BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wymontowanie konsolki środkowej.
Autor Wiadomo
Marcin320i
[Usunity]

Wysany: 2004-11-23, 18:41   Wymontowanie konsolki środkowej.

Jak wymontować środkową konsolkę, żeby jej nie połamać? Co trzeba po kolei wykręcić żeby nie napsocić? Chcę zamontować komputerek w miejsce zegarka a on jest przykręcany śrubkami z drugiej strony :roll:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-23, 19:02   

1. wyjmujesz obie popielniczki (tylna -bo jest tam śruba, przednia - żeby kable nie przeszkadzały) i zdejmujesz obudowę (nota bene konsolę środkową - ta dwuczęściowa wokół lewarka od biegów)
2. zdejmujesz mieszek i odkręcasz grugą śrubę (samokontrukącą
3.przekręcasz o 90 stopni dwa zaczepy przy nogach (po obu stronach po jednym) i zchodzą
3. dwie lub trzy śrubki od spodu (chyba 2) i można ściągnąć konsolę z tunelu wału
4. ponieważ środkowa część - ta co ją chcesz wyjąć zawadza o osłonę nad kierownicą - też ją trzeba przynajmniej poluzować - czyli osłonę pod kierą zdejmujesz, odkręcasz (ręcznie) dwie metalowe nakrętki (specjalne do odkręcania ręcznego :P )
5. trzeba wyjąć dwa środkowe przyciski - jeden od ogrzewania tylnej szyby, a zamiast drugiego jest z reguły zaślepka i wykręcić 2 wkręty, które tam są

.... jak już jest wszystko luźne - możesz poodpinać wszystko co jest spięte

a no i jeszcze - jeśli możesz wyjąć przed całą operacją radio - będzie wygodniej

Uwaga - cięgna od ogrzewania są dość krótkie - jeśli będziesz szarpał - możesz połamać plastikowesłabe kanaliki (rynienki czy jak im tam..), w których osadzonę są cięgna i wtedy nawiew zje***y

jak mi się jeszcze coś przypomni - dodam

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-11-23, 22:11   

jak chcesz tylko wyjac zegarek to po co wykrecac calosc?? cieniutki noz wsuwasz w szczeine lekko podwazasz i zegarek masz wyjety. Aha wyjecie radia tez pomaga bo wtedy mozna popchnac od tyłu panel z zegarkiem.
przynajmniej ja tak robilem.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-23, 23:27   

u mni zegarek jest przykręcony - ale faktycznie chyba warto spróbowć, bo z tym całym panelem jest sporo jeb*nia

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2004-11-23, 23:45   

zegarek analogowy & zegarek z UHR, DATE, TEMP i MEMO sa na 2 zatrzaski (taki mialem i mam wiec wiem)

komputerek w 6 garowkach jak ten na foto jest przykrecany (tak sadze)
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Marcin320i
[Usunity]

Wysany: 2004-11-24, 06:35   

Niestety muszę rozkręcić całą konsolkę, bo komputerek mam jak na zdjęciu i jest przykręcany na śrubki od środka :?

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2004-12-09, 01:15   

jak zdejmiesz caly kokpit to napisz jak to zrobiles :?: bo mnie to wlasnie czeka :( a chcialbym miec juz demontaz opisany :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: