BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e34 525 automat poszukuje warsztatu
Autor Wiadomo
ukinio 

Doczy: 09 Mar 2006
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-05-23, 18:43   e34 525 automat poszukuje warsztatu

witam. potrzebuje namiar na firme z okolic warszawy ktora porzadnie i oczywiscie w miare tanio uszczelni mi skrzynie automatyczna.czy ktos moze robil cos takiego.jaki koszt. poci sie od strony walu i od strony silnika. skrzynia pracuje zajebiaszczo:). dlatego chce to zrobic zeby nie bylo za pozno.pozdrawiam

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2008-05-23, 21:00   

PPHU "EDMAR"

--------------------------------------------------------------------------------

19 lat specjalizacji w naprawie
AUTOMATYCZNYCH SKRZYŃ BIEGÓW
( ASB )

--------------------------------------------------------------------------------

Nadarzyn k. Warszawy, ul. Brzozowa 14
tel. 022 729 80 15
czynne od 9.00 do 17.00
od poniedziałku do piątku

ukinio 

Wysany: 2008-05-23, 21:34   

dzieki za odp.naprawiales moze tam skrzynie?czytalem na innym forum ze pawloski w lomiankach uszczelniacze wymienial w automatacie komus i bylo ok.

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Wysany: 2008-05-24, 07:29   

Poprostu podałem namiar.

napomucen 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 10 Wrz 2007
Skd: skierniewice
Wysany: 2008-05-24, 12:31   

jak wyjmniesz skrzynie kazdy mechanik moze ci wymienic uszczelniacze z przodu i z tylu a jak masz troszke pojecia o mechanice sam mozesz zrobic ci co naprawiaja skrzynie licza sobie jak za prezydenta ja mam same automaty i im sam robie naprawy

ukinio 

Wysany: 2008-05-25, 09:50   

no wlasnie ja tez zastanawialem sie na wymiana.od strony walu mysle ze jak w kazdej skrzyni sie wymienia.ale od strony konwertera nie wiem czy tez jest prosto.kiedys zmienialem automata koledze i wiem tylko ze konwerter luzno wychodzi ze skrzyni ale nie pamietam czy uszczelniacz jest na wierzchu.pozdr i czekam na podpowiedzi.

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Wysany: 2008-05-25, 10:11   

Jasne że samemu można ja w swoim poprzednim aucie też sam naprawiałem automata (wymiana satelit i sprzęgieł wraz z siłownikami).

Pamiętać należy ojednym :idea: podczas wyjmowania i wkładania skrzyni nie wyjmujemy z niej konwertora bo uszkodzimy tuleję prowadzącą :!: :!: Nie wspominając o napędzie pompy a i jej samej.

Spełnienie tego warunku nie jest trudne wystarczy odkręcić trzy śruby mocujące konwretor do koła zamachowego i można zwalać skrzynię. Wkładać jest też łatwiej bo celujemy tylko bolcem prowadzącym konwertor a nie frezami wałków skrzyni i napędem pompy.Jedyny minus takiej operacji to jakieś 15 kilo wiecej do podniesienia.

Jak ją mamy na dole to wysuwamy konwertor i mamy swobodny dostęp do simmeringa a od strony wałka zdawczego to niema przoblemu .

ukinio 

Wysany: 2008-05-25, 13:41   

dzieki za podpowiedzi.jeszcze jedno pytanie.jaki olej wlac.mam skrzynie 5hp18.i blaszka z numerem nie jest zielona.czytalem o tym juz duzo i juz sam nie wiem co wlewac.i przy sprawdzeniu oleju i dolewaniu musi byc na D czy na N bo tez sa rozne szkoly tego:).

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Wysany: 2008-05-25, 22:01   

Raczej olej w klasyfikacji Dextdon 3 a sprawdza sie na odpalonym silniku na N lub P oczywiście silnik rozgrzany( skrzynia też)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: