Wysany: 2008-06-17, 22:25 Odklejajacy sie material na podsufitce e36 coupe
Witam ostatnio zczailem ze odkleja mi sie material na podsufitce nad glowami kierowcy i pasarzera, nie mam szyberka!! i moje pytanie jest nasepujace ..
Czy podklejaliscie to kiedys ( jak tak to czym )
Czy mozna cala podsufitke wyjac z auta przez drzwi
Czy moze zastosowaliscie jakies inne mocowanie tego materialu /?? pozdraiwam
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Czy mozna cala podsufitke wyjac z auta przez drzwi
niestety ale podsufitki w ten sposób nie wyciągniesz
A to z tego względu że podsufitka jest po części "zakleszczona" szybą tylnią i przednią, czyli reasumując byś musiał wyjmować szyby aby ją zdemontować
Czy podklejaliscie to kiedys ( jak tak to czym )
Podkleić też się jej nie da bo za mocowana jest na stalowych prętach, czyli czy chcesz czy nie konieczne jest jej zdjęcie
ps. u mnie wyszycie nowej podsufitki to koszta u krawcowej czyli 45 zł + materiał ( nie mam pojęcia jaki dobrać na marginesie mówiąc, bo u siebie w projekcie auta chcem ją zmienić bo stara sparciała już)
pozdrawiam
okey podsufitka sie trzyma cala tylko material od niej odchodzi ... powiedzmy podsufitka to jakas plyta plastikowa czy drewniana i do niej material przyklejony tak wiec ten material sie odrywa
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
okey podsufitka sie trzyma cala tylko material od niej odchodzi ... powiedzmy podsufitka to jakas plyta plastikowa czy drewniana i do niej material przyklejony tak wiec ten material sie odrywa
niestety podsufitka to sam materiał trzymający się na " prętach"
nie ma mnie teraz w domu, ale jutro postaram się wkleić zdjęcie już zdiętej że by można było zobaczyć na czym się ona trzyma
Orzel ogarnij temat ze to e36 jest wiec pretow tam nie ma. Podsyfitke powinienes dac rade wycianac ewentualnie sciagnij drzwi zadna wieka filozofia szkoda ze nie masz szyberka bo bym Ci sprezentowal za friko w bardzo dobrym stanie. Kumpel kleil sobie cala na czarno jakims materialemjutro spytam co stosowal ale z tego co pamietam to na bytelce bylo klej tapicerski czy jakos tak drugi sezon i nic nie odpada.
_________________ bylo:
e-28 M535i
e-36 325, 318is Coupe
e-30 325e drift spc
e-39 525 TDS
A jest:
e-30 328i Cabrio
e-36 323i
e-30 318 is
Gepard Garage.Swapy mechanika.503-112-639
W nawiązaniu do tematu o podsufitce w E36...
Czy każde czyszczenie na mokro podsufitki maszyną do prania tapicerki pociąga za sobą pewność, że materiał odklei się? Jeżeli tak to jaki jest dobry sposób na wyczyszczenie brudnej podsufitki?
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
To jka to w koncu jest z sufitem e36 coupe ?? Sprawialem sobie zcarny sufit od M3 i teraz zwatpilem ze da sie stary wyjac a nowy wsadzic przez drzwi...... i czy da sie zdemontowac bez rozwalania szyb...... <wow>
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA