BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[E30] Tylmanek
Autor Wiadomo
tylmanek88 
Młody miłośnik :]

Doczy: 02 Sty 2008
Skd: Wołomin
Wysany: 2008-07-16, 12:04   [E30] Tylmanek

Witam! Chcialem zaprezentowac samochod ktory byl moim marzeniem od dziecka. wreszcie marzenie sie spelnilo i jestem szczesliwym posiadaczem BMW E30 :) liczyla sie tylko wersja 6cylindrowa ale jako ze jestem "biednym studentem na garnuszku rodzicow" jest to wersja m20b20.
troche suchych danych o samochodzie:
-BMW E30 320i
-nadwozie Coupe
-kolor SterlingSilber Metallic
-Shadowline
-rok 1990
-przebieg prawie 220tkm (mysle ze orginalny sadzac po stanie zuzycia calego samochodu)
-bezwypadkowa

wyposazenie:

-Wspomaganie kierownicy
-Elektryczne szyby
-elektryczne lusterka
-szyberdach
-Check Computer
-komputer OBC I
-dodatkowe zegary VDO wskazujace natezenie pradu, temp oleju, napiecie (do podlaczenia)
-Centralny zamek
-Felgi 15'' BBS z palety BMW
-zawieszenie prawdopodobnie obnizone 60/40 (kolega Lukas tak ocenil, pozdrawiam! :) ) ale jaka firma to dopiero podjade do gory z Mala i zobacze na czym siedzi :)
-lakier metalik :)
-boczne kierunki
-podlokietnik/rekaw na narty w tylnej kanapie :D
-halogeny

samochod byl kupiony od czlowieka ktory mial sentyment do e30. nie byla to jego pierwsza i napewno nie ostatnia Beemka wiec nie balem sie jej kupic. stan silnika-mysle ze idealne to sa w salonie wiec bardzo bardzo dobry :) co do blachy do wiadomo trzeba dbac zeby nic sie nie dzialo, a poki co jest czysta oprocz 4 wgniotek na dachu jakby od gradu. pare drobnych powierzchownych rysek na masce i klapie bagaznika a poza tym chyba reszta ok :) no i brak kasy i chec jazdy zmusila mnie do zalozenia gazu... Sekwencja Lovato... mam nadzieje ze da rade, jesli cos bedzie nie tak to wyrzucam ja, bo szkoda mi samochodu w takim stanie, za bardzo kocham ten model :)

poki co planuje zebrac jakas kaske na lampy Black Hella chyba ze wlasnorecznie cos wymodze, podstawowy orginalny spoiler na tylna klape i troche doposazyc wnetrze na M-Technika. jesli macie jakies ciekawe pomysly na zmodyfikowanie w zakresie orginalnej E30 to wrzucajcie :) ponizej kilka fotek zaraz po kupnie cyknietych :) pozdrawiam wszystkich!

Ostatnio zmieniony przez High-Tech 2009-03-04, 11:39, w caoci zmieniany 2 razy  

BULLET 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 02 Kwi 2008
Skd: Mielec
Wysany: 2008-07-16, 16:03   

Bardzo ładne BMW. Posadż na glebe i zapodaj jakąś fele z dużym rantem :) Gratuluje zakupu

ardim 

Doczy: 10 Lut 2008
Skd: Lublin
Wysany: 2008-07-16, 16:55   

Ładna :spoko: Mam nadzieje że wskazówka od temperatury już dalej niż jest nie jedzie. Do czego jest ten pstryk pod przełącznikiem lewej szyby?

tylmanek88 

Wysany: 2008-07-16, 19:27   

hehe trzyma sie tak jak widac nawet na duzych obrotach :D a ten pstryk to wlasnie jest dla mnie zagadka... nie spytalem poprzedniego wlasciciela i nie moge rozgryzc co sie dzieje po jego wcisnieciu... ale moze ktos kojarzy czy bylo cos takiego w jakiejs seryjnej? :D

Miro 

Doczy: 07 Maj 2007
Skd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysany: 2008-07-16, 19:44   

może grzanie tyłka...

