Wysany: 2008-11-16, 19:51 Ceny gadzetów do e30 ? Czyste wariactwo !!
Chciałbym w tym poście wyrazić swoje zakoczenie cenami jakie trzeba zapłącić za niektóre gadżety.Nawet w przeciągu ostatniego roku ceny za niektóre gadżety zwiększyły się kilkukrotnie.Nie mówiąc juz o tym co działo się 4 lata temu a co dzieje się teraz. Czy cały świat kręci się wokół e30 czy poprostu upadł na głowę ?
Norma.
E30 zaczynaja byc traktowane jako weekendowe zabawki wiec ludzie pakuja do nich co sie da, czesci coraz mniej wiec i cena rosnie.
To samo dzieje sie z e36. Za to czesci z m3 e46 mozna dosc tanio kupic bo malo kogo stac na e46 + tuning.
_________________ Bylo:
E36 328 qpe '95
E30 325 m Tech II '89
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
To się nazywa wolny rynek Jeżeli są nabywcy skłonni zapłacić tyle pieniędzy to czemu sprzedający nie ma wystawić takiej ceny.
A na Twoje pytanie o e30 odpowiem tak: bo to poprostu dobry samochód
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
To się nazywa wolny rynek Jeżeli są nabywcy skłonni zapłacić tyle pieniędzy to czemu sprzedający nie ma wystawić takiej ceny.
A na Twoje pytanie o e30 odpowiem tak: bo to poprostu dobry samochód
Nie wątpię, że to dobre auto Ale zaskakuje mnie to, że ceny nieraz z aukcji na aukcję rosną.Dosłownie rosną w oczach.Dlatego ja doszedłem do wniosku, że będę utrzymywał stan fabryczny i generalnie problem drożejących gadżetów mnie nie dotyczy - nie każdy musi jeździć na m-plastikach, miec obc II itp:) (tylko ciekawe na jak długo)
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2008-11-16, 20:14, w caoci zmieniany 2 razy
mówisz drogooo taki stan rzeczy jest nie tylko u nas ale na całym swiecie, a co do gadzetów to ostanio na ebey-u cału komplet ( cantralka, wiązka, czujniki i wyswietlacz) wskazników alpinowskich montowanych w nawiew poszedł coś za ok. 500 ojro
ciekawe jaka kasa by sie wylicytowała za pełen check panel lub żaluzje na tylne boczne szyby
Ostatnio zmieniony przez jackx 2008-11-16, 20:28, w caoci zmieniany 1 raz
mówisz drogooo taki stan rzeczy jest nie tylko u nas ale na całym swiecie, a co do gadzetów to ostanio na ebey-u cału komplet ( cantralka, wiązka, czujniki i wyswietlacz) wskazników alpinowskich montowanych w nawiew poszedł coś za ok. 500 ojro
ciekawe jaka kasa by sie wylicytowała za pełen check panel lub żaluzje na tylne boczne szyby
To i tak jeden z tańszych bo ja widziałem taki zestaw jak poszedł za 900 euro - Ci to dopiero na głowe upadli.Ostatnio komplet starteków poszedł za 300 euro fakt ze igły ale to i tak za drogo.Ja swoje igły kupiłem za 300 zł.Pociesza mnie jedynie fakt, że co miałem kupić do auta to już kupiłem i nie planuje dalszych zmian także nie interesuje mnie teraz co ile bedzie kosztowac.
Ostatnio zmieniony przez Pawel735 2008-11-16, 20:44, w caoci zmieniany 1 raz
500 Ojro w Niemczech to mniej więcej tak jak u nas 300zł. Więc nie powiedziałbym że to drogo szczególnie patrząc na to ile zrobili takich wyświetlaczy do Alpin.
Wolałbym miec taki dylemat że coś jest ale drogo niż niemiec czego kupic tak jak to jest z gadżetami do E28
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Ostatnio zmieniony przez MAJSU 2008-11-16, 21:20, w caoci zmieniany 1 raz
troszke odbiegne od tematu ale kupywałem dzis filtry przeciwpyłkowe do e36 compact ,pani kasujac powiedziała mi 95zł ! pytajac o zamiennik powiedziała ze to juz jest zaminnik filtrona.Ciekawe ile kosztuje taki sam ze znaczkiem smigiełka.Pozdro.
troszke odbiegne od tematu ale kupywałem dzis filtry przeciwpyłkowe do e36 compact ,pani kasujac powiedziała mi 95zł ! pytajac o zamiennik powiedziała ze to juz jest zaminnik filtrona.Ciekawe ile kosztuje taki sam ze znaczkiem smigiełka.Pozdro.
Ten prostokątny w ASO kosztuje 125zł
Okrągły 168zł
i tak się cieszcie, że do e21, e30, e28 można w sumie wszystko dorwać w salonie (ceny są rożne, ostatnio kolega kupował dla mnie plastik trzymający linkę gazu w m40 - koszt 1.50 pln, ale wiem, że są też kosmiczne ceny - np. springi mtech do e30.... 0. Fani innych marek nie zawsze mają ten komfort.
Pomg: 9 razy Doczy: 05 Mar 2008 Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-11-18, 12:46
Przykłady:
Uchylne szybki - 500zł
Startec 300-500zł
MHW 500-800zł
Yellow Hella - myślę że od 700 wzwyz
Wycieraczki na lampki - dajcie cenę...ale napewno nei tanio
roleta- .... jak kto wyrwie ale tez od 100zł chyba
czarna podsufitka - od 50 zł do xxx
MT I -700 do xxxx
MTII - 1500 do xxxx
Kierownica MTI - od 80 zł bez skróy wzwyż . ( ja dałem 60 zł za bdb stan w skórze...fart i przypadek)
kierownica MTII - 200 do xxx
kierwnica Alpina - 400zł do xxx
elektryka do szyb od 100zł do xxx
wnętrze MT od 900zł do xxxx
rozpórki konkretnych firm np Hartge - od 300zł do .....
BBS RS.......no comment..ostatnio modne ceny 6k ...a rok temu za 3,5 k mozna było mieć
cdn. wpisujcie swoje ceny jak coś macie ciekawego.znaczy dopisujcie
i tak się cieszcie, że do e21, e30, e28 można w sumie wszystko dorwać w salonie (ceny są rożne, ostatnio kolega kupował dla mnie plastik trzymający linkę gazu w m40 - koszt 1.50 pln, ale wiem, że są też kosmiczne ceny - np. springi mtech do e30.... 0. Fani innych marek nie zawsze mają ten komfort.
Z częściami do E28 wcale nie jest tak różowo i wielu rzeczy już niema.