragłe złacze wiazki silnika pod kolektorem ssącym może coś nie kontakci i dlatego wtryski się nie otwierają lub jak podpowiada przedmówca odcięcie wtrysków dla LPG. pompa żadko siada tak z dnia na dzień zawyczaj pojękuje buczy i powoli umiera zmiejszając swoją wydajność a może tylko filtr paliwa ma już dosyć i jest zapchany ale to też nie staje się nagle chociaż kto wie beemki maja fochy...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Problem rozwiązany pod kolektorami na dole jest okrągła wtyczka skręcana ,kiedyś czyściłem ją bo dużo wilgoci mi sie uzbierało i musiałem urwać niechcący kabel który odpowiada za sterowanie wtryskami kabel koloru czerwony z białym paskiem .był urwany przy samym pinie we wtyczce zrobiłem przejście i igła działa tak jak działało wszystko wróciło do normy . Ale mam jeszcze problem z obrotomierzem ekonomizerem i oświetleniem w kabinie z tym nie mogę sobie poradzić wymieniałem zegary i jest to samo bezpieczniki całe ,nie mam pojęcia na pewno gdzieś jest kabel przerwany tylko jak to znaleźć?
_________________ NA ULICY NIE MA PIERWSZYCH MIEJSC NIE MA CO KOZACZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dokładnie nie działa wszystko pewnego dnia przestało działać i to na raz obrotomierz,ekonomizer oświetlenie kabiny i zasilanie radia co dziwne działa oświetlenie schowka i bagażnika a w kabinie nic ,ale najgorszym problemem jest to ze w zegarach działa wszystko wszystkie kontrolki i oświetlenie zegarów a obrotomierz umarł i nie jest to wina zegarów bo podpinałem inne i ta sama sytuacja nie działa obrotomierz bezpieczniki ok ,każdy rozkłada ręce a nie dam popruć auta,podejrzewam że albo gdzieś nastąpiło przerwanie kabli bo zwarcie by spowodowało popalenie bezpieczników a tu nic całe.już nie wiem co robić
gdzieś przerwany obwód powoduje zwarcie, w e34 w kombi czesto przecina zawias przewód zasilania oświetlenia tablicy rejestracyjnej i pada przy tym wiele rzeczy prawa strona pozycji rejstarcja oświetlenia kokpitu zegarów właczników kompa i radia... bezpiecznik czasmi się przepala czasmi nie a check control pokazuje OK pomimo że nic nie świeci brak pozycji itp. brak zasilania w obwodzie powoduje u niego amnezję i brak samokontroli w wyszukiwaniu usterek obwodu elektrycznego > zależy czy kabel dotknie zawiasu klapy bagażnika czy nie... podjeżewam że w twoim przypadku jest podobnie, pozostaje tylko chwycić multimetr w rękę schemat elektryczny i szukanie
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-05-12, 23:08, w caoci zmieniany 2 razy