Moja pompa wspomagania leje Choć nie ma się z czego śmiać. czy można prosić o jakiś schemat i wskazówki co do tego czy znajdują się jakieś uszczelki bądź zimery ??Lub czy dużo pracy z jej wymontowaniem??
Dzięki z góry
Ostatnio zmieniony przez DjAquaz 2008-12-19, 01:17, w caoci zmieniany 1 raz
no właśnie musze zajrzeć pod spód...nie mam kanału. Wogóle mieszkam w Glasgow i nie mam garażu >chce zakupić takie podjazdy żeby się wgramolić pod spód
_________________ Silnik Stroker juz poskładany ...tylko jeszcze kilka dni
jeżeli cieknie z samej pompy to trochę lipa, jeżeli z przewodów hydraulicznych to da się zrobić (przynajmniej w pl ; ] ) W sklepach z hydrauliką siłową da się kupić takie gumowane podkładki, wykręcasz przewody hydrauliczne wywalasz stare metalowe podkładki wsadzasz nowe delikatnie przykręcasz i już nie cieknie.
albo uderz na priv do Dawida nik na forum Metaldaw to nasz klubowicz na emigracji jest w Glasgow... zajrzy i podpowie co i jak...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Jeżeli do dopiero wycieki to naprawa ale najcześciej dopiero po rozebraniu magla można ocenić w jakim stanie jest przekładnia i czy samo uszczelnienie pomoże czy kompletna regeneracja...
Jeżeli nie robiłes nigdy takiej operacji lub nie masz kogoś kto oceni zużycie elementów to raczej dobry warsztat się przyda, koszt regeneracji to od 300 do 600pln w trójmieście zaleznie od stopnia zużycia, moim zdaniem lepsza jest dobrze zregenerowana niż używka nie wiadomoego pochodzenia i przebiegu za 350. Nawet gdybym miał wydać 600 na regenerację to opłaca się gdy mam zamiar użytkowac auto dłużej niż rok, jeżeli nie to używka.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-12-21, 16:14, w caoci zmieniany 1 raz