Witam! Chcialem zaprezentowac samochod ktory byl moim marzeniem od dziecka. wreszcie marzenie sie spelnilo i jestem szczesliwym posiadaczem BMW E30 liczyla sie tylko wersja 6cylindrowa ale jako ze jestem "biednym studentem na garnuszku rodzicow" jest to wersja m20b20.
troche suchych danych o samochodzie:
-BMW E30 320i
-nadwozie Coupe
-kolor SterlingSilber Metallic
-Shadowline
-rok 1990
-przebieg prawie 220tkm (mysle ze orginalny sadzac po stanie zuzycia calego samochodu)
-bezwypadkowa
wyposazenie:
-Wspomaganie kierownicy
-Elektryczne szyby
-elektryczne lusterka
-szyberdach
-Check Computer
-komputer OBC I
-dodatkowe zegary VDO wskazujace natezenie pradu, temp oleju, napiecie (do podlaczenia)
-Centralny zamek
-Felgi 15'' BBS z palety BMW
-zawieszenie prawdopodobnie obnizone 60/40 (kolega Lukas tak ocenil, pozdrawiam! ) ale jaka firma to dopiero podjade do gory z Mala i zobacze na czym siedzi
-lakier metalik
-boczne kierunki
-podlokietnik/rekaw na narty w tylnej kanapie
-halogeny
samochod byl kupiony od czlowieka ktory mial sentyment do e30. nie byla to jego pierwsza i napewno nie ostatnia Beemka wiec nie balem sie jej kupic. stan silnika-mysle ze idealne to sa w salonie wiec bardzo bardzo dobry co do blachy do wiadomo trzeba dbac zeby nic sie nie dzialo, a poki co jest czysta oprocz 4 wgniotek na dachu jakby od gradu. pare drobnych powierzchownych rysek na masce i klapie bagaznika a poza tym chyba reszta ok no i brak kasy i chec jazdy zmusila mnie do zalozenia gazu... Sekwencja Lovato... mam nadzieje ze da rade, jesli cos bedzie nie tak to wyrzucam ja, bo szkoda mi samochodu w takim stanie, za bardzo kocham ten model
poki co planuje zebrac jakas kaske na lampy Black Hella chyba ze wlasnorecznie cos wymodze, podstawowy orginalny spoiler na tylna klape i troche doposazyc wnetrze na M-Technika. jesli macie jakies ciekawe pomysly na zmodyfikowanie w zakresie orginalnej E30 to wrzucajcie ponizej kilka fotek zaraz po kupnie cyknietych pozdrawiam wszystkich!
_________________ Życie bez wymarzonego samochodu wydaje sie trudniejsze...
Ostatnio zmieniony przez High-Tech 2009-03-04, 11:39, w caoci zmieniany 2 razy
hehe trzyma sie tak jak widac nawet na duzych obrotach a ten pstryk to wlasnie jest dla mnie zagadka... nie spytalem poprzedniego wlasciciela i nie moge rozgryzc co sie dzieje po jego wcisnieciu... ale moze ktos kojarzy czy bylo cos takiego w jakiejs seryjnej?
Hej
Śliczna ta twoja Bunia, naprawdę
Kolego, do środka włóż foteliki Sport Sitze, daj czarne lampki, czarne kierunki i będzie pięknie się komponowało z Shadow Linem
Przydałaby się loteczka na tył i felgi jakieś 16 stki
Wiem wiem, łatwo się mówi, ale uwierz mi, że moja była total serią a cosik tam mi z niej wyszło
Wszystko jest kwestią chęci, kasy i dojścia do części.