e30 325i M-Technic2
e30 324TD Touring

Tymon 

Doczy: 26 Lip 2006
Skd: Śląsk-Mikołów
Wysany: 2008-07-16, 20:34   

Hej :)
Śliczna ta twoja Bunia, naprawdę :spoko:
Kolego, do środka włóż foteliki Sport Sitze, daj czarne lampki, czarne kierunki i będzie pięknie się komponowało z Shadow Linem :)
Przydałaby się loteczka na tył i felgi jakieś 16 stki :)

Wiem wiem, łatwo się mówi, ale uwierz mi, że moja była total serią a cosik tam mi z niej wyszło :wink:
Wszystko jest kwestią chęci, kasy i dojścia do części.

Pozdrawiam i niech maszynka służy jak najlepiej :!: :)

G-R-Z-E-Ś 

Doczy: 22 Mar 2007
Skd: Kraków N-H
Wysany: 2008-07-16, 20:41   

Lepiej niż Tymon nie można tego było napisać :!:

Widać że autko bardzo zadbane trochę wkładu finansowego i będzie sie pięknie prezentować

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

tigre0070 
tigretti

Doczy: 13 Pa 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-07-17, 09:28   

ładna sztuka , wiele jej nie trzeba żeby była kosa...

tylmanek88 

Wysany: 2008-07-17, 15:00   

wlasnie plany siegaja czarnych lamp i loteczki na tyle napewno :) tylko musze chwile poczekac na kase... :/ co do foteli to jeszcze pomysle bo spodobal mi sie wzor tapicerki ;) jakbym znalazl Sporty w takiej samej to sie zalatwi :D

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2008-07-17, 17:06   

Gratuluje podbitki tylnej klapy :spoko:

tylmanek88 

Wysany: 2008-11-14, 15:07   

witam ponownie! jakis czas temu wprowadzilem pierwsze mody. nie jest to nic szczegolnego bo kasa caly czas nie pozwala na powazne i prawdziwe zmiany, ale malymi krokami ide w obranym przez siebie kierunku :)
pierwsza zmiana to lotka na tylnej klapie. orginal BMW oczywiscie :) teraz pupcia wyglada tak jak trzeba, bardziej wykonczona sie wydaje.
kolejna zmiana kierunki przednie. czarne nie sa, ale przyciemnione (od kolegi Tigre0070, pozdrawiam!).
jako ze pora roku jest tez nieciekawa to zalozone juz sa miekkie oponki na "sloneczkach" dzieki czemu nie stracila tak bardzo na wizerunku :D
fotki ponizej. jak ktos bedzie mial chwile niech wyrazi swoja opinie na temat zmian i caloksztaltu ;)

pozdrawiam, Tylmanek.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2008-11-14, 15:41   

fajna tylna klapa :)

Tymon 

Doczy: 26 Lip 2006
Skd: Śląsk-Mikołów
Wysany: 2008-11-14, 17:37   

tylmanek88, no i perfecto :!: Ori loteczka i oby tak dalej :spoko:

tylmanek88 

Wysany: 2008-11-14, 18:49   

Tymon, mamy cos wspolnego :D czesci z jednego zrodla :D lotka jest z tej samej co silnik w Twojej ;)

G-R-Z-E-Ś 

Doczy: 22 Mar 2007
Skd: Kraków N-H
Wysany: 2008-11-24, 23:32   

Widzę że kierunki zmieniłeś z przodu , teraz lepiej wygląda !

He he ta siostrzyczki nawet mają takie same felgi zimowe :mg:

Pozdrawiam

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

tigre0070 
tigretti

Wysany: 2008-11-25, 14:03   

pod światło jasne się wydają , ale zmiana moim zdaniem na plus.
Na żywo się lepiej prezentuje :)

tylmanek88 

Wysany: 2008-12-09, 19:10   

Witam! wreszcie podstawowe zmiany wykonane! samochod tylko troche brudny na fotkach ale musialem sie pochwalic ;) jak trafi sie jakas dobra sceneria to zrobie sesyjke na porzadnie. a poki co zmiany:

pozdrawiam!

