BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Samochód stał bez oleju teraz nie ma ciśnienia :(
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-08-05, 22:45   Samochód stał bez oleju teraz nie ma ciśnienia :(

WItam
Po załataniu miski nalałem oleju na begnecie jest w połowie skali ale na checku palilo sie nadal motoroil po odpaleniu samochod chodzi z 10s ale nie było ciśnienia więc dolałem jeszcze trohe motoroil zgasło i odpalam ale nadal nie ma ciśnienia pali się lampka na zegarach i do góry czyli wałka itd nie dochodzi ciśnienie czemu tak może być? Dodam,że samochód stał 2 dni z dziurą w misce więc ściegł dokładnie cały olej.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-08-05, 23:54   

ze smoka spłynęło ... musisz zalać do stanu max lub ciut więcej i dac mu pochodzc na jałowym z minutę lub 2 a potem zlać olej do odpowiedniego stanu...

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

--==maly==-- 

Wysany: 2005-08-06, 00:09   

Boje się troche,że jak będzie tak długo chodził bez oleju to coś się zatrze bo wałek dośc głośno hałasuje a silnik słychać,że ma obciążenie jesteś pewny,że to pomoże?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-08-06, 00:16   

poczekaj na kolegów ... u mnie było podobnie ale nie ja to rozwiązywałem :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-08-06, 08:38   Re: Samochód stał bez oleju teraz nie ma ciśnienia :(

--==maly==-- napisa/a:
WItam
Po załataniu miski nalałem oleju na begnecie jest w połowie skali ale na checku palilo sie nadal motoroil po odpaleniu samochod chodzi z 10s ale nie było ciśnienia więc dolałem jeszcze trohe motoroil zgasło i odpalam ale nadal nie ma ciśnienia pali się lampka na zegarach i do góry czyli wałka itd nie dochodzi ciśnienie czemu tak może być? Dodam,że samochód stał 2 dni z dziurą w misce więc ściegł dokładnie cały olej.

Przerabialisy to juz 2 razy w garazu - 6 razy zdejmowalismy miske,3 razy pompe oleju i 3 razy zawór.Moczylismy w oleju,przedmuchwalismy,lalismy olej od góry jak nie było cisnienia sami nie wiemi co ale zawsze skutkowało.

Moze byc tak jak smasher mówi ze olej z popmy wyleciał i robila sie poduszka powietrzna pod smokiem ale grom go jasny wie hehehehe.

Najlepiej zdejmij pompe polej ja troszke olejem i problem powinien zniknac no chyba ze zawiesił sie ten zawór znajdujacy sie w obok pompy zdemontowac umyc.

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-08-06, 13:13   

Poprostu popuść filtr oleju odpal auto na chwilkę ażpoleci olej i dokręć filtr -będzie dobże. To poprostu mocno podjechana pompa oleju.

--==maly==-- 

Wysany: 2005-08-07, 10:21   

Artur C. dzięki za rade pomogło i obyło się bez zbędnego rozbierania. Odpalilem i dosłownie prawie odrazu wypluł olej z pod filtra i ciśnienie już było. Jednak forum to naprawde przydatna sprawa. Dzięki jeszcze raz.

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Wysany: 2005-08-07, 10:51   

Niestety od jakiegoś czasu producenci filtrów oleju bardzo przejmują się tym żeby podczas wymiany filtra nie leciał olej po głowie mechanika że umieścili na wylocie filtra dodatkowy zawór zapobiegający wylewaniu oleju i właśnie ten zawór powoduje powstanie poduszki powietzrnej i niemożność podania oleju przez słabszą pąpę. Zwykłego filtra już prawie nie można dostać.

Stammek86 

Pomg: 30 razy
Doczy: 21 Sty 2007
Skd: Poznań
Wysany: 2008-09-01, 00:48   

Odgrzeje troche kotleta :D Chodzi o m20b25 znajomy ma taki problem,że jak silnik jest zimny to po odpaleniu cisnienie oleju pali sie jakieś 5-8s i gasnie.Na ciepłym silniku gasnie od razu.
Przy pałowaniu silnika,na zakretach nic nie mruga itd,tylko przy odpaleniu na zimnym silniku swieci sie dłuzęj.
Zaczęło sie tak dziać po wymianie oleju i filtra,Filtr Knechta wiec raczej to nie przez niego(do swojego m20 tez zawsze zakladam knechta i nie mialem nigdy takich problemów),olej 15w40 Shella.
Miska olejowa tez była sciagana bo była wymieniana uszczelka pod nią.wiec pompa też była wyciągnieta,może to mieć jakiś związek?
Ostatnio zmieniony przez Stammek86 2008-09-01, 00:52, w caoci zmieniany 2 razy  

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-09-01, 19:43   

za gesty olej i za słaba pompa :D

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

ady 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 17 Cze 2007
Skd: Rzeszów
Wysany: 2008-09-01, 19:47   

mam to samo odkad zalałem valvoline racing pompa nowa

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2008-09-01, 22:17   

ja mialem tak tylko raz że kontrolka swiecila sie z 3-4 sekundy ale mialem mało oleju i był czas na wymiane

jesli pompa nowa to pozostaje wina oleju

Stammek86 

Wysany: 2008-09-01, 23:13   

kamil.k napisa/a:
jesli pompa nowa to pozostaje wina oleju

Pompka nie jest nowa,ale była zdemontowana podczas demontażu miski.Przed demontażem miski takiego zjawiska nie było i olej był wlany dokladnie taki sam jak teraz.

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Wysany: 2008-09-02, 06:45   

A przez nieuwagę nie został czasem zabrudzony zawór przelewowy co w blok jest wkręcony? Numer 19.

Stammek86 

Wysany: 2008-09-02, 13:09   

Artur C. napisa/a:
A przez nieuwagę nie został czasem zabrudzony zawór przelewowy co w blok jest wkręcony? Numer 19.

Też juź o tym myślałem ale raczej mało mozliwe...

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2008-09-02, 18:32   

Stammek86 napisa/a:
Artur C. napisa/a:

Też juź o tym myślałem ale raczej mało mozliwe...

też mi sie wydaje że to nie to bo lampka nie pali się przy każdym odpalaniu tylko jak jest zimny .może cos sie uklad zapowietrza i lepiej w te strone szukac

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Wysany: 2008-09-02, 19:28   

Moim zdaniem niestety to jedyna droga którędy może ściec olej jak jest rozgrzany dopóki silnik nie ostygnie i na zimno już musi dużo pompować a jedynym sposobem bezinwazyjnym będzie pomiar ciśnienia oleju bo jak ten zawór jest zablokowany to owszem kontrolka zgaśnie bo te 0,5 atmosfery wydusi pompa ale potem nie wyciśnie minimum 3,5 przy 3000 obr a to nic dobrego dla auta nie wróży.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: