Pomg: 4 razy Doczy: 29 Lis 2006 Skd: kruszwica/poznań
Wysany: 2008-08-31, 11:00
To zalezy na co cie jeszcze stac, bo mozna równiez łaczniki stabilizatora, gumy stbilizatorów, tuleje wachaczy, poduszki tylnych amorów te górne, tuleje wachaczy i np sworznie z przodu. Poleciłbym tobie sprawdzic co jest konieczne do wymiany a pozniej robic spis, nooo chyba ze chcesz miec miec wszytko brand new
To zalezy na co cie jeszcze stac, bo mozna równiez łaczniki stabilizatora, gumy stbilizatorów, tuleje wachaczy, poduszki tylnych amorów te górne, tuleje wachaczy i np sworznie z przodu. Poleciłbym tobie sprawdzic co jest konieczne do wymiany a pozniej robic spis, nooo chyba ze chcesz miec miec wszytko brand new
pozdrooo
wahacze przód nowe, łączniki przód tył nowe, gumy stabilizatora przód tył nowe, jeszcze tylko gumy wahaczy tył będą teraz robione
chodzi mi tylko o amorki sprężyny i osprzęt
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Dodam jeszcze odboje amorków przednich, o ile stare nie nadają się już do użytku. I jeśli masz obniżone zawieszenie to trzeba je będzie skrócić (obciąć). Ja u siebie musiałem ściąć 3/4 z każdego (-60 obniżenia).
to toniecznie
bo z tym jest roboty od jasnej cholery zeby tylko to wymienic
wiec warto razem z amorami
yoshi napisa/a:
. Łożyska amortyzatora przód i tył
z przodu sa lozyska i nie koniecznie mususz to wymieniac
z tylu poduszki
wrona napisa/a:
i wymien poduchy amorow z tylu bo padaja czesciej niz amory
taj jak krzysiek pisze lepeij wymienic
yoshi napisa/a:
4. Okrągłą guma siedząca w gnieździe sprężyny góra dół przód
5. Gumy tylny sprężyn
przednie czesto sa w kiepskim stanie tylne natomiast raczej mozesz zostawic
luknij jeszcze przy okazji na wieszaki tlumika jak bedziesz mial tylne lewe kolo zdjete
i wpadnij do nie kiedys to ci pokaze moja klime rozlozona w garazu
yoshi, jak juz to zamów sobie lepiej 60/40 , jak założysz 40/40 to szybko bedziesz szukał przednich spręzyn -60 , tym bardziej ze masz M20
Potwierdzam Też popełniłem ten błąd i dwa razy musiałem z przodu zmieniać, a przy m20 -60 to nie jest wcale taki hardcore jak w is-ach, po mieście spokojnie można śmigać.