BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z centralnym zamkiem w e36 :(
Autor Wiadomo
siwy e-36 
BMW Forever

Pomg: 2 razy
Doczy: 16 Lip 2006
Skd: SarbinowoPL/WaliaUK
Wysany: 2008-07-23, 01:34   Problem z centralnym zamkiem w e36 :(

Witam. Odrazu powiem ze szukalem na forum ale nic konkretnego niebylo a jesli bylo cos na ten temat to tylko pytanie bez odpowiedzi. A wiec jak w temacie, cos padlo w centralnym zamku a konkretnie nie dziala ani otwieranie ani zamykanie a nawet wlaczanie swiatel wewnetrznych z ori kluczyka-pilota. Jak zamykam/otwieram kluczykiem przez zamek w drzwiach lub klapie bagaznika jest ok nawt awaryjki migna ze zamknal itd a z pilota nie dziala ;/ Z poczatku myslalem ze baterie w pilocie padly ale wymienilem i dalej to samo..Moze ktos sie z tym spotkal wczesniej albo ma jakies pomysly co mogo sie stac :?: Z gory dzieki za jakies podpowiedzi. Pozdrawiam

Grzesiek 

Pomg: 8 razy
Doczy: 25 Lut 2007
Skd: Rudnik nad Sanem
Wysany: 2008-07-23, 21:46   

a programowales kluczyk ?? ?? zaraz znajde co i jak to wkleje

siwy e-36 
BMW Forever

Wysany: 2008-07-23, 23:33   

Ale po co mialbym programowac kluczyk, przeciez jest ten sam caly czas tyle ze wczesniej dzialalo otwieranie z pilota a teraz nie...A dodam jeszcze ze awaryjki migaja tylko jak sie zamyka auto a jak sie otwiera to juz nie i tak bylo juz od poczatku jak ja kupilem-moze to wina centralki..?

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2008-07-24, 09:25   

Wtrace sie do tewmatu ... migajace swiatla bynajmniej u mnie zawsze dzialaly tak jak piszesz czyli jak zamykalem migaly jak otwieralem to nie .,.. pozdro

siwy e-36 
BMW Forever

Wysany: 2008-07-24, 10:50   

MrKrYH_e34 napisa/a:
Wtrace sie do tewmatu ... migajace swiatla bynajmniej u mnie zawsze dzialaly tak jak piszesz czyli jak zamykalem migaly jak otwieralem to nie .,.. pozdro

No wlasni a powinny migac tez przy otwieraniu auta tez.. Wiec tak mysle ze to wina centralki moze, zaczela siadac a teraz calkiem padla.. :?: Jeszcze jakies sugestie?

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2008-07-25, 09:28   

Panowie jak macie e36 to zobaczcie jak to jest u was i piszcie co i jak nie wstydzcie sie ... nikt was nie wyrzuci za to po to wlasnie to forum !! !!

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-07-26, 16:07   

nic nie padło tylko skoro wyciągnąłeś baterie z pilota to na nowo go trzeba zestroić z autem...zainicjować nadajnik w kluczu...
weź drugi klucz przekręć go w stacyjce w drugie położenie czyli jak zapalą się kontrolki nie uruchamija silnika teraz przystaw klucz grotem w dół czyli w kierunku diody odbiornika podczerwieni na kratce nawiewu na desce rozdzielczej lub np. w lusterku wstecznym po stronie kierowcy przystaw tam teraz naciśnik i przytrzymaj pierwszy przycisk na kluczu tak długo aż dioda nadajnika na desce zacznie pulsować po tym w czasie nie dłuższym niż 15min odpal auto nie wyłaczając zapłonu jeżeli posiadasz wiecej nadajników (kluczy) podczerwieni do auta to należy powtórzyć inicjalizację każdego z nadajników... i gotowe. a po zamknięciu czy otwarciu z przycisku niekoniecznie mrugaja kierunki chyba że tak zaprogramujesz...
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-07-26, 16:08, w caoci zmieniany 1 raz  

siwy e-36 
BMW Forever

Wysany: 2008-07-26, 17:55   Problem rozwiazany...ale...

MARAS napisa/a:
nic nie padło tylko skoro wyciągnąłeś baterie z pilota to na nowo go trzeba zestroić z autem...zainicjować nadajnik w kluczu...
weź drugi klucz przekręć go w stacyjce w drugie położenie czyli jak zapalą się kontrolki nie uruchamija silnika teraz przystaw klucz grotem w dół czyli w kierunku diody odbiornika podczerwieni na kratce nawiewu na desce rozdzielczej lub np. w lusterku wstecznym po stronie kierowcy przystaw tam teraz naciśnik i przytrzymaj pierwszy przycisk na kluczu tak długo aż dioda nadajnika na desce zacznie pulsować po tym w czasie nie dłuższym niż 15min odpal auto nie wyłaczając zapłonu jeżeli posiadasz wiecej nadajników (kluczy) podczerwieni do auta to należy powtórzyć inicjalizację każdego z nadajników... i gotowe. a po zamknięciu czy otwarciu z przycisku niekoniecznie mrugaja kierunki chyba że tak zaprogramujesz...

Wlasnie probowalem Twoja metode ale nie dziala wiec to cos innego musialo sie stac...sam juz niewiem, mysle ze pierwszej kolejnosci wymienie modul o centralnego zamka.

[ Dodano: 2008-08-04, 00:07 ]
MARAS napisa/a:

A wiec znalazlem te instrukcje programujace kluczyk na stronie bmw-klub(a ta powyzej niezadzialala byc moze dlatego ze ja mam usiebie kluczyk radiowy a nie na podczerwien..) ale mimo to udalo mi sie go pomyslnie zaprogramowac. Ale mam jeszcze jedno pytanie ad swiatel awaryjnych ktore powinny migac przy zamykaniu jak i przy otwieraniu. Problem w tym ze u mnie migaja tylko przy zamykaniu a przy otwieraniu juz nie??Co to moze byc??Mial ktos taki problem? Kolega tutaj wyzej pisal ze jakos sie to programuje..?Ale pytanie jak to sie robi???Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez siwy e-36 2008-08-04, 01:10, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: