Jeździ, jeździ to to, ale na kapciu 255 już się nie podriftuje. Za to spalanie w trasie 7 litrów, w mieście 9-10. Ale ja mam 2.1 a nie 1.9 (przeróbka, zakuty dół), wkrótce zmieniam całą górę, łącznie z kolektorami. Jak już wszystko dogram to montuje turbinkę. Ale to dopiero na wiosnę, zimę trzeba przejeździć na n/a i porządnie dotrzeć nowe denka.
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Jeździ, jeździ to to, ale na kapciu 255 już się nie podriftuje. Za to spalanie w trasie 7 litrów, w mieście 9-10. Ale ja mam 2.1 a nie 1.9 (przeróbka, zakuty dół), wkrótce zmieniam całą górę, łącznie z kolektorami. Jak już wszystko dogram to montuje turbinkę. Ale to dopiero na wiosnę, zimę trzeba przejeździć na n/a i porządnie dotrzeć nowe denka.
Coś pokroju Hartg(i)e 2.1 z e36?? cóż to za wynalazek?
Wychodziły dwa Hartge 2.1 i 2.3. Ja mam coś podobnego tylko z kutym wałem z diesla 2.0 (wykorbienie 90mm). Większy niż w serii tłok (86mm). Pojemność wyszła coś koło 2.1. Sprężanie w okolicach 12:1. Wałek jeszcze seria. Na wiosnę zacznę się dalej bawić. Pod maską narazie brudo. Jak zmienię górę to pokażę fotki.
Co do 6 cylindrów to nie będę się sprzeczał... Ale kupić coupe z małym przebiegiem i 6garkiem... nierealne albo nieopłacalne. Moja ma 85k przebiegu, dla komfortu wymieniłem wszystko w zawieszeniu, nowe felgi i nowe opony. Wymieniłem kilka pierdół w środku i jeździ mi się jak nowym autem. ))
Nie każde śmigiełko musi mieć 200 kucy, niektórym w zupełności wystarczy 150. Spalanie w cyklu mieszanym na kapciach 225/35/18 i 255/30/18 mierzone przez ostatnie 3000km 7,8 litra )