Pozdrawiam i niech maszynka służy jak najlepiej
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Widać że autko bardzo zadbane trochę wkładu finansowego i będzie sie pięknie prezentować
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
wlasnie plany siegaja czarnych lamp i loteczki na tyle napewno tylko musze chwile poczekac na kase... co do foteli to jeszcze pomysle bo spodobal mi sie wzor tapicerki jakbym znalazl Sporty w takiej samej to sie zalatwi
witam ponownie! jakis czas temu wprowadzilem pierwsze mody. nie jest to nic szczegolnego bo kasa caly czas nie pozwala na powazne i prawdziwe zmiany, ale malymi krokami ide w obranym przez siebie kierunku
pierwsza zmiana to lotka na tylnej klapie. orginal BMW oczywiscie teraz pupcia wyglada tak jak trzeba, bardziej wykonczona sie wydaje.
kolejna zmiana kierunki przednie. czarne nie sa, ale przyciemnione (od kolegi Tigre0070, pozdrawiam!).
jako ze pora roku jest tez nieciekawa to zalozone juz sa miekkie oponki na "sloneczkach" dzieki czemu nie stracila tak bardzo na wizerunku
fotki ponizej. jak ktos bedzie mial chwile niech wyrazi swoja opinie na temat zmian i caloksztaltu
pozdrawiam, Tylmanek.
Widzę że kierunki zmieniłeś z przodu , teraz lepiej wygląda !
He he ta siostrzyczki nawet mają takie same felgi zimowe
Pozdrawiam
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Witam! wreszcie podstawowe zmiany wykonane! samochod tylko troche brudny na fotkach ale musialem sie pochwalic jak trafi sie jakas dobra sceneria to zrobie sesyjke na porzadnie. a poki co zmiany:
pozdrawiam!
Niezla sztuka! Widze ze tak samo jak ja malymi kroczkami idziesz ze swoja e30 do idealu! Bardzo zacnie!:D Widzialbym w niej jeszcze tylko IS Lippe. A jak serduszko sie sprawuje?
Jak lampy sa czarne i jest to shadow line to oczywiscie nerka musi byc w czarnym macie wg mnie to tez podstawa . Kiere zmien bo ta jest straszna jedyna madra kiera to M technikII trojramienna .
pozdro
Niezla sztuka! Widze ze tak samo jak ja malymi kroczkami idziesz ze swoja e30 do idealu! Bardzo zacnie!:D Widzialbym w niej jeszcze tylko IS Lippe. A jak serduszko sie sprawuje?
naturalnie ze do idealu i tak sie go nigdy nie osiagnie ale bede dazyl do tego. dokladka tez mi sie bardzo podoba, ale to moze blizej wiosny cos pomysle trzeba dawkowac wszystkie mody zeby miec caly czas co robic
co do serduszka to wiadomo, nie jest to nowy samochod ale musze powiedziec ze jest w bardzo dobrym stanie. obiektywnie rzecz biorac mam do zrobienia uszczelniach miedzy silnikiem a skrzynia bo olej ucieka w niemalych ilosciach tamtedy no i ostatnio cos z temperatura mi swiruje, ale to juz koledzy mniej wiecej powiedzieli co sprawdzic takze bede dzialal polaczenie m20 z gazem... nic zlego sie nie dzieje, moc ma- coprawda nie sprawdzalem na hamowni ale miedzy gazem i benzyna nie widze roznicy. mam nadzieje ze nie bedzie sie nic dzialo bo bardzo lubie jezdzic tym samochodem i nie chce zeby stala w garazu, a portfela to nie mam zbyt grubego
spider231 napisa/a:
Jak lampy sa czarne i jest to shadow line to oczywiscie nerka musi byc w czarnym macie wg mnie to tez podstawa . Kiere zmien bo ta jest straszna jedyna madra kiera to M technikII trojramienna .
pozdro
co do kierownicy to czekam tylko na kaske i cos ladnego na sprzedaz i bedzie kiera m-tech II a co do czarnej nerki to jakos nie widze tego u siebie. przynajmniej narazie
a teraz pare fotek z takiej drobnej sesji swiatecznej
pozdrawiam, tylmanek
tylmanek88, Przyjrzałem sie Twojemu bolidowi i doszedlem do wniosku ze mamy te same progi. Nie wiesz co to za shit? Nawet niezły kawałek plastiku, bo pasuje do e30 i nie wygląda jakoś siatkowato
Tak sie sklada ze też jestem w fazie edukacji i też mam u siebie podtlenek LPG:D
U mnie dziala bez zarzutu, polecam LPG do IeSów
Ostatnio zmieniony przez pocisk997 2008-12-29, 23:02, w caoci zmieniany 1 raz