Wysany: 2008-06-21, 18:15 pompa wtryskowa nie działa po uszczelnieniu...TDS...
Witam,
ostatnio z małego wycieku z pompy powstał duży wyciek i zdecydowałem sie na uszczelnienie. Dałem do pompiarza, wszystko ładnie,pięknie, zamontowałem ją w aucie i teraz nie poznaje samochodu-kopci czarny dym, klekocze bardzo mocno, nie ma mocy. Przed tem wszystko było ok, nie dymił, odpalał bez problemu na ciepły i na zimnym. Nie wiem w czym jest problem, kombinowałem z kątem wyprzedzenia zapłonu, jest na maxa wyprzedzony, dawka paliwa jest na oko wyregulowana, tak,ze chodzi dobrze na wolnych obrotach.
Macie może jakieś pomysły jak rozwiązać mój problem? A może pompierze coś spartolili,
z góry dzięki, pozdrawiam
_________________ kiedyś e30, teraz e34...BMW JUST FOR FUN!!!
po pierwsze na oko to chlop w szpitalu
po drugie jezeli gosc od pomp na doswiadczenie i narzedzia to napewno nie zchrzanil sprawy
a po trzecie uwazam ze sam zchrzaniles
jezeli chgodzi o TDS to podstawowa wiedza nie wystarczy i jeszcze narzedzia
_________________ tuning diesla no problem
rozkodowac VIN no problem
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-06-22, 18:07
Ogolnie tak na parwde nie ma nikogo kto potrafi porzadnie zrobic TDS pompy czy wtryskow pompe trzeba ustwic na znaki jesli ktos nie wie jak to nie ustwi , dawki paliwa nie da sie ustawic na oko na srubke czy czyms innym , na kompie tez nie ustawisz bo to jest pompa wtryskowa ( wtrysk mechaniczny) a nie common rail czy pompowtryskiwacze .Wniosek jest jeden jak sie nie ma pojecia o Dieslu nie powinno sie go ruszac samemu
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-06-22, 18:10, w caoci zmieniany 1 raz
wszystko ustawione na znakach, nawet zaznaczone pierwotne położenie pompy, a jezeli chodzi o kompa to chodzi mi o to,że na kompie pokaże wartość jakie obecnie są,a mechanik bedzie regulował mechanicznie do wartości prawidłowych, dobrze wiem, ze w tych silnikach nie da sie komputerowo opóźnic zapłonu