Wysany: 2008-10-28, 18:57 Problem m20b25 benzyna / gaz- drugi problem obroty na gazie
panowie dzis zostala wymieniona przeplywka i ustawione zaworki bo nie chcial chodzic na benzynie. zagadala elegancko benzyna wiec skrecanie, i tu problem na gazie bylo ok wszystko a na benzynie kopcila i na wolnych sie dlawila wiec obstawiona byla sonda, ale chwile pochodzil i juz z gazu na benzyne nie przelaczyl, zdechl.problem jest taki ze po odpiecu przeplywki silnik pracuje rowno ale czy przelaczam na benzyne i na gaz pracuje tak samo a jak skrece srube na wezu do gazu nie ma zadnej roznicy. podepne przeplywke i sie dlawi dusi prycha czy to pozycja gaz czy benzyna?
Ostatnio zmieniony przez Linek 2008-10-30, 19:01, w caoci zmieniany 1 raz
nie moge auta na gazie odpalic jak odlacze zasilanie pompy paliwa, jak chodzi na gazie i odepne pompe paliwa to spada z obrotow i czasem gasnie, jak chodzi na gazie i zakrece sruby od gazu na wezu i parowniku pracuje dalej. a na samej benzynie kopci strasznie i sie dlawi
pierwsze co to bym sprawdzil wtryskiwacze bo pewnie leja paliwo czyli sa do wymiany i przez to silnik niby pracuje na gazie a pracuje jeszcze na benzynie i zalewa swiece
na benzynie kopci też bo wtryski leja paliwo cały czas a nie rozpylaja wtedy kiedy powinny i stad cały problem
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
mozna zamknac wymienilem ten przekaznik i ogarnalem te przewody od tego przekaznika i elektrozaworu lpg i lata i pali juz na benzynie tylko cos go telepie na wolnych za bardzo i nie jest to krokowy bo podmienialem.
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-10-30, 18:34
Tak powinno być ale porównując stopień zaawansowania instalacji gazowej I czy II generacji do wtrysku benzyny i ilość potencjalnych podzespołów, które mogę nie działać poprawnie to często na gazie chodzi lepiej niż na benzynie
panowie co moze byc nie tak jak po puszczeniu gazu obroty sa troszke za wysokie i po kilku-kilkunastu sekundach opadaja do takich jak powinno byc? nie wiem jakie sa te obroty bo nie dziala obrotek. wiec raczej nie ustawienie na parowniku skoro po paru sekunach wracaja do normalnych. od czego zaczac?
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-10-30, 19:12
Ehh miałem ten problem kilka razy-pojawiał się i znikał. Nie mam zielonego pojęcia od czego to może być zależne. Nie przeszkadzało mi to jakoś szczególnie więc się tym nie przejmowałem.
Instalke masz na śrubę czy z krokowcem?