tigre0070 
tigretti

Wysany: 2008-12-14, 13:10   

Heeelenka :) ))) i sportsitze :D wyyypas :) ))

ja wiem gdzie jest ok sceneria i całkiem niedaleko Ciebie....

podpowiedź

tylmanek88 

Wysany: 2008-12-15, 02:09   

Marki-cegielnia :>

tigre0070 
tigretti

Wysany: 2008-12-15, 17:02   

ul. Fabryczna :P

tylmanek88 

Wysany: 2008-12-15, 19:50   

kupuj swoja to razm trzasniemy sesje :P

pocisk997 

Doczy: 14 Wrz 2008
Skd: Strzegom
Wysany: 2008-12-28, 17:57   

Niezla sztuka! Widze ze tak samo jak ja malymi kroczkami idziesz ze swoja e30 do idealu! Bardzo zacnie!:D Widzialbym w niej jeszcze tylko IS Lippe. A jak serduszko sie sprawuje?

spider231 

Doczy: 18 Pa 2007
Skd: Kępno
Wysany: 2008-12-28, 20:41   

Jak lampy sa czarne i jest to shadow line to oczywiscie nerka musi byc w czarnym macie wg mnie to tez podstawa . Kiere zmien bo ta jest straszna jedyna madra kiera to M technikII trojramienna .
pozdro

tylmanek88 

Wysany: 2008-12-28, 21:39   

pocisk997 napisa/a:
Niezla sztuka! Widze ze tak samo jak ja malymi kroczkami idziesz ze swoja e30 do idealu! Bardzo zacnie!:D Widzialbym w niej jeszcze tylko IS Lippe. A jak serduszko sie sprawuje?

naturalnie ze do idealu :) i tak sie go nigdy nie osiagnie ale bede dazyl do tego. dokladka tez mi sie bardzo podoba, ale to moze blizej wiosny cos pomysle :) trzeba dawkowac wszystkie mody zeby miec caly czas co robic :D
co do serduszka to wiadomo, nie jest to nowy samochod ale musze powiedziec ze jest w bardzo dobrym stanie. obiektywnie rzecz biorac mam do zrobienia uszczelniach miedzy silnikiem a skrzynia bo olej ucieka w niemalych ilosciach tamtedy :/ no i ostatnio cos z temperatura mi swiruje, ale to juz koledzy mniej wiecej powiedzieli co sprawdzic takze bede dzialal :) polaczenie m20 z gazem... nic zlego sie nie dzieje, moc ma- coprawda nie sprawdzalem na hamowni ale miedzy gazem i benzyna nie widze roznicy. mam nadzieje ze nie bedzie sie nic dzialo bo bardzo lubie jezdzic tym samochodem i nie chce zeby stala w garazu, a portfela to nie mam zbyt grubego :/

spider231 napisa/a:
Jak lampy sa czarne i jest to shadow line to oczywiscie nerka musi byc w czarnym macie wg mnie to tez podstawa . Kiere zmien bo ta jest straszna jedyna madra kiera to M technikII trojramienna .
pozdro

co do kierownicy to czekam tylko na kaske i cos ladnego na sprzedaz i bedzie kiera m-tech II :) a co do czarnej nerki to jakos nie widze tego u siebie. przynajmniej narazie :)

a teraz pare fotek z takiej drobnej sesji swiatecznej ;)

pozdrawiam, tylmanek :)

pocisk997 

Doczy: 14 Wrz 2008
Skd: Strzegom
Wysany: 2008-12-29, 23:01   

tylmanek88, Przyjrzałem sie Twojemu bolidowi i doszedlem do wniosku ze mamy te same progi. Nie wiesz co to za shit? Nawet niezły kawałek plastiku, bo pasuje do e30 i nie wygląda jakoś siatkowato :P

Tak sie sklada ze też jestem w fazie edukacji i też mam u siebie podtlenek LPG:D
U mnie dziala bez zarzutu, polecam LPG do IeSów :wink:
Ostatnio zmieniony przez pocisk997 2008-12-29, 23:02, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: