Witam wszystkich!
Podoba mi się bardzo ten dział i też chciałem wstawić jakieś skromne zdjęcia mojego sprzęta.
Co myślicie??
I może tak w skrócie:
e36 z 92 roku w sedanie. Motor 2,5 bez Vanosa (nigdy nie zobaczy gazu )
Zawieszenie to kompletny kit H&R -80/60. Felgi Breyton 8,5 i 9,5x18 z gumami 225/32 i 225/40.
Xenon i kilka dodatków od Mki. Wóz bezwypadkow i jest w moich rękach od 2 tygodni i wymaga jeszcze drobnej kosmetyki. Wszystko na bierząco staram sie wyprowadzić na prostą.
Calkiem ladna becia, ale zapodaj wiecej fotek(z tylu, w srodku, silnika itd..) to bedziemy oceniac. Bo wiesz po jednej fotce to moge powiedziec ze na plus to ladne kolka i gleba tez niczego sobie..A na minus...szkoda ze nie coupe Narazie odemnie tyle. Pozdro
A sorki ale fotki mi cos slabo laduje wiec sa i tylu...ale zapodaj jeszcze inne, chetnie popatrze. 8) No i plusik za zderzaczki z m-pakietu,szkoda ze brakuje jeszcze progow i lusterek ale rozumiem nie wszystko odrazu Dbaj o nia
Ladne ustrojstwo Dla mnie bomba po prostu, pomalowalbym tylko progi pod kolor autka. Zderzaki ladnie pasuja do tego setupu. O felunku juz nie wspomne. Udany zakup.
Witam Cię Mateuszu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wystarczyło kilka postów przeczytać aby stwierdzić, że Ty to Ty nie wspominając o aucie auto wiadomo OLD SCHOOL ciemno, nisko i szeroko... bez żadnyc udziwnień poza tym bardzo ładny kolor!!!
Tylko jakoś nie rozumiem tego wszystkiego co z "autem dla ludu"-czyżbyś zmienił orientację czy po prostu używasz zarówno jednego jak i drugiego?? Pozdrawiam.
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
tą glebą -80 to miażdzysz 99% sedanów w polsce , Breytony są ładne, na sedanie nawet lepiej leżą niż coupe wg mnie, pare kosmetycznych poprawek jeszcze trzeba zrobić, brewki out, zaślepka na hak , lusterka pod kolor + progi pod kolor albo M-tech ale wtedy automatycznie listy bedą potrzebne, poza tym jest jak najbardziej OK
Dzięki bardzo za podpowiedź. Co do Turba to już mam jeden taki wynalazek Muszę mieć też autko na codzień i narazie na zaturbienie tego się nie zabieram choć napewno skorzystał bym z doświadczeń z poprzedniego zaturbienia....A z tego co widzę pod maską to raczej nie ma z tym problemu
Co do gadżetów zewnętrznych to już dawno w planie było zdjęcie brewek ale jakoś ciężko z czasem. Zaślepka haka już polakierowana. W poniedziałek już na swoim miejscu.
yo!
jeżeli latasz po polskich drogach to turbo to lipa na tej glebie a taka glebe chciał miec mały ale nigdy jej niebedzie miec bo sie boji a auto respekt tylko progi prysnji
No naprwde łądny sedanik.Wiele moich znajomych czesto mówi "e tam nie ma to jak coupe"i tak mówią ci co nie widzieli ładnego sedanika E 36 i tak mówia ci co nie widzieli Cabrio .Ale konkretnie.Naprawde pieknie spasowane fele z rantem co mi osobiscie sie nie udało zawsze troche wychodza choć sa tego plusy ale i minusy,dwa to przepiekna gleba i to HR(p.s ja u siebie włąsnie we wtorek bede chciał uzyskac choc w połowie taki efekt za pomoca zawiasu KW który czeka choc utrudniaja u mnie troche wystajacre kołą),trzy to ładny kolorek.Czarne ,niebieskie sie przejadły teraz są na topie włąsnie takie kolorki.Ona już jest bomba a jak dojda lusterka i progi trysniesz pod kolor to bedziesz kozak.Mam nadzieje że obejże ją osobiscie na zlocie w Toruniu bo tam włąsnie takich potrzeba.Daj fotki srodka.A co do uturbienia to ja bym nie rzezbił.2,5 i tak ma już swoja moc.A koszt?Gadałem kiedys z kumplem który troche działął z Promotorem Mocy z Wawy i mówił ze z taka Turbinka na 0,5 bara podkrecic żeby chodziło i wtedy nie potrzebujesz praktycznie zmian w konstrukcji silnika czyli bez wymieniania na kute elementy bardziej wytrzymałę to koszt koło 5 tys do 6 tys.Jesli walisz wieksze doładowanie i zmiana elementów to koszt pewnie koło 10 tys.lub wiecej.Kiedys była taka 2,5 z turbinka koło 300 koni .Pokazywali ja w tvn turbo.Gosc z Wawy ja chyba miał.No i z tego co słyszałem wymiatała lepiej niż mka choć gosc nie sprecyzowal czy ta 3,0 czy ta 3.2 Ja bym nie rzezbił jednak w silniku.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
piekny sedanik w pieknym kolorze odwazna gleba i rozniar felg! musze naprawic mojego mtecha z przodu i koniecznie skompletowac ta dokladke pod niego,bez tego to nie to samo..
No i na tym to wszstko polega, BMW to nie (inna marka samochodu) zeby nie byc odwaznym w przerobkach!
Breyton, muza gra?
Coś tam gra, ale do niedzieli powinno zagrać lepiej.
Ponownie wrócę do turbo. Jak bym miał robić motor do 0,5 bara to wole nie zaczynać. Niedawno skończyłem jeden projekt turbo silnika podobnej pojemności na doładowaniu 0,8 i mniej więcej się orientuje w kosztach.. Jak narazie tamta jednostka mi starcza i z e36 póki co nie zamierzam grzebać. Po prostu ma być trwała i bezawaryjna